CIBY2 Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) 21 hours ago, flomar60 said: Solutia optima-asa cum o vad eu!- este sa inlaturati partea I de la ambele miezuri si sa folositi cel 2 parti E puse cap in cap.....folositi doar un primar si restul spatiului pentru secundar.....din pacate nu se pot folosi cele 2 primare in paralel pentru ca se modifica drastic nr de spire pe volt si,veti avea ...10A in gol!...se poate incerca cu cele 2 primare inseriate-unul sus si unul jos- daca va incap in spatiul pt secundar cat mai multe spire.... Am o intrebare referitoare la montarea celor doua primare in paralel: Daca as fi folosit la bobinarea primarului doua fire in paralel (solutie uzuala pentru marirea sectiunii conductorului, mai ales in inalta frecventa unde apare mai pregnant efectul pelicular) nu ar fi fost tot doua bobine in paralel? Cum influenteaza asta nr. de spire per volt? Editat Ianuarie 18, 2019 de CIBY2 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 (editat) În nici un fel mai ales la exemplul dat de tine. Dacă sint doua bobine Identice puse în paralel și corect fazate, se vor comporta ca una singura care are același nr de spire dar secțiunea conducătorului dubla, mai ales în joasa frecventa. La înaltă frecventa sau în comutație mai apar unele fenomene de care trebuie ținut cont. Editat Ianuarie 18, 2019 de sesebe Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Trafurile de microunde sunt calculate la limita extrema!...adica ,un traf bun recuperat din cuptorul de microunde are un curent de mers in gol undeva la 1,5A!...pentru o sectiune de 20cmp este enorm!...daca modificam circuitul magnetic asa cum am sugerat eu,cresc pierderile in miez, in speta creste reluctanta magnetica care se traduce prin mai multa energie necesara pentru magnetizare ,care se traduce printr-un curent mai mare in gol!....din acest motiv un primar normal,gata facut, nu face fata....este nevoie de cresterea cu aprox 50% a numarului de spire la acel primar ca sa faca fata noilor conditii...din acest motiv aveti nevoie de de 2 primare in serie nu paralel!...sugeram mai sus ca unul din primare sa aiba prize scoase din bobinaj astfel ca sa ajungeti la un curent maxim in gol de 1,5A...bobinarea aceluias numar de spire ca la un primar normal dar cu conductor mai gros sau legarea in paralel a celor 2 primare , impinge valoarea inductiei in jurul valorii de 2 Tesla,valoare de neacceptat!....asa cum am zis intr-un post mai sus ,ajungeti la un curent de mers in gol de 10A...!!!...deci , varianta primarelor gata bobinate legate in paralel cade....repet,cu ceva mai multa munca se poate realiza o lucrare de calitate!...pentru asta ar trebui sa realizati un primar nou-cu conductor de cupru nu din aluminiu cum este cel original- si , cu un numar de spire cu cel putin 30% mai mare...este valabil doar pentru primar din conductor de cupru...in acest caz ,spatiul ocupat de primar ar ajunge-estimez!- la 25mm din lungimea ferestrei cu consecinte pozitive asupra spatiului destinat secundarului...ar intra-cu siguranta!- cel putin 7 spire de secundar in aceste conditii...bineinteles daca preparati conductorul secundarului cum am sugerat mai sus...indepartarea izolatiei originale si folosirea de fasii de textolit... Link spre comentariu
CIBY2 Postat Ianuarie 18, 2019 Partajează Postat Ianuarie 18, 2019 Ar fi interesant de facut niste experimente. Dar nu stiu daca primarele incap pe acelasi miez. Si nu mai stiu daca si timpul imi permite. Pana la urma, un tinichigiu bun, m-ar scoate din groapa cu noroi in care vreau cu buna stiinta sa ma bag! Dau o sticla de vin si un borcan cu miere celui care imi recomanda un tinichigiu bun in zona de nord a capitalei, Ilfov, Dambovita, Giurgiu si Prahova! Si o sticla cu Ouzo, facut in casa, cu mult mai bun decat cel din Lidl sau cel adus din Grecia! Link spre comentariu
Vizitator Alex 36 Postat Ianuarie 20, 2019 Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 (editat) Vă Salut, am doua toroidale cu câte un singur secundar, tensiunile sunt identice la fel și amperaj.As vrea sa alimentez un amplificator care necesita priza mediana, cum as putea sa le leg? Ceva scheme. Mulțumesc mult Editat Ianuarie 20, 2019 de Alex 36 Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 20, 2019 Partajează Postat Ianuarie 20, 2019 Inseriezi secundarele, iar primarele se conecteaza in paralel la retea. Atentie la fazare. Link spre comentariu
Msp-gabi Postat Februarie 10, 2019 Partajează Postat Februarie 10, 2019 Salut! Am un tt toroidal ce scoate 21.9v si 13v in secundar. Cum as putea scoate 24v cc ? eventual o schita multumesc. Link spre comentariu
Msp-gabi Postat Februarie 10, 2019 Partajează Postat Februarie 10, 2019 Vreau sa alimentez motorul din poza. Link spre comentariu
Msp-gabi Postat Februarie 10, 2019 Partajează Postat Februarie 10, 2019 (editat) da sunt 7a la motor. traf 40va class B Editat Februarie 10, 2019 de Msp-gabi Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 10, 2019 Partajează Postat Februarie 10, 2019 E o gluma? Motorul necesita 7Ax24V= 168VA iar traful este de NUMAI 40W, adică de peste 4 ori mai mic decit necesar. Părerea ta care este? Poți sa alimentezi motorul cu traful acela (sa zicem ca ar scoate exact 24V)? Link spre comentariu
Msp-gabi Postat Februarie 10, 2019 Partajează Postat Februarie 10, 2019 ok , multumesc pentru sfat. Link spre comentariu
yo3fkc Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 Intrebare intrebatoare pentru cei care au experienta in transformatoare alimentate trifazat ( 3 x 380 V ) . Cum se realizeaza secundarul pentru monoalternanta ? Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 13, 2019 Partajează Postat Aprilie 13, 2019 Sistemul trifazat (actual 3x400V) este practic 3 sisteme monofazate, decalate la 120 grade. Daca ai transformatorul trifazat, pe una din coloane ai primarul si secundarul unui sistem monofazat. Daca ai transformator 400/...V, cuplezi primarul intre 2 faze. Daca ai transformator 230/....V, cuplezi primarul intre una din faze si nul. Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 13, 2019 Partajează Postat Aprilie 13, 2019 (editat) PS Pt. redresare monoalternanta, anozii diodelor sunt cuplati la R, S si T secundare, catozii lor fiind uniti (+). x, y si z secundare sunt unite (-). Editat Aprilie 13, 2019 de vera Link spre comentariu
alcon Postat Iulie 29, 2019 Partajează Postat Iulie 29, 2019 În ce caz tolele unui miez de transformator trebuie izolate una fata de cealalta şi în ce caz se scurtcircuitează cu un cordon de sudură? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum