gica70 Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Pai du-te acolo si vezi ce ti-am (mi-ai) indicat sa analizezi. Link spre comentariu
Marius84 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 (editat) Buna seara! Ma ajuta si pe mine cineva cu o informatie? As putea bobina traful de mai jos astfel incat sa obtin 2x35v la 5amperi pe fiecare ramura? Multumesc! Editat Noiembrie 1, 2015 de Marius84 Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 (editat) Din dimensiunile prezentate se pare ca este tola E25 ....cu o grosime a miezului de 6cm ar rezulta o sectiune de 30cmp...ai putea scoate 900VA din traful asta...si matale doresti 70 x 5 = 350 VA....deci se poate mai mult decat doresti! Spor! Editat Noiembrie 1, 2015 de flomar60 Link spre comentariu
Marius84 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Ideea este ca pentru moment vreau doua infasurari de 35v la o grosime a sarmei care sa imi asigure amperajul maxim de care e capabil miezul. Cu ce sarma considerati ca ar trebui bobinat acest traf in secundar pentru ceea ce am nevoie? Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 D=4mm. Se pot pune mai multe sarme in paralel (dar sa aiba suma sectiuilor echivalenta cu a celei de fi=4mm). Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 (editat) Pai trebuie procedat asa: - masurata tensiunea in secundar -dat jos bobinajul secundar si numarate spirele , astfel veti afla cate spire pe volt sunt necesare ( nr. spire secundar/tensiune secundar = nr. spire pe volt) -masurata suprafata disponibila in spatiul carcasei dupa indepartarea secundarului ( inaltime carcasa x latime carcasa pana la marginea tolei = suprafata disponibila) -aflarea numarului total de spire necesar pt. 2 x 35V = 70V in secundar ( nr. sp. pe volt x 70) -alegerea unui diametru de conductor - sa zicem 2mm - aflarea suprafetei acestui conductor cu formula A(aria)= pi x R2 ( raza conductorului la patrat) - aflarea numarului de spire care pot intra in suprafata disponibila din fereastra tolelor prin impartirea suprafetei disponibila in fereastra tolelor la suprafata conductorului -inmultirea acestui numar cu un coeficient de 0,6-0,7 pt. ca spirele bobinajului nu se vor aseza perfect si va exista spatiu pierdut - functie de rezultat alegeti un diametru mai mare sau mai mic astfel ca bobinajul sa incapa lejer in fereastra disponibila Spor! Editat Noiembrie 2, 2015 de flomar60 Link spre comentariu
vera Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 (editat) Mai simplu este sa masoare suprafata disponibila pt. secundar, sa o inmulteasca cu 0,6-0,7 si sa calculeze direct sectiunea max. a conductorului care incape. Atentie-tensiunea in sarcina, este un pic mai mica decat cea masurata in gol! Editat Noiembrie 3, 2015 de vera Link spre comentariu
Marius84 Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 (editat) Am vazut mai sus diametrul conductorului de 4 mm. Nu este cam mult pentru 5A? Ma gandesc ca la diametrul acesta sigur nu-mi incap doua infasurari de 35 de volti. Editat Noiembrie 3, 2015 de Marius84 Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 pt 5A iti trebuie sarma cu diametru 1.3mm Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Pentru 5A sarma cu diametru de 1,5-2mm, ar trebui sa fie suficient. Diferenta de tensiune dintre valoarea in gol si cea in sarcina este dictata tocmai de modul de constructie al trafului, respectiv cat este acea sarcina si cum sunt infasurarile dimensionate, chiar si inductanta de scapari poate influenta aici. Nu este de ajuns sa pui sarma cat poti de groasa in secundar, chiar presuopunand ca ai spatiu, ci trebuie tinut cont si de primar si de sarma cu care acesta este realizat, nu uitati ca majoritatea sarmei acolo se afla, deci si majoritatea pierderilor. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Eu ti-am spus cam ce diametru ar trebui pentru a pastra aceeasi putere, de cca 900VA. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Pentru edificare , ai aici un tabel cu conductorul de bobinaj:http://www.elforum.info/topic/11-totul-despre-transformatoare-de-retea-intrebati-aici/page-379....postul 5681.... Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 6, 2015 Partajează Postat Noiembrie 6, 2015 Sau aici : http://www.emil.matei.ro/bobinaje.php un tabel cu incarcarea in amperi in functie de diametru. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Pentru siguranta se ia in calcul un curent de 3A/mm2. Diametrul sirmei de bobinaj ar trebui sa fie de aproximativ(rotunjit) de 1,4mm. Editat Noiembrie 13, 2015 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Marius84 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 La tensiunea de 230v aplicata primarului, am 27 de volti in secundar.In secundar a fost de 34 de spire.Rezulta astfel un raport de 0,79 volti/spira, deci 1,25 spire/volt.Sarma din primar este de 1,2 mm in diametru.Oare as putea bobina doua infasurari pentru 35 de lolti si 10 amperi? As merge totusi pe sarma de 2 mm diametru ca sa incapa, este prea putin? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum