Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Da, se pot intercala tolele si iese un mare fasss, cu putere mica (B este mic, nr spire mare, deci sarma subtire). In plus, tolele sunt impregnate "beton" (greu de desfacut/curatat). Munca multa, rezultate mediocre. 

Editat de vera
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se poate, dar trebuie să ții cont de secțiunea reală, scăzând ancoșele (spațiile bobinate).Singurul dezavantaj este consumul mare de cupru, fiindcă secțiunea e dreptunghiulară și cea mai eficientă secțiune este cea pătrată (pătratul are perimetrul cel mai mic). 

Link spre comentariu

Păi poți obține asta și cu un traf de putere mică, de circa 3 - 5VA. Ca cel de sonerie, de exemplu.Bobinezi secundarul de 3,18V cu sârmă cât de groasă permite spațiul, ca să ai cădere mică pe bobinaj. Dacă poți scoate 1A atunci poți măsura condensatori până la 1000uF, lucru suficient pentru nevoile tale....

Link spre comentariu

domnule Validae am reusit sa fac un traf care sa am in secundar 3,18 v sa aflu capacitatea condesatorilor am masurat cativa la uni mia dat exact cat era scris la alti mia dat mai putin cu 25 la suta si va intreb la cei cu tensiune de 250 v parca la ei mia dat mai putin cu 25% e normal? va multunesc de amabilitate

Link spre comentariu

Toleranţa condensatorilor electrolitici e destul de mare, deci nu e o problemă să găseşti fie cu 25% în plus, fie în minus (mai ales cei vechi). În  cazul condensatorilor cu ESR+ul mărit, metoda măsurării în tensiune alternativă va da capacităţi măsurate mai mici, din cauza pierderilor pe rezistenţa parazită. Deci dacă găseşti un condensator cu capacitatea micşorată semnificativ (mai mare sau egală cu toleranţa maximă), atunci poţi bănui că are un ESR mărit, sau cel puţin o capacitate micşorată din cauza vechimii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări