alexutu04 Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Ma gandeam odata ce le pun in paralel 3 fire optin un diametru de 1,35mm. Link spre comentariu
vera Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Tu ai sarma de 0,4(0,45)mm.Sectiunea unui fir=pi x d x d/4=3,14 x 0,16/4=0,1256mmp.Sectiunea celor 3 fire=3 x 0,1256=0,3768.Diametrl conductorului echivalent=radical din 4S/pi=radical din 4 x 0,3768/3,14=0,6928mm. Link spre comentariu
alexutu04 Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Mersi pentru formula vera.Am gasit sarma de 0.8mm o sa pun in paralel 2 fire pt a obtine aproximativ 4A Link spre comentariu
vera Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Transformatorul tau are puterea secundarului=22V x 4A=88VA. La ac. putere ai un randament de aprox. 0,94. Puterea in primar este=94VA, deci J=3,6A/mmp. Sarma de 0,8(0,85) are sectiunea=0,5024mmp, adica admite I=1,808A. Doua fire, in paralel, dau 2x1,808=3,62A (3-4A cum ai vrut). Link spre comentariu
alexutu04 Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Vera imi poti recomdanda una dintre acesete 2 firme de transformatoare INDEL s-au NORATEL care sunt mai fiabila sa aiba sarma de cupru nu aluminiu lacuit.Multmesc Link spre comentariu
vera Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Nu stiu, deoarece nu am lucrat cu asa ceva.Cred ca scapi mai ieftin, daca cumperi un TMA 63VA (pt. 3A) sau 80VA (pt. 4A), 220V/24V (inainte nu erau pe 230V), din care scoti cateva spire si ai 22V. Aceste transformatoare nu au tolele impregnate (se desfac usor), bobinate numai cu Cu. Link spre comentariu
Vizitator Cristi Banu Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 INDEL s-au NORATEL Eu am folosit si folosesc Indel. Link spre comentariu
alexutu04 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Multumesc de sfat vera,o sa vad ce fac docamdata am de ales intre cvea 2 de la cineva si dac nu rezolv nimic poate iau TMA Cristi sti de cine este produs Indel si daca este 100% cupru ,nu vreau sa fie aluminiu lacuit Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 si cupru tot lacuit este! Link spre comentariu
Vizitator Cristi Banu Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Cristi sti de cine este produs Indel si daca este 100% cupru ,nu vreau sa fie aluminiu lacuit Este produs de INDEL,o firma Poloneza si este din cupru. Nu inteleg ce ai cu aluminiul asta lacuit. Daca n-ai incredere,iti comanzi la Petra Iasi un toroidal dupa cerintele tale. Nu te refuza,chiar daca ai doar un transformator. Link spre comentariu
alexutu04 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Am, pentru ca cumparat un transformator si tot se incalzea rau chiar si in gol si nu stiam dc,am razuit cu un cuter putin lacu si surpriza era argintiu (aluminiu lacuit sa semene cu Cu.) . Link spre comentariu
adydep Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Sfatul cel mai bun ți l-am dat și dincolo:sîrmă de CuEm de la Miva.....și îti construiești singur un transformator cum vrei tu(toroidal,o sa te chinuiești puțin la bobinat), care dă vânt la toate mizeriile din comerț.Bani aruncați pe aluminiu "spoit"!Ăștia vând numai gunoaie! Link spre comentariu
daniel_88 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Greu de crezut cu aluminiul la trafurile din comerţ, DAR nu imposibil...până acum am întâlnit aluminiu doar în anumite motoare şi trafuri de microunde. Sârma de cupru de la turci avea un aspect spre argintiu datorită conţinutului ridicat de aliaje. Era şi rigidă rău, se fasona greu. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 îti construiești singur un transformator cum vrei tu(toroidal,o sa te chinuiești puțin la bobinat) Daca detii masina de bobinat nu mai este chiar asa dar manual normal ca iti i-a mult mai mult timp.Acuma nu de mult am postat un videoclip despre realizarea manuala a unui transformator toroidal dar intr-un topic care a cam fost abandonat iar atunci cred ca este mai bine sa-l postez si aici daca tot avem un ditamai topic despre transformatoare. Link spre comentariu
Vizitator usb3 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 o intrebare va rog am cumparat SH din talcioc un traf care are pentru secundar doua infasurari separate (fara priza mediana) de 25Vca diametru conductor primar CuEm=0,63mm diametru conductor secundar CuEm=1,56mm doresc sa leg cele doua infasurari de 25v in paralel (dupa redresare as avea aproximativ 35v) ____ce curent maxim pot sa scot de pe cele doua infasurari ?????? am facut si eu calculul dar nu prea imi iese , cu toate ca am si un softulet de calcul frafo sectiunea miezului este de 15.75cm patrati ______va multumesc cu anticipatie_____ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum