flomar60 Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 (editat) Ala e un traf super! O scula profesionala! Da, se pot desparti dar numai secundarele...dupa sarma pare sa ofere 2...3A in secundar....M-am uitat mai atent la poza , cele 2 bobine secundare sunt in paralel , daca se conecteaza in serie tensiunea se dubleaza... Editat Iunie 30, 2015 de flomar60 Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 Ala e un traf super! O scula profesionala! Da, se pot desparti dar numai secundarele...dupa sarma pare sa ofere 2...3A in secundar....M-am uitat mai atent la poza , cele 2 bobine secundare sunt in paralel , daca se conecteaza in serie tensiunea se dubleaza...dar scade curentul(amperajul)! Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 Da, in comentariul meu am lasat loc de interpretari...Am vrut sa spun ca -asa la ochi - sarma aia are 1mm diametru si din acest motiv am avansat acea valoare a curentului...bobinele fiind in paralel curentul era dublu , daca ,insa le inseriaza va avea tensiune dubla -26V la 2...3A...tare frumos traful! Link spre comentariu
mihun70 Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 care spuneati ca saiba mea de transformator nu stie sa tina un lm?pedala de efecte e conectata la o baterie, ca imi fierbe stabilizatoru daca bag 20 volti in el... Link spre comentariu
Vizitator ~makaveli~ Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) Are ceva daca la bobinarea primarului unui traf mi s-a terminat sarma si leg in continuare una putin mai groasa? Editat Iulie 3, 2015 de ~makaveli~ Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Nu are nimic, dar de preferat sa fie spre iesirea bobinei. Ideea e sa iti si incapa in fereastra. Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Are ceva daca la bobinarea primarului unui traf mi s-a terminat sarma si leg in continuare una putin mai groasa? Si ai sa o innadesti in interiorul bobinajului? Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 @bolek are dreptate, sa nu o inadesti in interiorul trafului,scoti firele afara ca la prize, le cositoresti bine, sau sudezi cu carbune de grafit, tragi un tub siliconic peste el , il indoi si uiti de el. Link spre comentariu
Vizitator ~makaveli~ Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 prima am inadit-o inauntrul bobinajului intre 2 sarme de aceiasi grosime. am cositorit si am dat cu tub termocontractabil deasupra. Trebuie neaparat sa scot ce am bobinat dupa el si sa fac ca o priza sau pot sa las asa? Link spre comentariu
Radu_N Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 prima am inadit-o inauntrul bobinajului intre 2 sarme de aceiasi grosime. am cositorit si am dat cu tub termocontractabil deasupra. Trebuie neaparat sa scot ce am bobinat dupa el si sa fac ca o priza sau pot sa las asa? Daca ai baza in ceea ce ai facut nu mai demonta, functional nu afecteaza cu nimic. E vorba de siguranta in exploatare. Ce faci daca inaditura cedeaza ulterior sau daca izolatia nu e buna si faci scurt intre spire? Singura solutie e sa desfaci din nou transformatorul! Link spre comentariu
Vizitator ~makaveli~ Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 o sa desfac acum si o sa scot ca o priza sa fiu eu sigur. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Nu mai puneti termocontractile, mai ales in interior, se inteapa destul de usor, iar termic lasa de dorit. Puneti tub siliconic, plus ca e si ignifug, si e mult mai rezistent si d.p.d.v. mecanic. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Există şi tub din mătase, bumbac sau oricare combinat cu silicon. Link spre comentariu
daniel_88 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 (editat) Există şi tub din mătase, bumbac sau oricare combinat cu silicon. Da domnul @zal, la acelea ma refeream, au o insertie textila si invelis siliconic. Editat Iulie 3, 2015 de daniel_88 Link spre comentariu
zal Postat Iulie 4, 2015 Partajează Postat Iulie 4, 2015 Pe vremuri, aceste tuburi erau impregnate cu bitum sau alte materiale ''lipicioase'', ideia era ca după finalizarea trafo şi strîngerea tuturor terminalelor într-un snop, să nu se mai mişte în veci din poziţia în care erau prinse. Dar există unele moderne uscate, fie albe fie galbene cu inserţii negre sau roşii, avantajul faţă de cele impregnate sau cu silicon e că se pot lărgi puţin comprimîndu-le dinspre capete, ca apoi să se îngusteze la loc dacă sînt trase, ca la ciorapi. Sînt şi ignifuge. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum