Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Multumesc miticamy!...dar mie imi plac , in general concluziile!...ceva de genul:...

...parca sunt mai usor de inteles!....matematica asta, bat-o vina...

In alta ordine de idei si miezurile magnetice de tip C+C ( ca la trafurile rusesti-de exemplu) au fetele de contact la care tolele sunt in scc...si nu le afecteaza performantele...

Link spre comentariu

Cum la moda este plagiatul, am sa folosesc expresia "sper ca stiti de gluma!".Nu am fost la scoli asa de inalte, asa ca matematica de acolo este si pt mine ca simfoniile lui B. pt tineretul de pe plaje.Dar cei ce nu se speriau ajungeau la pasajul pe care l-ai scos si cred ca asta este important.

Link spre comentariu

Nu e vorba de scurtcircuit gen " electric " ... Important e ca miezul sa nu fie " masiv " . La un transformator obisnuit , cu tole izolate de buna calitate , miezul conduce ohmic pe toate laturile . Tolele nu au si muchiile izolate , fac contact prin microbavurile pe care le au , mai ales la miezurile bine stranse . Acelasi lucru la gaurile de trecere pentru suruburile jugului . Asta nu le face mai putin performante ... problema apare daca miezul ar fi masiv ( monolitic ) .

Link spre comentariu

Marian, presupunand un E+I si luand in discutie o coloana laterala (cu sectiunea jumatate din cea centrala) poti sa sudezi linistit pe exterior un cordon. El va face o jumatate de spira dar cu capetele in aer. Daca ai suda si in interiorul coloanei laterale, ai forma o spira in scurt. Dar pe interior nu se sudeaza. Idem pentru cealalta coloana laterala. Si le fel cu jugurile: daca tolele au gauri de strangere si sunt folosite, atunci suruburile trebuie izolate, altfel fac spira in scurt. Dar daca suruburile sunt pe langa pachetul de tole (nu prin tole), izolarea lor e inutila.

Link spre comentariu

Salut!

As vrea sa cumpar transformatorul acesta http://olx.ro/oferta...4v-ID4DvGO.html si nu stiu ce scoate.

Proprietarul a apus ca a fost folosit la un aparat ce consuma un curent de 11A, dar nu stie sigur cati amperi scoate. A masurat sarma cu un subler si mi-a spus ca aproximativ 2mm, deoarece este digital si nu stie ce precizie poate avea.

Mie imi trebuie la o sursa de tensiune ce vreau sa scoata 30V si 10A, dar nu vreau sa il rebobinez, vreau sa il pastrez asa cum este.

Daca ati avut un asemenea traf sau stiti ce poate scoate, as vrea sa imi spuneti parerea.

Va multumesc!!!

Link spre comentariu

Eu ii pun 44000uF ca filtrare si ajunge la o tensiune de 33V, ceea ce este suficient. Aveti dreptate si cu adaugarea spirelor in secundar, deoarece este mai bine sa fie 30V plecat direct din el. De consumat nu cred ca ajung sa consum 10A (poate foarte rar) si nu cred ca afecteaza daca scoate mai mult curent.

Deci intr-un final este adevarat ce spune proprietarul despre traf?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut !

Detin transformatorul din imagini si as vrea sa il bobinez pentru a-l putea folosi la acest amplificator(16v x 2 ; 1,6A). Face fata ? Mentionez ca nu am mai bobinat pana acum, deci orice sfat este binevenit.

Dimensiunile miezului : 

l: 2,5cm

L: 4,4cm

H: 3,5cm

Dupa calculele mele rezulta in primar 1150 spire, secundar 80+80spire. Corect ?

Sarma am niste "colace" recuperate de la niste televizoare, de 0,4 si 0,5 + cea care este deja pe transformator (120spire de 0,8).

Sunt corecte calculele ? Ce sarma trebuie sa folosesc ?

Multumesc !

post-241311-0-45322400-1443692190_thumb.jpg

post-241311-0-28074700-1443692192_thumb.jpg

post-241311-0-11388500-1443692194_thumb.jpg

post-241311-0-05860300-1443692197_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări