Vizitator Postat Octombrie 20, 2016 Partajează Postat Octombrie 20, 2016 (editat) Dupa cum vad eu, fereastra este largita fata de tolele romanesti standardizate. Probabil ca si tolele in cauza fac obiectul unui standard specific in China. In ceea ce priveste grosimea pachetului de tole, optimul se obtine pentru o suprafata a miezului de forma unui patrat. In acest fel lungimea spirei medii este minima si rezistenta de curent continuu a bobinei asijderea. Evident ca avand in vedere diversitatea constructiilor de transformatoare, utilizarea exclusiva a formatului patrat este imposibila. Standardul romanesc, prevede dubla inegalitate a?g?2a (a - dimensiunea bratului central, g grosimea pachetului). Este posibil insa sa se foloseasca si duble inegalitati de genul 0,75a?g?1,5a, sau 0,5a?g?a. Ideea este ca adaugarea fara noima de tole la grosimea unui transformator, este contraindicata deoarece cantitatea de cupru va creste. In acest fel transformatorul devine si ineficient economic (scump) si cu pierderi in cupru supradimensionate. De asemenea, subtierea miezului sub egalitatea g=0,5a, va avea repercusiuni asupra eficientei utilizarii fierului, care va avea arii prea mici ale sectiunii centrale si va determina necesitatea trecerii la un format superior al tolei, altminteri se risca neincadrarea bobinajului in fereastra si/sau un transformator prea voluminos pentru o putere relativ mica de care este capabil acesta. Editat Octombrie 20, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator cristisgm Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Va salut ! Am o mica nelamurire si sunt convins ca ma veti ajuta sa o "lamuresc" Problema: bormasina electrica cu acumulatorii decedati (pe ai sunt trecuti urmatorii parametrii : 18v 1.5A) BT-CD 18 2B EINHELL Intentie : trecere la alimentare de la retea Nelamurire : sunt suficiente : 1 trafo 18-20v 2A plus o punte redresoare 2A ? Sa cumpar o punte capsulata sau sa fac una din 4 diode(gasesc prin debara) ? Sau nu conteaza in acest caz ? Sper sa gasesc un traf asa mic care sa incapa in carcasa acumulatorului. Toate sugestiile , ideile ,indrumarile sunt apreciate si binevenite. Multumesc anticipat . Link spre comentariu
adydep Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Ave?i aici tot ce v? trebuie :http://www.elforum.info/topic/101105-sursa-forward-pentru-inlocuirea-acumulatorilor-la-masinile-de-gaurit-cordless/?view=getnewpostSe pierde Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 O borma?in? portabil? ia un curent destul de mare Link spre comentariu
Vizitator cristisgm Postat Octombrie 22, 2016 Partajează Postat Octombrie 22, 2016 Multumesc pentru atentie ! Sa fiu sincer , ma gandisem si eu la un incarcator de laptop. Cat despre portabilitate , o sa o folosesc doar in casa( apartament). Link spre comentariu
alexutu04 Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 (editat) Am un transformator 20-0-20v 2A,si vreau sa il leg in parale sa scoata 20v 4a,Precizes ca este cu 3 fire nu 4 pe iesire. Imi poate da cineva o schema cu legare si punte? Multumesc! Editat Noiembrie 18, 2016 de alexutu04 Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Redresare cu mediana, adica iei 2 diode si le legi minusul la cate una dintre ramuri, plusurile le legi impreuna si le duci la plusul condensatorului de filtrare, mediana trafului o legi la minusul condensatorului de filtrare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Adica asa: Link spre comentariu
alexutu04 Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Va multumesc Link spre comentariu
dan_b11 Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) Salut, am cumparat un trafo din piata de vechituri si am cateva intrebari legate de infasurari si puterea debitata: 1. Pot scoate din el vreo 60W in secundar la 24 V(eventual rebobinat)? Dimensiunile sunt: sectiune 2 cm pe 3.5 cm, inaltime miez vreo 14 cm. 2. Am o banuiala despre care este primarul dar vreau si de la cei mai cu experienta o parere, astfel pe fiecare coloana sunt bobinate in felul urmator: -o infasurare cu sarma subtire cu rezistenta de vreo 8 ohmi care este pe partea catre miez -o infasurare cu aproximativ 3 ohmi -doua infasurari cu sarma de maxim 1 mm cu rezistenta f mica vreo 0.4 ohmi Cu exceptia unei bobine de 0.4 ohmi care este legata in serie cu o bobina de aceeasi valoare de pe cealalta coloana, nicio bobina nu este legata cu vreo alta de pe cealalta coloana. Eu banuiesc ca cele de 8 ohmi ar trebui legate in serie(aici as vrea daca puteti sa-mi spuneti si o metoda de a le identifica inceputul si sfarsitul) pentru a merge la 230 V. Ce e mai interesant la modul de bobinaj e ca intre infasurarea de 8 ohmi si restul de pe o coloana este spatiu de cativa milimetri(ca si cum ar fi pentru racire). Deci carcasa pe care sunt bobinate infasurarile cu rezistenta mica este paraca pusa peste carcasa pe care este bobinat primarul. 3. Poate stie cineva care a mai gasit astfel de trafo si unde s-a folosit, poate sa nu fie la 230 si atunci s-ar putea sa se lase cu fum daca il alimentez la 230V. Editat Decembrie 18, 2016 de dan_b11 Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 La sectiunea asta cred ca mai mult de 50W nu se obtine.Te poti juca cu el ca sa vezi cum pot fi inseriate bobinele alimentand cu tensiune mica (din alt traf), sub 12V c.a. dar monitorizand curentul care nu poate depasi valoarea care reiese din densitate (A/mmp) pentru Cu. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Leagă între ele la întâmplare două capete ale înfășurărilor de 8 Ohmi și înseriezi și un bec de 100W când alimentezi traful la rețea.Dacă becul se aprinde foarte slab, e OK și rămâne așa înserierea, dar dacă se aprinde tare, inversezi între ele doar capetele unei bobine și testezi iar. Dacă acum e în regulă, măsori tensiunile pe celelalte bobine, dar folosești prima dată scala cea mai mare a voltmetrului, să nu ai surprize neplăcute.Măsori și curentul de mers în gol la primar, să nu fie mai mare de câteva zeci de miliAmperi. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 La sectiunea asta cred ca mai mult de 50W nu se obtine. De ce? Ah, uitasem, S2... dar monitorizand curentul care nu poate depasi valoarea care reiese din densitate (A/mmp) pentru Cu. Care densitate? Ca sarma merge si cu 2 si cu 4A/mm2, diferenta este in randament, care este mai bun la densitate mai mica, dar asta in inseamna ca nu se poate mai mult, nici vorba... Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) Transformatorul este bobinat astfel; 1-pe o coloana 1/2P pe o carcasa; 2-aceasta carcasa intra in alta carcasa pe care sunt bobinate 1/2S1+1/2S2+.....1/2Sn. Piesa mica alba, din ultima poza, pe laterala, este siguranta termica. Legi inceputurile primarelor. Reteaua o cuplezi dupa siguranta termica si la celalalt sfarsit (bobina de pe cealalta coloana). Cuplezi la retea printr-un bec de 60-100W. Daca totul este OK, becul se aprinde incet. Secundarele vad ca sunt inseriate. Eu propun sa-l utilizezi asa cum este. Daca-l desfaci, sunt sanse mici sa-l montezi la loc si sa nu bazaie. Am unul asemanator, cu sectiunea de 6cmp, care are 80VA. Am avut altul de 7cmp, care avea 120VA. PS-aceste trafo au bobinajul in ac. sens, deci inserierea se face inceput+inceput (sau sfarsit+sfarsit). Capatele ramase libere se cupleaza la retea. PPS-nu stiu cat ai dat pe el, dar ai facut o afacere buna-este un transformator de calitate. Editat Decembrie 18, 2016 de vera Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Transformatorul din pozele de mai sus este de productie Philips,si foloseste carcase separate intre primar si secundar. Daca nu ma insala memoria era folosit in televizoarele Philips cu sasiu K35 versiunea stereo( care era echipata cu doua TDA2050,au fost si versiuni cu MDA2020). Era utilizat pentru separatia galvanica a sasiului fata de retea(deci are un secundar de 220V),si pentru alimentarea finalului audio(din amintiri alimenta parca cu 27V TDA-urile nu diferential). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum