Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Vizitator gala

Vezi datasheet-ul pe net.Acolo scrie in cele mai rele conditii.In plus nu scoti mai mult de 30W pe 4 ohmi.Vezi ca e de tip bridge si poti sa-l arzi repede.Daca amplificatorul nu pentru masina nu prea merita sa faci unu cu TDA8560, e prea slab.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut,am fost si eu azi prin targ si am cumparat un tr cu tole dat fiind pretul mic(5ron) dar pe el nu scrie ce iesiri are prin secundar..nu are decat niste serii(?)pe el incadrate intr-un patrat ex: s 300 si sub el 281;s300 235. dimensiuni tole:latime 84mm,inaltime 70,adancime 47mm si tr asta mai are atasat pe el pe partea de intrare un fel de comutator pt 110v 120v si 220v mai are 2 conzi pe el de 50+50/350 si 100/350(made in poland elwa)si niste rezistente de 27k si 2x3.3k 5w dar conzi nu au legatura cu trafu decat prin borna - cred ca a fost utilizat in ceva tv mai veeechi de prin 70(este un cond pe el din 1968..poze nu o sa pun decat maine..daca puteti sa imi dati ceva date despre el(sau tv) va multumesc anticipat..

Link spre comentariu

e din radiourile cu lampi ... e ceva gen 220 / 6.3V la 1A pentru filamente si 2x250V la 100mA pentru redresarea anodica... daca nu ii rebobinezi secundaru nu ai ce face cu el...iti mai dadeam si eu unu la fel daca vroiai...gratis... :d

Pai da-mi-l mie ca am un radio Siemens de prin '40 cu una din cele 2 inf care merg la lampa redresoare arse... am facut eu o ghidushie (am redresat doar de pe o inf cu diode), dar sunt purist, vreau sa fie cum era :prayer:
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

e clar un transformator rusesc si 90% sanse sa fie de magnetofon Majak/Kashtan...daca nu gasesti o schema sa stii exact cum sunt tensiunile (ca scrie pe hartia de izolare, niste cifre) faci urmatoarele operatii:- iei un aparat de masura, o foaie si un creion/pix;- masori fiecare pin si corespondentul lui (ca sa determini infasurarea), notand valoare rezistentei- faci o schita si infasurarea (sau cazul extrem 2 infasurari) cu rezistenta cea mai mare e (sau cele 2 puse in serie) primarul- alimentezi transformatorul, masurand tensiunile pe secundare....PS: daca tin eu minte bine, ai dupa redresare vreo 30V si un amperaj de 2A si inca vreo 2-3 de tensiuni mai mici, dar amperaj mic

Link spre comentariu

daca ai facut masuratorile corect, inclusiv ai deconectat rezistentele alea de se vedeau acolo lipite... atunci ar trebui sa alimentezi la 220V numerele 1 si 3 din dreapta... da' 9-le stiu ca erau independente si scoteau 3-4V pentru alimentarea filamentului afisajului de la vu-metrebun.. dupa ce-l alimentezi masori tensiunile....

Link spre comentariu
Vizitator majiku

daca ai facut masuratorile corect, inclusiv ai deconectat rezistentele alea de se vedeau acolo lipite... atunci ar trebui sa alimentezi la 220V numerele 1 si 3 din dreapta... da' 9-le stiu ca erau independente si scoteau 3-4V pentru alimentarea filamentului afisajului de la vu-metrebun.. dupa ce-l alimentezi masori tensiunile....

vai ca am uitat de rezistente.... dar ele erau oricum pe secundar, deci nu prea are importanta, pe mine m-a interesa pe care sa-l alimentez.am sa incerc sa alimentez pe 1 3 dr, sa vad ce se intampla... sper sa nu detonez traful..... :snakeman: :snakeman:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări