Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Vizitator parasca victor

Buna ziua! Am un alimentator electronic de la Dedeman, 220v / 12v pentru spoturi, pe el scrie 150 w. Am alimentat cu el un spot halogen de 12v / 50 w, dar se incing firele de iesire 12v pana la spot. Ce se poate face?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Vreau sa cumpar un transformator toroidal cu secundarul bobinat la 2x35V si o putere de 400VA.

Exista vreo metoda prin care pot sa imi dau seama ce tensiune secundara va avea la mersul in gol, daca cunosc numai puterea (400VA) si tensiunea din primar (230V) si secundar (2x35V) ?

Daca nu exista posibilitatea sa imi dau seama, poate a cumparat cineva un astfel de transformator si poate sa imi spuna ce tensiune are la mersul in gol.

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Nu știu dacă am înțeles exact întrebarea deci răspund la ce am înțeles.

Un traf toroidal de 400VA ar trebui să aibă o cădere în sarcină nominală de circa 5% . Deci , având 230V la rețea, un traf proiectat pentru 2x35V în sarcina nominală (5.71A ) ar trebui să aibă aproximativ 2x36,75V în gol.

Link spre comentariu

Exista cazuri (depinde de producator) la care tensiunea in gol e indicata de producator. Am intalnit recent un caz unde se indica ca fiind 135% din valoarea nominala. E doar un exemplu intalnit, de traf mic, nu e o regula.

De ce nu intrebi producatorul sau pe cel care il vinde? Evident, intrebi si care era tensiunea retelei daca tot masoara.

Link spre comentariu

De ce nu intrebi producatorul sau pe cel care il vinde? Evident, intrebi si care era tensiunea retelei daca tot masoara.

Nu cunosc producatorul. Cel care il vinde nu are specificat pe site altceva in afara de putere si tensiune in secundar.

Nu cred ca vanzatorul de la care vreau sa il cumpar va sta sa il masoare, avand in vedere ca este un magazin nu prea serios.

Link spre comentariu

Exista cazuri (depinde de producator) la care tensiunea in gol e indicata de producator.

Personal nu cunosc astfel de cazuri . Dacă ne-ai putea da un exemplu ar fi interesant și util . Altfel ....

Nu cred ca vanzatorul de la care vreau sa il cumpar va sta sa il masoare, avand in vedere ca este un magazin nu prea serios.

Păi dacă magazinul nu e serios nu cumpăra de la ei ! Sunt destule magazine serioase pe piață !

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Da Florine, am și eu tabelul acesta . E valabil pentru transformatoare de clasă medie pe tole standard ( spre slabe ) tip E .

Colegul mai sus a precizat că e toroidal . Cifrele mele sunt valabile pentru transformatoare toroidale uzuale - exemplu cele făcute la Petra sau Romtoroid.

Link spre comentariu

Salut ,daca nu considerati ca as fi prea indraznet,ati putea va rog sa imi dati si mie cateva informatii,transformatorul care as vrea sa il folosesc este constructie U+I 110-0-110V/ 12-0-12V sectiunea coloanei aproximativ 15,75cm2 (3,5x4,5 cm),bobinajul este executat pe carcase diferite,cate o jumatate din secundar si din primar pe cate o coloana.Diametrul sarmei din secundar este aproximativ 1,4 mm(fara izolatie),izolata cu bumbac si impregnat,ca si constructie coloanele sunt paralele cu orizontala.Care ar fi teoretic curentul maxim de lunga durata pe care ar putea sa il debiteze in secundar.Multumesc anticipat celor ce se vor implica in a ma lamuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări