Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Aveti, aici , varianta mai veche a acelui traf:

post-228380-0-09728000-1449560524_thumb.jpg

Primarul este construit din 2 sectiuni de 120V fiecare cu priza la 110V....in poza sunt cele 6 borne unde este montata puntea galbena....pe partea cealalta , cele 2 borne cu cose constitue secundarul de filamente iar cele 3 borne ramase constitue secundarul de inalta tensiune...

Variantele mai noi -asa cum este cel in cauza- aveau secundarul de HT construit dintr-o singura infasurare pt. ca redresarea se facea cu o mica punte cu seleniu....dar primarul era exact ca la cel prezentat de mine...cu 6 borne ...daca ar fi sa le luam in ordine crescatoare,dela stanga la dreapta , a folosit din fiecare infasurare priza de 110V , si le-a inseriat...deci, primarul este legat corect....

EDIT. Aveti , aici, o schema de radio pe lampi la care traful este identic cu cel despre care facem discutie:http://www.elforum.info/topic/103934-radio-necunoscut/?do=findComment&comment=1179619....postul 13...

Editat de flomar60
Link spre comentariu

In secundar trebuie sa fie 5 fire, 2 fire pentru tensiunea inalta care merg la anozii dublei diode(EZ80) si un fir priza mediana cu continuitate intre ele. Celelalte doua fire sint pentru alimentarea filamentului (mai groase). In primar situatia e clara. Si totusi pe traf se vad locasurile pe care a fost sau se putea monta dubla dioda, EZ80. Infasurarea de filament(firul gros) a fost facuta la sfirsit celalalt fir se poate identifica usor. Cele doua fire subtiri,ma face sa cred ca s-a folosit o punte cu seleniu.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Andy Dumitraşcu

Salut ! Am facut rost de un transformator de cuptor cu microunde pe care vreau sa il rebobinez pentru a desface tolele m.am gandit sa polizez locul unde sunt sudate . Vreau sa stiu daca afecteaza cu ceva polizarea tolelor  ?

post-252862-0-20439300-1451502991_thumb.jpg

Link spre comentariu

Tai cu flexul linia de sudura in dreptul I-urilor. Cand il tai faci un sant micut, in forma de V. Caracteristicile trafului vor fi aceleasi. La reasamblare santul in forma de V va fi umplut cu sudura. La rebobinare nu vei mai folosi shunturile magnetice ce se afla intre bobine. Iti recomand sa faci o rebobinare totala, inclusiv principala. Totusi, in ciuda sectiunii mari a miezului magnetic, rezuma-te la tensiuni mici, deoarece esti foarte limitat de fereastra. Spor.

Link spre comentariu

Ar duce,depinde de ce sectiune are miezul, iar din ce am, cel mai mic ar fi de 400W, putere calculata functie de sectiunea miezului magnetic. Acum depinde un pic si de calitatea tolelor, care de obicei e otel ordinar, nu ferosiliciu, si deci oricum ar fi calculate lucreaza cald. Ideea e ca nu ii va incapea doua infasurari de 28 V cu un diametru de minim 2 mm.

Editat de daniel_88
Link spre comentariu
Vizitator Andy Dumitraşcu

daniel_88  am sa incerc sa il bobinez, oricum nu am ce face iarna asta. Secundaru o sa il bobinez cu sarma de 1,5 ca deasta am  oricum nu trage kitlu ala mai mult de 6 A.

dj_ando_83 stiu ca nu are 500w :95 da eu ma multumesc si cu 100w doar sa se auda clar atat vreau 

Link spre comentariu

Eu am scos 500W, pe unul de 800W. Am rebobinat primarul si secundarul. Tolele sunt de calitate buna (daca te intereseaza iti dau datele). Ca sa iasa bine, trebuie sa procedezi astfel:1-faci semne la E si I, astfel incat sa le remontezi in ac. pozitie in care au fost;2-tai cu flexul numai in dreptul I-urilor, cat mai putin posibil;3-indepartezi rasina de pe E si I;4-dupa rebobinare, prinzi trafo in menghina si reglezi pozitia E si I, pt. curentul min;5-protejezi bobinele inaintea sudurii;6-racesti sudura cu o carpa umeda.SporPS-spune-mi ce putere (sectiune) are traful tau.

Editat de vera
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări