mihaighe Postat Iulie 20, 2016 Partajează Postat Iulie 20, 2016 (editat) Tola de calitate inferioara,la transformatoarele industriale nu prea contau pierderile in Epoca de Aur. Conteaza si felul in care sant intretesute tolele,parca la astea industriale erau cate 3 . Editat Iulie 20, 2016 de mihaighe Link spre comentariu
vera Postat Iulie 20, 2016 Partajează Postat Iulie 20, 2016 Transformatoarele erau calculate pt. 220V si aveau curentul de mers in gol pana in 0,1A. La 230V acest curent creste. Materialele erau bune calitativ, dar se lucra la norma (cu picioarele)-tole stantate prost, cu bavuri, trafo tolate prost, cate 3-4 E si I mai putine, etc. Tolele se pot desface, dupa ce le incalzesti la 90-100 grade. De refolosit nu recomand, deoarece ramane rasina pe ele si nu mai incap toate in carcasa. Sarma se duce direct la REMAT. Link spre comentariu
VEF Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Pentru izolatia dintre straturi si dintre infasurari banda de aia de etansare pentru filete la instaltiile sanitare am inteles ca e din teflon n-am am altceva si hartie normala sau izoler band nu vreau sa-i pun Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Puteti folosi cu succes carton prespan de 0,25mm grosime pentru izolatie intre infasurari si hartie de copt -din aceea folosita de gospodine-pentru izolatia intre straturi...aceasta are grosimea de 0,05mm...bineinteles daca puteti procura folie PES de 0,05mm grosime este foarte bine, este superioara ca performante... Link spre comentariu
VEF Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 La hartie de copt chiar nu m-am gandit . Am niste tole dintr-un transformator chinezesc ars numai ca tolele sunt neizolate si nestandardizate se mai aplica formulele alea care le stim cu totii sau nu Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Se pot aplica formulele cunoscute fără grijă (empiricul 45/S sau formula bazată pe fluxul maxim în miez) dat fiind că chinezii folosesc de obicei miezuri bune cu permeabilitate bună.Se poate izola fiecare tolă pe o singură față și se tolează astfel ca între două tole suprapuse să fie mereu un strat de lac sau vopsea. Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Specificati dimensiunile astea: Link spre comentariu
VEF Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 6 ; 8 ; 13 (mm) Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Acum spune și câte tole ai și ce grosime are tabla lor, ca să putem calcula secțiunea..... Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Cu siguranta ,grosimea pachetului de tole nu depaseste 3cm....deci , maxim 3,9cmp....bobinat ingrijit poate obtine 12-13W.... Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 flomar, de unde ai dedus că are pachetul grosimea de maxim 3 cm, fiindcă VEF nu a specificat decât că are niște tole și a măsurat cotele unei singure tole ? Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 E o presupunere bazata pe multe trafuri chinezesti vazute si desfacute....nu am vazut pachet de tole chinezesti destinat unui singur traf,mai gros de odata si jumatate-maxim!- fata de latimea lamei centrale...de asta am presupus ca nu depaseste 3cm grosime...bine e vorba de trafuri normale , nu pentru aplicatii speciale...acu' ramane ca presupunerea mea sa fie confirmata sau infirmata de colegul VEF.... Link spre comentariu
VEF Postat Octombrie 16, 2016 Partajează Postat Octombrie 16, 2016 Grasimea pachetului este de 2 cm deci sectiune 2.6 cmp vroiam sa stiu daca se pot aplica acealeasi formule de calcul daca tolele sunt nestandardizate . Multumesc Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 16, 2016 Partajează Postat Octombrie 16, 2016 Da, se aplica aceleasi formule...cum a spus si colegul validae in postul 6110...spor! Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 16, 2016 Partajează Postat Octombrie 16, 2016 Nu-i nici-o diferenta la clacul, important este sa verifici daca iti incap infasurarile atunci cand ai ca model unul cu tole standardizate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum