Vizitator djcyp Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 asa arata, poate am gresit cu ceva si nu-mi dau seama Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 wow da mare mai e ....poti suda cu el:) Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Din poza nu pare sa fi gresit ceva. Raspunde la intrebarea cu intensitatea luminoasa a becului, ca sa vedem cam ce curent trece prin el. Apropos, din ce si cum e facut miezul? Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Pai din ce...din fier , poate chiar tole:) mai sti o fi fost vreun motor Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Pai exact asta vreau sa stiu, daca e ceva improvizat sau e tola calumea dintro singura bucata(adica ca un arc din ala de ceas) si cu graunti orientati. Ca daca e din fier de motor(am vazut si d-astea) atunci sa nu se opreasca din bobinat pana la 450 spire si si atunci o sa i se aprinda becul probabil. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 E normal ca la m?rimea asta s? consume 100W în gol, mai ales c? e bobinat de mîn?. Parc?-parc? a? crede c? e tol? normal? înf??urat?, nu ceva special.Important e dac? se încinge, asta arat? dac? e sub bobinat primarul, îns? presupune o conectare temporizat? la 220V ?i l?sat citeva minute m?car. Dac? zbîrnîie, o fi din cauza bobin?rii manuale, trebuie b?tute spirele cu un lemn moale ca s? ia forma corect? ?i s? se strîng?, nu-?i fie fric? c? nu sare emailul, dac? e sîrm? nou?, desigur.S? vezi ce greu e de bobinat secundarul... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Daca e cu tola de calitate nu prea e normal chiar si la marimea asta, maxim 25W. Daca e cu tola improvizata si are intrefier, ma tem ca nu ai ce sa-i faci si o sa consume. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 E normal ca la m?rimea asta s? consume 100W în gol, mai ales c? e bobinat de mîn?. Parc?-parc? a? crede c? e tol? normal? înf??urat?, nu ceva special.Important e dac? se încinge, asta arat? dac? e sub bobinat primarul, îns? presupune o conectare temporizat? la 220V ?i l?sat citeva minute m?car. Dac? zbîrnîie, o fi din cauza bobin?rii manuale, trebuie b?tute spirele cu un lemn moale ca s? ia forma corect? ?i s? se strîng?, nu-?i fie fric? c? nu sare emailul, dac? e sîrm? nou?, desigur.S? vezi ce greu e de bobinat secundarul... Nici nu a intins-o bine , daca e de la motor nu trebuie facuta o crestatura (intrefier) de aer , sa nu se comporte ca o spira in scurt? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Cine sa se comporte ca o spira in scurt, miezul? Daca tola e groasa, da vor circula curenti eddy prin miez si atunci pierderile vor fi foarte mari. Daca pune intrefeier iarasi nu e bine, pt ca va fi nevoie de mult mai multe spire si se duce tot avantajul unui tor plus ca apara o inductatna parazita mare acolo, data de energia care se stocheaza in intrefier. Plus ca intrefierul nu reduce curentii eddy, ei sunt proportionali cu viteza de variatie a fluxuli prin miez si depind de rezistenta lui. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 pai interfierul sa fie foarte subtire , si nu ma refer la curenti turbionari , ma refer la tot torul daca nu se comporta ca o spira in scurt, tolele alea de motor oricum nu sunt ele subtiri , iar despre interfier ,linile lui B sunt egale in fier cu cele din aer , adica se continua circuitul... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Torul in intregul lui nu are cum sa formeze o spira in scurt, spira in scurtcircuit trebuie sa inconjoare fluxul magnetic care circula prin miez, adica trebuie sa fie ca o spira de bobinaj. Cat despre intrefier asa e, componenta normala la sectiunea miezului a lui B(practic aproape tot campul B) este identic in fier si in aer, dar componenta normala a lui H nu este! Si curentul de magnetizatie depinde de circulatia lui H nu a lui B. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Merg foarte bine ?i tole tip disc f?cute sandvi?. Am bobinat un traf prin 90, cu cineva, a c?rui nevast? lucra la IMEB ?i a adus tole de rotor de motor indus, sincron, adic? rotor simplu, nebobinat. Am f?cut un tort din vreo 50 tole de 0,5mm, l-am bandajat cu m?tase ?i l-am impregnat cu ?erlac. Cel mai greu e s? presezi tolele, s? bandajezi strîns bine, s? bobinezi egal împr??tiate spirele ?i s? ajustezi num?rul lor, ca trafo s? nu fiarb?. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Merg foarte bine ?i tole tip disc f?cute sandvi?. Am bobinat un traf prin 90, cu cineva, a c?rui nevast? lucra la IMEB ?i a adus tole de rotor de motor indus, sincron, adic? rotor simplu, nebobinat. Am f?cut un tort din vreo 50 tole de 0,5mm, l-am bandajat cu m?tase ?i l-am impregnat cu ?erlac. Cel mai greu e s? presezi tolele, s? bandajezi strîns bine, s? bobinezi egal împr??tiate spirele ?i s? ajustezi num?rul lor, ca trafo s? nu fiarb?. Da , eu acum un an am facut un tor din tole de motor compresor frigider , desfacusem tolele si le intretsusem....a iesit misto dar nu l-am mai bobinat Link spre comentariu
Vizitator djcyp Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 torul respectiv este o tola simpla rotita intr-un perimetru circular Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Da, stiu, asta ai mai scris, dar din ce e facuta, ce grosime are etc. sau cu alte cuvinte, provine de la un traf toroidal autentic sau e facuta artizanal? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum