Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Ar trebui să folosiți conductor de 0,4mm (CuEm 0,44 mm) sau cel puțin de 0,35mm (CuEm 0,39 mm) dacă spațiul nu permite. Trebuie calculat spațiul disponibil pentru bobinaj, să nu aveți surpriza că nu are loc. Vedeți că s-au postat tot felul de tabele ajutătoare.https://www.google.ro/search?q=tabel+conductoare+bobinaj&client=opera&hs=dhu&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CDQQ7AlqFQoTCJ_RlNyCo8gCFch_GgodrfYDpA&biw=1364&bih=642

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Uitandu-ma pe ce ai postat, am vazut urmatoarele:1-pe schema este trecuta puterea transformatorului de retea=240VA;2-pe carcasa este trecut U=220-240V/0,6A.Greu de obtinut ac. putere pe tola E12,5, cu sectiunea mai mica de 11 cmp (trebuie scazuta izolatia tolelor).Daca utilizezi o tola mai mare (ex E20), poti obtine ac putere, lejer.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru a construi un traf trifazat ai nevoie de un miez cu trei coloane cu sectiunea coloanelor egala. Sectiunea  se va calcula functie de puterea pe care  o vrei. Calculul numarului de spire este identic cu cel al trafului monofazat. Cel mai greu o sa fie cu procurarea tolelor E cu aceeasi latime a celor trei coloane. Poti folosi si trei trafuri cu tole U+I cu aceeasi sectiune, toate bobinate cu sirma CuEm cu diametru corespunzator si numar de spire rezultat din calcul. Secundarele trafurilor se vor bobina la fel ca si in primar. Iesirile bobinele atit cele din primar cit si cele din secundar se vor lega in paralel iar pe intrarile celor trei bobine din primar se va aplica tensiunea de intrare iar pe cele din secundar se va culege tensiunea transformata mai mare sau mai mica. Atentie!  La trafurile cu trei coloane sensul infasurarii din secundar va fi invers fata de sensul bobinarii din primar.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

GEO, te rog sa-mi indici exact pagina, subcapitolul si punctul la care faci referinta. Sper sa nu ma trimiti la pagina 18, subcapitol 2.9.2., pct.a (metoda analica!).

Cred ca nu am fost destul de explicit atunci cind am afirmat ca iesirile sint legate in paralel. De fapt un capat al infasurarilor atit din primar cit si din secundar sint legate in paralel. Modul de conectare al celor trei infasurarui se poate vedea in link-ul indicat, la pagina  21 figura 2.45.

Te rog sa-mi explici si mie, ce ai vrut sa spui prin '' metoda analica''

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări