Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

E un pistol chinezesc,bobinat la limită.Chinezul a fost zgârcit :rade:Iar chinezii ăștia au niște mașini de bibinat,care bobinează"la sânge",perfect spiră lângă spiră.Bobinezi si matale cât mai strâns,cât permite spațiul,până la umplerea carcasei.

Link spre comentariu

La mine nu a meritat efortul. I-am reparat carcasa, curatat tolele de rasina, bobinat cu 0,2 mm (cu asta era bobinat originalul) cat a incaput. L-am incercat si in cateva secunde se incalzea de nu puteai tine mana pe el, drep pt. care l-am trimis la gunoi.

Link spre comentariu

Acele trafuri de pistol de lipit chinezești sau turcești sunt bobinate folosind o inducție foarte mare, deci un număr de spire foarte mic.Estimativ ar corespunde o constantă empirică de circa 25 - 30/S .... Din cauza asta se supraîncălzesc până la topirea carcasei, practic sunt făcute să lipești doar ocazional vreun fir, ceva, nu se pot folosi în mod frecvent aproape continuu ca cele românești. 

Link spre comentariu

Posted ImagePosted Image

Am traf din imagine cu o sectiune de 13 cm patrati(4,5/2,9)

Are 2 iesiri de 27v2*2,8A (galben albastru 27v,galben si celalalt albastru27v) si 13,5v 2*1,9A(negru galben13,5,negru si celalat galben13,5)

Eu am nevoie de o tensiune simpla de 24-25v si vreau sa desfac secundarul si sa rebobinez la tensiunea de care am nevoie la 5-6A

Daca a avut 2infasurarii la 2,8A si pun cele 2 infasurari paralel teoretic trebuie sa iasa la 5,6 A

nelamuririle sunt urmatoarele

-primarul a fost dimensionat pentru curentul celor 4 iesiri(2*2,8 si 2*1,9 A)?

Nu pot vedea sectiunea firului din primar,secundarul de 27v 2,8 A e de 1mm(cred ca a fost calculat  la 3,5A/mmpatrat)

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Trafo poate fi folosit şi aşa în funcţie de destinaţie. Dacă trebuia în schemă un secundar simplu şi o punte redresoare, cu secundarul simetric se foloseşte redresarea cu două diode şi obţii acelaşi lucru fără a mai munci inutil şi a strica trafo. E totuşi unul făcut ptr audio, cu ceva simţ de răspundere mai mult decît unul ordinar.

Link spre comentariu

am nevoie de de o iesire 24-25v la 5-6A ,redresare si filtrare

Pot scoate din el  tensiunea si curentul de care am nevoie fara sa modific secundarul?

Cu acest traf vreau sa alimentez un regulator tensiune si curent 30vsi 5A pentru sursa reglabila

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Sandu daca aplicatia este alimentarea regulatorului de 5,5A de la mine atunci fa un test rapid. Fa rost de 2 diode mici gen 1N4007 si un condensator electrolitic de 1000-2200uF la 50 sau 63V, ce gasesti si tu acolo, dar sa fie nou ca sa poti fi sigur de masuratoare. Minusurile celor 2 diode le legi la firele albastre ( cate un minus la cate un fir albastru ) de la iesirea de 2x27. Apoi plusurile diodelor le legi impreuna si le duci la plusul condensatorului electrolitic de care am zis. Minusul condensatorului il legi la firul galben dintre cele 2 albastre, alimentezi traful si masori cu un multimetru dat pe 200Vcc cata tensiune gasesti la bornele condensatorului, imi zici aici ce ai gasit si apoi mai vedem.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări