subsemnatul2012 Postat August 8, 2015 Partajează Postat August 8, 2015 Poate fi tr de separatie? Ma intereseaza care este partea pe unde se alim cu 110 v.Ce reprezinte a 3- a borna notata cu " e" ? Link spre comentariu
gica70 Postat August 8, 2015 Partajează Postat August 8, 2015 Daca e un traf de separatie (e f. posibil) atunci nu-l poti folosi cu aceasta functie. Cum am mai spus trebuie verificat daca acel "e" are vre-o legatura cu bobinele. Acea borna, de regula, este capatul unei singure infasurari, de un singur strat care se bobineaza intre infasurari. Daca e traf de separatie, atunci cele 2 infasurari sunt identice si nu conteaza unde este alimentarea sau consumatorul (care trebuie sa aiba tensiunea si puterea trafului). Cum la noi nu este retea de 110V se poate folosi cum am scris mai sus. Link spre comentariu
vera Postat August 8, 2015 Partajează Postat August 8, 2015 La transformatoarele romanesti, primarul este scos pe o parte (0 -5% -10% 220V) si secundarul, ecranul pe cealalta parte. Daca este romanesc, secundarul trebuie sa fie cel de ac. parte cu ecranul. Daca este alta productie, ??? Link spre comentariu
subsemnatul2012 Postat August 8, 2015 Partajează Postat August 8, 2015 Pot merge pe varianta ca secundarul este cel bobinat ultimul(infasurarile de deasupra) ? Da,este romanesc. Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2015 Partajează Postat August 8, 2015 ''e'' reprezintă ecranul, se leagă la masă. Link spre comentariu
vera Postat August 9, 2015 Partajează Postat August 9, 2015 (editat) Da, la TMA, primul este bobinat primarul, urmeaza ecranul si secundarul ultimul. Ecranul si cu punctul figurat cu semnul pamant, de pe sistemul de prindere, se duc la nulul de protectie. PS-daca ai numai 2 infasurari de 110V, il poti utiliza ca transformator separator 110V/110V, sau ca autotransformator 220V/110V. In ac. ultim caz, trebuiesc inseriate primarul cu secundarul (sarcina 110V cuplata in paralel cu secundarul). Editat August 9, 2015 de vera Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 2, 2015 Partajează Postat Septembrie 2, 2015 Luati aminte, ca sa nu patiti la fel. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 (editat) Ce sanse am sa il mai folosesc ...dupa ce am bagat flexul in el si am facut 2 taieturi destul de adanci...? Nici nu l-am mai bagat in priza de cand am facut taieturile pentru ca am avut alte trafuri...dar acum ma intreb daca il pot folosii. image hosting free no registration Editat Septembrie 5, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
flomar60 Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Dupa mine,niciuna! Este distrus definitiv...eventual,poti recuperea sarma... Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Dar ce motiv ai avut sa bagi flexul in el? Link spre comentariu
dj_bryz Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 (editat) Flomar....traful asta a fost desfacut ,rebobinat....si facut inapoi...sunt satul de el......dar il las acolo..in cutia cu maimute. Marian....eu nu il mai foloseam si am zis sa tai tolele ..si sa "arunc" niste spire pe ele ....sa vad ce iese pentru partea de joase a unui filtru. Multumesc,eram doar curios....... nici nu l-am bagat in priza sa vad daca fuge ....si nu il voi baga. Editat Septembrie 5, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 Recuperează carcasa de plastic şi scoabele cele două întregi, sîrma dacă e bună şi nu a fost bobinată de mai mult de două ori. N-am mai văzut aşa tăieturi... Dacă vroiai să faci bobine cu miez, scoteai doar tolele I şi bobinai pe ele. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 "N-am mai văzut aşa tăieturi..." Exact la asta m-am gandit si eu atunnci cand am vazut poza..Se putea desface atat de usor..doar daca nu a avut tolele f. impregnate cu lac; dar chiar si asa traiectul taieturilor mi se par f. ciudate. . Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 jumatate din tole au ramas intacte, poti face un trafo mai mic Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 6, 2015 Partajează Postat Septembrie 6, 2015 Dupa cum vad eu au fost "afectate" toate tolele de tip E si I. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum