Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Daca e un traf de separatie (e f. posibil) atunci nu-l poti folosi cu aceasta functie. Cum am mai spus trebuie verificat daca acel "e" are vre-o legatura cu bobinele. Acea borna, de regula, este capatul unei singure infasurari, de un singur strat care se bobineaza intre infasurari.

Daca e traf de separatie, atunci cele 2 infasurari sunt identice si nu conteaza unde este alimentarea sau consumatorul (care trebuie sa aiba tensiunea si puterea trafului). Cum la noi nu este retea de 110V se poate folosi cum am scris mai sus.

Link spre comentariu

La transformatoarele romanesti, primarul este scos pe o parte (0  -5% -10% 220V) si secundarul, ecranul pe cealalta parte.

Daca este romanesc, secundarul trebuie sa fie cel de ac. parte cu ecranul. Daca este alta productie, ???

Link spre comentariu

Da, la TMA, primul este bobinat primarul, urmeaza ecranul si secundarul ultimul. Ecranul si cu punctul figurat cu semnul pamant, de  pe sistemul de prindere, se duc la nulul de protectie.

PS-daca ai numai 2 infasurari de 110V, il poti utiliza ca transformator separator 110V/110V, sau ca autotransformator 220V/110V. In ac. ultim caz, trebuiesc inseriate primarul cu secundarul (sarcina 110V cuplata in paralel cu secundarul).

Editat de vera
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Flomar....traful asta a fost desfacut ,rebobinat....si facut inapoi...sunt satul de el......dar il las acolo..in cutia cu maimute.

Marian....eu nu il mai foloseam si am zis sa tai tolele ..si sa "arunc" niste spire pe ele ....sa vad ce iese pentru partea de joase a unui filtru.

Multumesc,eram doar curios....... nici nu l-am bagat in priza sa vad daca fuge ....si nu il voi baga. :rade:

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Recuperează carcasa de plastic şi scoabele cele două întregi, sîrma dacă e bună şi nu a fost bobinată de mai mult de două ori.

N-am mai văzut aşa tăieturi... Dacă vroiai să faci bobine cu miez, scoteai doar tolele I şi bobinai pe ele.

Link spre comentariu

"N-am mai văzut aşa tăieturi..." Exact la asta m-am gandit si eu atunnci cand am vazut poza..Se putea desface atat de usor..doar daca nu a avut tolele f. impregnate cu lac; dar chiar si asa traiectul taieturilor mi se par f. ciudate. :84 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări