Vizitator Postat Februarie 24, 2017 Partajează Postat Februarie 24, 2017 UT210E masoara si ac si dc pe cleste, are domeniu de 2A, 20A, 200A 3 zecimale pe domeniul cel mai mic, si este si trms. tensiune, continuitate, buzzer, rezistenta si NCV. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 "Am verificat si asa e cum spune iop95. Se determina Isc prin alimentarea de la 0 pana la o tensiune pentru care, in secundar se stabileste curentul nominal al trafului. Un vot de la mine pentru refresh-ul primit." Usk adica tensiunea din primar cand avem curentul nominal in secundarul pus in scurt este una din conditiile importante la legarea in paralel a trafurilor. Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 Punerea in paralel a trafurilor: -aceleasi tensiuni primar/secundar -aceeasi tensiune de scurtcircuit -aceeasi grupa de conexiuni -raportul puterilor de maxim 1/3 PS In decursul timpului am pus in paralel multe trafuri....dar cel mai des s-a nimerit combinatia 1600KVA cu 630KVA... Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 Lucrezi in statii de inalta? Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 La puterile indicate de dl. Flomar nu se pune problema de inalta. Medie mai curand, dar poate si ceva joasa. Inalta cere trafo de minimum zeci de MVA ca sa fie rentabil si util. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 Ce-i peste 1000V este IT! Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 Pentru mine ce este peste 50V e inalta tensiune. Standardul meu de electrosecuritate. Pentru restul lumii: sub 1kV JT, sub 35kV MT, peste IT. Asta imi aduc eu aminte. In NAM MT merge pana la 69kV. Nu o sa-mi pierd vremea sa te refer la un standard. Crezi ce vrei tu. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 https://en.wikipedia.org/wiki/IEC_60038 https://webstore.iec.ch/preview/info_iec60038%7Bed7.0%7Db.pdf Adica Thunderer are dreptate, la 1000V abea se poate numi medie. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Ce stie Wiki de (probabil, foste) normele noastre..? Astea din ce imi aduc si eu aminte! E bine ca avem pe cineva care stie sa imparta dreptatea. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 E bine ca avem pe cineva care stie sa imparta dreptatea. Ete na, cati 12 ani ai? Adica serios acum... Alea sunt niste standard-uri universal valabile. PS: Asa ca fapt divers, reteaua de medii de 20kV ce alimenteaza localitatea mea, este numita "medie" atat de electricieni de meserie, cat si de electrica insasi, de fiecare data cand fac sesizari despre deranjamente si este implicata acea retea ( veche ) mi se pune "sunt probleme pe reteaua de medii". Coincidenta face ca exista in apropierea localitatii, si o retea de inalta de 110kV ce pare a merge catre capitala. Am convingerea ca daca vei cerceta vei descoperi exact acelasi lucru ( aceeasi denumire ). 1000V chiar nu este IT. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) "Alea sunt niste standard-uri universal valabile." Da, vor fi si pe planetele alea recent descoperite! Acum serios, ce inseamna inalta tensiune? De unde se incepe?, care este elemenult de referinta?, ce criteriu se ia in considerare? Raspunsul e simplu si firesc;criteriul din punctul de vedere al securitatii; veti vedea in normative ca de la 1000 de V c.a. si 1500V c.c. se normeaza distanta care trebuie respectata fata de elementele care nu se afla sub tensiune. Editat Februarie 26, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 "Alea sunt niste standard-uri universal valabile." Da, vor fi si pe planetele alea recent descoperite! Nu este cazul sa ne luam la misto, aici nu-i bodega, sa fie clar! Se vorbeste despre standard-ul retelei aici, deci citeste pdf-ul din al 2-lea link de mai sus si aflii exact pragurile de la care se fac distinctiile. Nu-s luate de oriunde, ci chiar de la institutia ce le guverneaza. E fix problema ta ca nu le accepti. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) "Ete na, cati 12 ani ai? Adica serios acum..." asta ce-i, nu-i misto? Sau numai tu ai dreptul; ti-am mai spus nu tu imparti dreptatea, ci trebuie sa aduci argumente fara comentarii de genul acela dintre ghilimele. "Universal valabile" inseamna, exact cum ai spus, pe toate planetele din univers, fara misto si acum! Editat Februarie 26, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 Nu intoarce discutia impotriva mea, nu eu sunt subiectul, si nu rastalmaci, stii foarte bine ce am dorit sa spun. Tu esti cel care ai facut o afirmatie eronata si in loc sa ti-o asumi m-ai acuzat pe mine ca as imparti dreptatea, asta e argumentul unui adolescent, nu al unui om matur si responsabil, de aici si intrebarea mea ( retorica evident ) legata de varsta. Ce alte argumente mai vrei in afara de acel document? Asa intelegi tu sa porti o discutie in contradictoriu, distragand atentia de la propriile erori? Chiar NU ai dreptate, e atat de greu sa-ti asumi asta? Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) Iata "eroarea": http://www.anre.ro/download.php?f=f619hQ%3D%3D&t=vdeyut7dlcecrLbbvbY%3D La pg.4 subultimul punct scrie clar definitia IT: tensiunea in mod normal mai mare de 1000V in curent alternativ sau de 1500V curent continuu. Editat Februarie 26, 2017 de gica70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum