Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Ala e un traf super! O scula profesionala! Da, se pot desparti dar numai secundarele...dupa sarma pare sa ofere 2...3A in secundar....M-am uitat mai atent la poza , cele 2 bobine secundare sunt in paralel , daca se conecteaza in serie tensiunea se dubleaza...

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Da, in comentariul meu am lasat loc de interpretari...Am vrut sa spun ca -asa la ochi - sarma aia are 1mm diametru si din acest motiv am avansat acea valoare a curentului...bobinele fiind in paralel curentul era dublu , daca ,insa le inseriaza va avea tensiune dubla -26V la 2...3A...tare frumos traful!

Link spre comentariu
Vizitator ~makaveli~

Are ceva daca la bobinarea primarului unui traf mi s-a terminat sarma si leg in continuare una putin mai groasa? 

Editat de ~makaveli~
Link spre comentariu
Vizitator ~makaveli~

prima am inadit-o inauntrul bobinajului intre 2 sarme de aceiasi grosime. am cositorit si am dat cu tub termocontractabil deasupra. Trebuie neaparat sa scot ce am bobinat dupa el si sa fac ca o priza sau pot sa las asa?

Link spre comentariu

prima am inadit-o inauntrul bobinajului intre 2 sarme de aceiasi grosime. am cositorit si am dat cu tub termocontractabil deasupra. Trebuie neaparat sa scot ce am bobinat dupa el si sa fac ca o priza sau pot sa las asa?

Daca ai baza in ceea ce ai facut nu mai demonta, functional nu afecteaza cu nimic. E vorba de siguranta in exploatare. Ce faci daca inaditura cedeaza ulterior sau daca izolatia nu e buna si faci scurt intre spire? Singura solutie e sa desfaci din nou transformatorul!

Link spre comentariu

Pe vremuri, aceste tuburi erau impregnate cu bitum sau alte materiale ''lipicioase'', ideia era ca după finalizarea trafo şi strîngerea tuturor terminalelor într-un snop, să nu se mai mişte în veci din poziţia în care erau prinse. Dar există unele moderne uscate, fie albe fie galbene cu inserţii negre sau roşii, avantajul faţă de cele impregnate sau cu silicon e că se pot lărgi puţin comprimîndu-le dinspre capete, ca apoi să se îngusteze la loc dacă sînt trase, ca la ciorapi. Sînt şi ignifuge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări