Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Transformatoarele erau calculate pt. 220V si aveau curentul de mers in gol pana in 0,1A. La 230V acest curent creste.

Materialele erau bune calitativ, dar se lucra la norma (cu picioarele)-tole stantate prost, cu bavuri, trafo tolate prost, cate 3-4 E si I mai putine, etc.

Tolele se pot desface, dupa ce le incalzesti la 90-100 grade. De refolosit nu recomand, deoarece ramane rasina pe ele si nu mai incap toate in carcasa. Sarma se duce direct la REMAT.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Puteti folosi cu succes carton prespan de 0,25mm grosime pentru izolatie intre infasurari si hartie de copt -din aceea folosita de gospodine-pentru izolatia intre straturi...aceasta are grosimea de 0,05mm...bineinteles daca puteti procura folie PES de 0,05mm grosime este foarte bine, este superioara ca performante...

Link spre comentariu

Se pot aplica formulele cunoscute fără grijă (empiricul 45/S sau formula bazată pe fluxul maxim în miez) dat fiind că chinezii folosesc de obicei miezuri bune cu permeabilitate bună.Se poate izola fiecare tolă pe o singură față și se tolează astfel ca între două tole suprapuse să fie mereu un strat de lac sau vopsea.

Link spre comentariu

E o presupunere bazata pe multe trafuri chinezesti vazute si desfacute....nu am vazut pachet de tole chinezesti destinat unui singur traf,mai gros de odata si jumatate-maxim!- fata de latimea lamei centrale...de asta am presupus ca nu depaseste 3cm grosime...bine e vorba de trafuri normale , nu pentru aplicatii speciale...acu' ramane ca presupunerea mea sa fie confirmata sau infirmata de colegul VEF....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări