ionpat Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Buna ziua Multumesc dl. Validae pt raspunsul dat, am masurat si alimentat la 220,si a fost ok notat cel de 6v a fost deasupra lam desfacut si am gasit 24spire pt 6v,asta inseamna 4spire-1volt, pt 16v as avea nevoie de 64spire, Va rog sa ma corectati daca nu-i in regula acum vine partea frumoasa ca am desfacut miezul pt a scoate pe cel de 200volti,mai pot sal asamblez la loc? si doua tole sau cum se numesc, le-am rupt cred ca nui prea mare problema fara doua bucati! Am reusit sa desfac si pe cel de 200v si am gasit 681spire impartit la 200 iese 3,5 spire pe volt cu o jumatate de spira mai putin decat la cel de 6volti, acum eu cate spire pun pt 16volti? Link spre comentariu
validae Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 Se pot monta tolele relativ ușor, se pun mai întâi tolele tip E, dar în mod alternat, una dintr-o parte, apoi una din partea cealaltă, cu grijă la suprapunerea corectă a porțiunii centrale a tolelor (cele care intră în bobină).Apoi se montează cele tip I, ultimele. Ca număr de spire/Volt vei folosi 4. Caută sârma care să reziste la curentul de 6A, la o densitate de 3A/mmp.Se găsesc tabele pe net, dar poți face și calculul, e vorba de aria cercului.Dar trebuie să vezi dacă are loc în spațiul disponibil, iar în funcție de asta poți pune chiar două fire de conductor în paralel (bobinaj bifilar) cu un conductor care suportă 3A, dacă nu dispui conductor ce duce 6A. Link spre comentariu
ionpat Postat Mai 23, 2017 Partajează Postat Mai 23, 2017 (editat) Multumesc frumos pt raspunsurile date Am terminat de bobinat Dupa care am trecut la tole dar nui asa usor cum credeam dupa vreo doua zeci de bucati ti se cam ia pana maine pauza Seara buna Editat Mai 23, 2017 de ionpat Link spre comentariu
ionpat Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Buna seara Multumesc dl Validae pt raspunsuri tocmai ce am terminat si tolele de montat, ma cam chinuit la urma dar functioneaza bine Link spre comentariu
ionpat Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 Buna ziua Care ar fi formula trafului sectiune/amper, si nr spire primar/220 Link spre comentariu
Marian Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 De citit aici: http://www.elforum.info/topic/111125-faq-intrebari-frecvente/ Si aici: http://www.elforum.info/topic/11-totul-despre-transformatoare-de-retea-intrebati-aici/page-359?do=findComment&comment=1173988 Link spre comentariu
ionpat Postat Mai 27, 2017 Partajează Postat Mai 27, 2017 Foarte detaliat si explicit, multumesc Link spre comentariu
Freaka666 Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Buna ziua, Am un transformator sovietic si vreau sa modific secundarele dar are o forma destul de ciudata si nu stiu sa il desfac:)) adica miezul este un fel de UU dar cred ca e din ceva gen rol de tole/folie miezul fiind foarte compact si nu se vad niciunde imbinarile, ma gansesc ca sunt pe undeva pe sub infasurari, pana acum nu am mai vazut ceva similar. Practic este format din 2 transformatoare de 110v inseriate. Nu pot sa scot cele 2 blocuri de bobine sa imi fie mai usor la modificat secundarele. In forma actuala e munca de chinez sa umblu la infasurari sau sa le izolez... http://i.imgur.com/syUTHzn.jpg Link spre comentariu
Vizitator blackbrayn Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Se scoate tabla ce le tine lipite si ar trebuie sa se desparta cele 2 U-uri , asta daca nu e plin de lac. U-urile se imbina pe mijlocul bobinelor , in interior Link spre comentariu
Freaka666 Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Pai tabla respectiva este foarte stransa si este lipita , doar daca o tai si dupa aceea nu mai pot sa le prind la loc... poate ceva coliere dar nu am asa subtiri pt ca e foarte compact cred ca mai e loc poate 1mm intre suport si tole. http://imgur.com/a/nPzRn Link spre comentariu
vergil Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 Fă ceva poze din capete ptr a se vedea mai bine . Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 (editat) O poza sa vedem ce varianta constructiva este....si apoi putem sa ne dam cu parerea la obiect! PS. Acum am vazut pozele....taie tabla care le tine stranse si, cu un ciocanel si o surubelnita, bati usor intre bobina si miez in partea unde sunt scoase contactele si miezul se va desprinde....pune deoparte jumatatile exact cum le-ai demontat....rebobineaza traful....cumpara un colier,din magazin, din acela care prinde la o hota de bucatarie tubul de refulare....cu acesta ,montata in locul tablei ,vei face strangerea miezului...spor! Editat Mai 30, 2017 de flomar60 Link spre comentariu
Freaka666 Postat Mai 30, 2017 Partajează Postat Mai 30, 2017 http://imgur.com/a/LUXgk Poze mai detaliate. Multumesc dl. Flomar, asa o sa fac. Miezul nu e lipit de suportul bobinelor, nu e nevoie de scoatere fortata. Am intrebat pt ca nu doream sa il stric, nu am nevoie de secundarele de putere mica pt ca au tensiuni aiurea care nu le folosesc si pastrez doar secundarul si forta si rebobinez secundarele auxiliare cum am eu nevoie. 39V secundarul de forta, 6v si 42v secundarele auxiliare care le dau jos. Am calculat din secundarul de 42V, 4spire/volt. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Iunie 10, 2017 Partajează Postat Iunie 10, 2017 (editat) o intrebare am si eu, cum se numeste folia izolanta din plastic, alba sau un pic verzuie, care se foloseste in special la izolatia bobinajelor motoarelor ?, Editat Iunie 10, 2017 de Florian Ciobanu Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 10, 2017 Partajează Postat Iunie 10, 2017 Folie PES. (poliesterica). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum