Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Transformatorul tau are puterea secundarului=22V x 4A=88VA. La ac. putere ai un randament de aprox. 0,94. Puterea in primar este=94VA, deci J=3,6A/mmp. Sarma de 0,8(0,85) are sectiunea=0,5024mmp, adica admite I=1,808A. Doua fire, in paralel, dau 2x1,808=3,62A (3-4A cum ai vrut).

Link spre comentariu

Nu stiu, deoarece nu am lucrat cu asa ceva.Cred ca scapi mai ieftin, daca cumperi un TMA 63VA (pt. 3A) sau 80VA (pt. 4A), 220V/24V (inainte nu erau pe 230V), din care scoti cateva spire si ai 22V. Aceste transformatoare nu au tolele impregnate (se desfac usor), bobinate numai cu Cu.

Link spre comentariu
Vizitator Cristi Banu

Cristi sti de cine este produs Indel si daca este 100% cupru ,nu vreau sa fie aluminiu lacuit 

Este produs de INDEL,o firma Poloneza si este din cupru. Nu inteleg ce ai cu aluminiul asta lacuit.

Daca n-ai incredere,iti comanzi la Petra Iasi un toroidal dupa cerintele tale. Nu te refuza,chiar daca ai doar un transformator.

Link spre comentariu

Sfatul cel mai bun ți l-am dat și dincolo:sîrmă de CuEm de la Miva.....și îti construiești singur un transformator cum vrei tu(toroidal,o sa te chinuiești puțin la bobinat), care dă vânt la toate mizeriile din comerț.Bani aruncați pe aluminiu "spoit"!Ăștia vând numai gunoaie!

Link spre comentariu

Greu de crezut cu aluminiul la trafurile din comerţ, DAR nu imposibil...până acum am întâlnit aluminiu doar în anumite motoare şi trafuri de microunde. Sârma de cupru de la turci avea un aspect spre argintiu datorită conţinutului ridicat de aliaje. Era şi rigidă rău, se fasona greu.

Link spre comentariu

îti construiești singur un transformator cum vrei tu(toroidal,o sa te chinuiești puțin la bobinat)

Daca detii masina de bobinat nu mai este chiar asa dar manual normal ca iti i-a mult mai mult timp.Acuma nu de mult am postat un videoclip despre realizarea manuala a unui transformator toroidal dar intr-un topic care a cam fost abandonat iar atunci cred ca este mai bine sa-l postez si aici daca tot avem un ditamai topic despre transformatoare.

Link spre comentariu
Vizitator usb3

o intrebare va rog

am cumparat SH din talcioc un traf care are pentru secundar doua infasurari separate (fara priza mediana) de 25Vca

diametru conductor primar CuEm=0,63mm

diametru conductor secundar CuEm=1,56mm

doresc sa leg cele doua infasurari de  25v   in paralel (dupa redresare as avea aproximativ 35v)

____ce curent maxim pot sa scot de pe cele doua infasurari  ??????

am facut si eu calculul dar nu prea imi iese , cu toate ca am si un softulet de calcul frafo

sectiunea miezului este de 15.75cm patrati 

______va multumesc cu anticipatie_____

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări