Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Pai exact asta vreau sa stiu, daca e ceva improvizat sau e tola calumea dintro singura bucata(adica ca un arc din ala de ceas) si cu graunti orientati. Ca daca e din fier de motor(am vazut si d-astea) atunci sa nu se opreasca din bobinat pana la 450 spire si si atunci o sa i se aprinda becul probabil.

Link spre comentariu

E normal ca la m?rimea asta s? consume 100W în gol, mai ales c? e bobinat de mîn?. Parc?-parc? a? crede c? e tol? normal? înf??urat?, nu ceva special.Important e dac? se încinge, asta arat? dac? e sub bobinat primarul, îns? presupune o conectare temporizat? la 220V ?i l?sat citeva minute m?car. Dac? zbîrnîie, o fi din cauza bobin?rii manuale, trebuie b?tute spirele cu un lemn moale ca s? ia forma corect? ?i s? se strîng?, nu-?i fie fric? c? nu sare emailul, dac? e sîrm? nou?, desigur.S? vezi ce greu e de bobinat secundarul... :rade:

Link spre comentariu

E normal ca la m?rimea asta s? consume 100W în gol, mai ales c? e bobinat de mîn?. Parc?-parc? a? crede c? e tol? normal? înf??urat?, nu ceva special.Important e dac? se încinge, asta arat? dac? e sub bobinat primarul, îns? presupune o conectare temporizat? la 220V ?i l?sat citeva minute m?car. Dac? zbîrnîie, o fi din cauza bobin?rii manuale, trebuie b?tute spirele cu un lemn moale ca s? ia forma corect? ?i s? se strîng?, nu-?i fie fric? c? nu sare emailul, dac? e sîrm? nou?, desigur.S? vezi ce greu e de bobinat secundarul... :rade:

Nici nu a intins-o bine , daca e de la motor nu trebuie facuta o crestatura (intrefier) de aer , sa nu se comporte ca o spira in scurt?
Link spre comentariu

Cine sa se comporte ca o spira in scurt, miezul? Daca tola e groasa, da vor circula curenti eddy prin miez si atunci pierderile vor fi foarte mari. Daca pune intrefeier iarasi nu e bine, pt ca va fi nevoie de mult mai multe spire si se duce tot avantajul unui tor plus ca apara o inductatna parazita mare acolo, data de energia care se stocheaza in intrefier. Plus ca intrefierul nu reduce curentii eddy, ei sunt proportionali cu viteza de variatie a fluxuli prin miez si depind de rezistenta lui.

Link spre comentariu

pai interfierul sa fie foarte subtire , si nu ma refer la curenti turbionari , ma refer la tot torul daca nu se comporta ca o spira in scurt, tolele alea de motor oricum nu sunt ele subtiri , iar despre interfier ,linile lui B sunt egale in fier cu cele din aer , adica se continua circuitul...

Link spre comentariu

Torul in intregul lui nu are cum sa formeze o spira in scurt, spira in scurtcircuit trebuie sa inconjoare fluxul magnetic care circula prin miez, adica trebuie sa fie ca o spira de bobinaj. Cat despre intrefier asa e, componenta normala la sectiunea miezului a lui B(practic aproape tot campul B) este identic in fier si in aer, dar componenta normala a lui H nu este! Si curentul de magnetizatie depinde de circulatia lui H nu a lui B.

Link spre comentariu

Merg foarte bine ?i tole tip disc f?cute sandvi?. Am bobinat un traf prin 90, cu cineva, a c?rui nevast? lucra la IMEB ?i a adus tole de rotor de motor indus, sincron, adic? rotor simplu, nebobinat. Am f?cut un tort din vreo 50 tole de 0,5mm, l-am bandajat cu m?tase ?i l-am impregnat cu ?erlac. Cel mai greu e s? presezi tolele, s? bandajezi strîns bine, s? bobinezi egal împr??tiate spirele ?i s? ajustezi num?rul lor, ca trafo s? nu fiarb?. :sparge:

Link spre comentariu

Merg foarte bine ?i tole tip disc f?cute sandvi?. Am bobinat un traf prin 90, cu cineva, a c?rui nevast? lucra la IMEB ?i a adus tole de rotor de motor indus, sincron, adic? rotor simplu, nebobinat. Am f?cut un tort din vreo 50 tole de 0,5mm, l-am bandajat cu m?tase ?i l-am impregnat cu ?erlac. Cel mai greu e s? presezi tolele, s? bandajezi strîns bine, s? bobinezi egal împr??tiate spirele ?i s? ajustezi num?rul lor, ca trafo s? nu fiarb?. :sparge:

Da , eu acum un an am facut un tor din tole de motor compresor frigider , desfacusem tolele si le intretsusem....a iesit misto dar nu l-am mai bobinat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări