vera Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 De obicei, bobinele acestea sunt facute pe tole cu intrefier, din constructie. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Sunt cu întrefier, dar după ce îl rebobinează îi poate intercala tolele. Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 (editat) Da, se pot intercala tolele si iese un mare fasss, cu putere mica (B este mic, nr spire mare, deci sarma subtire). In plus, tolele sunt impregnate "beton" (greu de desfacut/curatat). Munca multa, rezultate mediocre. Editat Aprilie 22, 2016 de vera Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 am si eu i intrebare, daca scot rotoru unui motor de 1,5kw si in locul rotorului bobinez cu un conductor pot transforma acest motor in transformator! Link spre comentariu
flomar60 Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Da , poti....randamentul va fi mai prost decat la un transformator obisnuit....ce vrei sa faci?...traf de sudura? Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Se poate, dar trebuie să ții cont de secțiunea reală, scăzând ancoșele (spațiile bobinate).Singurul dezavantaj este consumul mare de cupru, fiindcă secțiunea e dreptunghiulară și cea mai eficientă secțiune este cea pătrată (pătratul are perimetrul cel mai mic). Link spre comentariu
franzm Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 am si eu i intrebare, daca scot rotoru unui motor de 1,5kw si in locul rotorului bobinez cu un conductor pot transforma acest motor in transformator! Colegul ola_nicolas a prezentat pe undeva o metoda de calcul pentru un astfel de transformator. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 vroiam sa obtin ub traf cu un voltj de 3 ,18v dar sa scoata si amperaj sal folosesc la aflarea capacitati condesatorilor domnul Validae ma invatat in alt topic cum aflu capacitatea condesatorilor asa ca ce putere as avea cu acest motor Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2016 Partajează Postat Mai 2, 2016 Păi poți obține asta și cu un traf de putere mică, de circa 3 - 5VA. Ca cel de sonerie, de exemplu.Bobinezi secundarul de 3,18V cu sârmă cât de groasă permite spațiul, ca să ai cădere mică pe bobinaj. Dacă poți scoate 1A atunci poți măsura condensatori până la 1000uF, lucru suficient pentru nevoile tale.... Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 da multumesc mult domnule Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 imi puteti spune cum fac un calcul pentru a bobina un motor daca scot rotoru Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 Calculezi secţiunea torului scăzând spaţiile goale (ancoşele)din grosime. În rest se face ca la orice transformator. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 domnule Validae am reusit sa fac un traf care sa am in secundar 3,18 v sa aflu capacitatea condesatorilor am masurat cativa la uni mia dat exact cat era scris la alti mia dat mai putin cu 25 la suta si va intreb la cei cu tensiune de 250 v parca la ei mia dat mai putin cu 25% e normal? va multunesc de amabilitate Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 Toleranţa condensatorilor electrolitici e destul de mare, deci nu e o problemă să găseşti fie cu 25% în plus, fie în minus (mai ales cei vechi). În cazul condensatorilor cu ESR+ul mărit, metoda măsurării în tensiune alternativă va da capacităţi măsurate mai mici, din cauza pierderilor pe rezistenţa parazită. Deci dacă găseşti un condensator cu capacitatea micşorată semnificativ (mai mare sau egală cu toleranţa maximă), atunci poţi bănui că are un ESR mărit, sau cel puţin o capacitate micşorată din cauza vechimii. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Mai 4, 2016 Partajează Postat Mai 4, 2016 Am si eu o intrebare am un traf E+I si nu vreau sa bobinez limba centrala a traf ci vreau sa bobinez pe partile laterale ale trafului di va intreb daca pot bobina asa primaru este bobinat pr centru si numai secundaru vreau sa bobinez cum vam spus pot? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum