Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Buna ziua

Multumesc dl. Validae pt raspunsul dat,

am masurat si alimentat la 220,si a fost ok notat

cel de 6v a fost deasupra lam desfacut si am gasit 24spire pt 6v,asta inseamna 4spire-1volt,

pt 16v as avea nevoie de 64spire,

Va rog sa ma corectati daca nu-i in regula

acum vine partea frumoasa ca am desfacut miezul pt a scoate pe cel de 200volti,mai pot sal asamblez la loc?

si doua tole sau cum se numesc, le-am rupt cred ca nui prea mare problema fara doua bucati!

Am reusit sa desfac si pe cel de 200v si am gasit 681spire impartit la 200 iese 3,5 spire pe volt

cu o jumatate de spira mai putin decat la cel de 6volti, acum eu cate spire pun pt 16volti?

Link spre comentariu

Se pot monta tolele relativ ușor, se pun mai întâi tolele tip E, dar în mod alternat, una dintr-o parte, apoi una din partea cealaltă, cu grijă la suprapunerea corectă a porțiunii centrale a tolelor (cele care intră în bobină).Apoi se montează cele tip I, ultimele. Ca număr de spire/Volt vei folosi 4. Caută sârma care să reziste la curentul de 6A, la o densitate de 3A/mmp.Se găsesc tabele pe net, dar poți face și calculul, e vorba de aria cercului.Dar trebuie să vezi dacă are loc în spațiul disponibil, iar în funcție de asta poți pune chiar două fire de conductor în paralel (bobinaj bifilar) cu un conductor care suportă 3A, dacă nu dispui conductor ce duce 6A.

Link spre comentariu

Buna ziua,

Am un transformator sovietic si vreau sa modific secundarele dar are o forma destul de ciudata si nu stiu sa il desfac:)) adica miezul este un fel de UU dar cred ca e din ceva gen rol de tole/folie miezul fiind foarte compact si nu se vad niciunde imbinarile, ma gansesc ca sunt pe undeva pe sub infasurari, pana acum nu am mai vazut ceva similar. Practic este format din 2 transformatoare de 110v inseriate.

Nu pot sa scot cele 2 blocuri de bobine sa imi fie mai usor la modificat secundarele. In forma actuala e munca de chinez sa umblu la infasurari sau sa le izolez...

http://i.imgur.com/syUTHzn.jpg

Link spre comentariu
Vizitator blackbrayn

Se scoate tabla ce le tine lipite si ar trebuie sa se desparta cele 2 U-uri , asta daca nu e plin de lac.

U-urile se imbina pe mijlocul bobinelor , in interior

Link spre comentariu

O poza sa vedem ce varianta constructiva este....si apoi putem sa ne dam cu parerea la obiect!

PS. Acum am vazut pozele....taie tabla care le tine stranse si, cu un ciocanel si o surubelnita, bati usor intre bobina si miez in partea unde sunt scoase contactele si miezul se va desprinde....pune deoparte jumatatile exact cum le-ai demontat....rebobineaza traful....cumpara un colier,din magazin, din acela care prinde la o hota de bucatarie tubul de refulare....cu acesta ,montata in locul tablei ,vei face strangerea miezului...spor!

Editat de flomar60
Link spre comentariu

http://imgur.com/a/LUXgk Poze mai detaliate.

Multumesc dl. Flomar, asa o sa fac. Miezul nu e lipit de suportul bobinelor, nu e nevoie de scoatere fortata. Am intrebat pt ca nu doream sa il stric, nu am nevoie de secundarele de putere mica pt ca au tensiuni aiurea care nu le folosesc si pastrez doar secundarul si forta si rebobinez secundarele auxiliare cum am eu nevoie. 39V secundarul de forta, 6v si 42v secundarele auxiliare care le dau jos. Am calculat din secundarul de 42V, 4spire/volt.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări