cipri_mury Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 (editat) Daca tot avem aici un ditamai topic despre transformatoare iar eu am deshis un subiect legat tot de asa ceva intr-un alt topic dar a nemultumit acolo asa ca s-a deschis inca un topic cu cele cateva postari legate de subiectul respectiv am zis sa fac o redirectionare spre acel topic http://www.elforum.info/topic/111515-bobinajul-manual-vs-industrial/ iar daca vi se pare ca este interesant pentru acest topic pot/puteti posta si aici videoclipul de acolo unde nu cred ca il vor baga in seama prea multi.Eu m-am gandit ca daca s-a mai discutat aici despre asa ceva?De aceea am zis sa nu pun inca si videoclipul in aceast topic.Nu de alta dar la cate postari contine acest topic trebuie sa recunosc ca nici vorba sa-l fi citit pe tot deocamdata iar atunci nu stiu daca sigur nu v-ati mai dat cu parerea in legatura ceea ce se vede in acel videoclip.Postarile de acolo ale lui @Andrei Tabacaru si @doru3160 m-au facut sa postez si aici in speranta ca voi auzi si alte pareri. Editat Ianuarie 10, 2016 de cipri_mury Link spre comentariu
Vizitator al3ksxD Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Am un transformator CA .Are 3 tensiuni (dintre care una e dubla)9v 1,8a 2x 14v 0,7aSincer am incercat sa măsor cu aparatul de masura (un Uni-t m830b) si am ramas fara cablul rosu de la el . (sa impuscat firul de la acea mufă.)Si incep sa cred ca are mai mult de 10a.As vrea sa.l fac Cc. Tot aceleasi tensiuni. O schema si piesele , mi.ar fi arhisuficiente. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Sincer nu ar trebui sa umblati cu transformatoare si alte dispozitive electrice, ci mai intai cu manualul de fizica de clasa VIII-a. Fara suparare, dar nu aveti notiunea de intensitate a curentului si nici nu intelegeti cum se masoara aceasta, nici vagi cunostinte despre transformatoarele de curent alternativ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Banuiesc ca ai incercat sa masori intensitatea curentului cu aparatul setat pe scala amperi, direct pe bornele trafului, fara o sarcina serie... Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 E o certitudine, nu o banuiala...omul a pus acel multimetru(bunicel, de altfel) in paralel cu sursa reprezentata de transformator, pe domeniul de masurare a intensitatilor, fara sa banuiasca ca acel traf poate debita si 100 de amperi in scurt("scurt"= un shunt de max 0,1 ohmi, specific acelui aparat de masura). In plus, nu intelege cum functioneaza o punte redresoare cu patru diode, si nici rolul condensatorului de filtraj. "Tot aceleasi tensiuni" n-o sa obtina in vecii-vecilor, evident. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 "Sincer nu ar trebui sa umblati cu transformatoare si alte dispozitive electrice, ci mai intai cu manualul de fizica de clasa VIII-a." zice Spitfire. ..si cu manualul de Limba romana..tot "fara suparare" cum zice bine acelasi user de mai sus. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Nu vă miraţi, în pieţe şi bazaruri vînzătorii testează bateriile aşa. Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) La multi ani pe 2016!Ieri am desfacut un transformator de retea, in vederea rebobinarii secundarului, pt. un proiect. Transformatorul era bobinat pt. 220V/60Hz si are in primar 1914sp/0,18mm (tola E10), ca secundar pt. masuratori, am bobinat 50sp/0,25mm.1-tolele originale, grosime=0,5mm, izolatie oxid, bavuri fff mici, fara pic de rugina, 40(E+I), Sef=3,88cmp,Uo=230V, Io=34mA, Uso=5,88V;Din calcule, rezulta ca la 220V/60Hz, transformatorul original functiona cu Io<20mA (B=11120Gs)De curiozitate, am tolat carcasa si cu alte 2 tipuri de tole romanesti, dupa cum urmeaza:2-tole cu grosimea de 0,5(0,49)mm, izolatie lac, bavuri, fara pic de rugina, 42(E+I), Sef=3,82788cmp,Uo=230V, Io=44mA, Uso=5,85V;3-tole de la un transformator deflexie verticala, grosime=0,35, izolatie oxid, bavuri mici, unele putin ruginite, 58(E+I), Sef=3,8164cmp,Uo=230V, Io=58mA, Uso=5,88V.Rezultatele masuratorilor sunt in tabelele de mai jos (tabelul 1 corespunde tolelor de la pct. 1 s.a.m.d).In concluzie, nu credeam ca este asa o mare diferenta, intre tolele romanesti si cele straine. Poate, daca aveau bavuri mai mici, se apropiau mai mult de celelalte.Alte pareri? Editat Ianuarie 18, 2016 de vera Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 http://www.elforum.info/topic/11-totul-despre-transformatoare-de-retea-intrebati-aici/ Titlu: Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici! Ma intreb oare ce este neclar?... Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 ScuzeDaca tu crezi ca acolo este locul, te rog muta-l.Multumesc Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 Sunt tole si tole. Pe miezuri de transformatoare de cadre am facut si eu transformatoare de retea cu 20 mA in gol. Conteaza ca miezul sa fie foarte corect impachetat. Bavurile incurca, dar putina rugina nu strica. Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 18, 2016 Partajează Postat Ianuarie 18, 2016 (editat) @puriu ai dreptate, poti face pe acele tole transformatoare care sa aiba curentul de mers in gol si de 5mA, numai ca in primar trebuie sa bobinezi multe spire, adica sarma mai subtire, deci putere mai mica.a-trafo pe tolele de la pct. 1, pt. Io=20mA, necesita in primar 2281sp (9,92sp/V);b-trafo pe tolele de la pct. 3, pt. Io=20mA, necesita in primar 2545sp (11sp/V).Este clar ca in varianta "a" se obtine putere mai mare (pe ac. carcasa si miezuri cu sectiuni sensibil egale). Editat Ianuarie 18, 2016 de vera Link spre comentariu
marin adrian Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Buna ziua .am nelamuriri sunt incepator si nu am unde cere sfaturi legate de un traf toroidal.Incerc de ceva vreme sa modific un traf toroidal 2x12 400va . Am gasit 2 infasurari secundare de 12 v bobinate cu 2 fire de aprox 1, 8 mm cu tot cu izolatie pt o sursa reglabila (velleman k7200).In schema trebuie traf de 2x15 v, deci pe o infasurare am adaugat aprox 6 spire de sarma si am ajuns la 15, 4 v fara sarcina.Adaugand sarcina dupa punte 2 becuri far tensiunea masurata pana in punte nu a scazut decat la 15, 2 v ac dar dupa punte a scazut la 10 vcc la un curent dupa punte de 9 amperi.Mentionez ca la fel scade si pe infasurarea de 12 v ramasa nemodificata.Va intreb oare este in regula pot folosi traful in schema daca mai bobinez si a 2 infasurare pana la 15 v.Este ceva in neregula de scade asa rau tensiunea, gresesc eu undeva si nu imi dau seamaVa rog sa ma ajutati. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Pai, dupa punte , ati montat condensatori de filtraj??...daca ati montat ce valoare a capacitatii aveau si ce tensiune de lucru? Link spre comentariu
marin adrian Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Nu am montat dar maine pun 2 de 4700 uf si va anunt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum