Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

O determinare mai aproape de adevar se poate face conectand o sarcina rezistiva variabila-continuu sau in trepte- care sa produca o anumita cadere de tensiune in sarcina fata de gol....daca aveti si informatia despre puterea trafului atunci este util acest tabel:

post-228380-0-32541900-1485523952_thumb.jpg

....daca nu se cunoaste puterea , atunci metodele expuse mai sus va pot fi de folos....spor!

Link spre comentariu

am avut si eu unul asa!si mi-sa spus ca doar o coloana dar cand am masurat curentul luat de primar cu traful in sarcina puterea era dubla!

daca imi aduc aminte bine sectiunea unei coloane era 225w si traful cu consumator(un amplif cu 4tda7294 parca)lua din retea vreo 470w!

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

asa am zis si eu!si acum cativa ani cand l-am desfacut si numarat spirele nu ieseau nici cu 40/S,si atunci am intrebat cum se calculeaza!doar o parte sau se aduna ambele parti(ca vad ca daca zic coloane se leaga baieti de mine)!si daca calculam o singura parte iesea o putere de 225w!cand l-am desfacut stiam cati volti am in sec si am numarat spirele!

dupa rebobinare am alimentat 2 kit cu tda7294 in punte si am pus ampemetru in primar si cu ampul la maxim tragea din retea mai mult de 450w!

Link spre comentariu

citat: daca imi aduc aminte bine sectiunea unei coloane era 225w

nu se leaga nimeni de tine ca folosesti cuvantul coloana ci de felul in care ai construit propazitia.

sectiunea este in cm patrati de exemplu.

Link spre comentariu

Pai nu mai stiu cati centimetri laltime si Cati cm grosime avea! Dar stiu ca inmultind latimea cu grosimea pachetului de tole iesea o putere de 225w!Si desfacandul si innumarand nr de spire(stiam cati volti are) iesea un nr foarte mic de spire/volt! si de acolo nelamurirea mea cu calculul sp/v la tipul asta de traf!daca imi aduc bine aminte iesea undeva la 38/S!

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări