Vizitator parasca victor Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Buna ziua! Am un alimentator electronic de la Dedeman, 220v / 12v pentru spoturi, pe el scrie 150 w. Am alimentat cu el un spot halogen de 12v / 50 w, dar se incing firele de iesire 12v pana la spot. Ce se poate face? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Schimbați firele de ieșire cu unele mai groase. Probabil cele originale sunt anemice, pentru cei 4A ceruți de spot.... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 30, 2017 Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Sa pui fire de cupru nu de aluminiu sau chiar fier cum sint multe chinezismde de pe piata acum. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 (editat) Vreau sa cumpar un transformator toroidal cu secundarul bobinat la 2x35V si o putere de 400VA. Exista vreo metoda prin care pot sa imi dau seama ce tensiune secundara va avea la mersul in gol, daca cunosc numai puterea (400VA) si tensiunea din primar (230V) si secundar (2x35V) ? Daca nu exista posibilitatea sa imi dau seama, poate a cumparat cineva un astfel de transformator si poate sa imi spuna ce tensiune are la mersul in gol. Editat Februarie 10, 2018 de Mishu_17 Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 Nu știu dacă am înțeles exact întrebarea deci răspund la ce am înțeles. Un traf toroidal de 400VA ar trebui să aibă o cădere în sarcină nominală de circa 5% . Deci , având 230V la rețea, un traf proiectat pentru 2x35V în sarcina nominală (5.71A ) ar trebui să aibă aproximativ 2x36,75V în gol. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Exista cazuri (depinde de producator) la care tensiunea in gol e indicata de producator. Am intalnit recent un caz unde se indica ca fiind 135% din valoarea nominala. E doar un exemplu intalnit, de traf mic, nu e o regula. De ce nu intrebi producatorul sau pe cel care il vinde? Evident, intrebi si care era tensiunea retelei daca tot masoara. Link spre comentariu
Mishu_17 Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 De ce nu intrebi producatorul sau pe cel care il vinde? Evident, intrebi si care era tensiunea retelei daca tot masoara. Nu cunosc producatorul. Cel care il vinde nu are specificat pe site altceva in afara de putere si tensiune in secundar. Nu cred ca vanzatorul de la care vreau sa il cumpar va sta sa il masoare, avand in vedere ca este un magazin nu prea serios. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 (editat) Exista cazuri (depinde de producator) la care tensiunea in gol e indicata de producator. Personal nu cunosc astfel de cazuri . Dacă ne-ai putea da un exemplu ar fi interesant și util . Altfel .... Nu cred ca vanzatorul de la care vreau sa il cumpar va sta sa il masoare, avand in vedere ca este un magazin nu prea serios. Păi dacă magazinul nu e serios nu cumpăra de la ei ! Sunt destule magazine serioase pe piață ! Editat Februarie 11, 2018 de UDAR Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Nici eu nu am vazut ,pana acum,indicata valoarea tensiunii in gol....poate ,mai nou, sa fie aceasta indicatie...in schimb ,am un tabel cu caderile de tensiune in sarcina functie de puterea trafului: ...poate va ajuta... Spor! Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Da Florine, am și eu tabelul acesta . E valabil pentru transformatoare de clasă medie pe tole standard ( spre slabe ) tip E . Colegul mai sus a precizat că e toroidal . Cifrele mele sunt valabile pentru transformatoare toroidale uzuale - exemplu cele făcute la Petra sau Romtoroid. Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Colegul mai sus a precizat că e toroidal . Cifrele mele sunt valabile pentru transformatoare toroidale uzuale - exemplu cele făcute la Petra sau Romtoroid. Corect!....cand am postat ,am scapat din vedere acest aspect... Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Personal nu cunosc astfel de cazuri . Dacă ne-ai putea da un exemplu ar fi interesant și util . Altfel .... http://www.yhdc.us/ENpdf/PU3910B_en.pdf si http://www.block.eu/en_UK/products/393252.htm Utilizate ambele recent in proiectele mele. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 11, 2018 Partajează Postat Februarie 11, 2018 Da, ai dreptate ! Eu m-am exprimat greșit sau măcar incomplet . Mă refeream la cazuri când doar tensiunea în gol e prezentată . Link spre comentariu
VEF Postat Februarie 12, 2018 Partajează Postat Februarie 12, 2018 Oricum e util tabelul ala am sa il descarc si eu Link spre comentariu
valivoi Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Salut ,daca nu considerati ca as fi prea indraznet,ati putea va rog sa imi dati si mie cateva informatii,transformatorul care as vrea sa il folosesc este constructie U+I 110-0-110V/ 12-0-12V sectiunea coloanei aproximativ 15,75cm2 (3,5x4,5 cm),bobinajul este executat pe carcase diferite,cate o jumatate din secundar si din primar pe cate o coloana.Diametrul sarmei din secundar este aproximativ 1,4 mm(fara izolatie),izolata cu bumbac si impregnat,ca si constructie coloanele sunt paralele cu orizontala.Care ar fi teoretic curentul maxim de lunga durata pe care ar putea sa il debiteze in secundar.Multumesc anticipat celor ce se vor implica in a ma lamuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum