Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Daca ai scos secundarul, trebuie sa bobinezi 30-50-100sp (cate vrei), cu orice sarma. Tolezi transformatorul, il alimentezi si masori ce tensiune scoate, pe cele n spire bobinate. In felul ac. poti afla cate sp/V ai in primar. Faci calculul nr. de spire pt 380 si 230V. Din primul nr, il scazi pe al doilea si afli cate spire trebuie sa scoti din primar.

Atentie, transformatorul, in noua varianta, o sa aiba cam 0,6 din puterea la 380V.

Link spre comentariu

Neînțelegerea a fost cauzată de lipsa unei poze cu traful, eu am dat o idee valabilă pentru cazul unui traf cu bobine separate, unde secundarul rămânea nemodificat, scoțând spire doar din primar. Colegul a menționat apoi că traful lui are secundarul bobinat peste primar, nefiind posibilă varianta propusă inițial de mine. Am dat apoi varianta corectă în acest caz, scoaterea completă a secundarului și numărarea spirelor.Astfel se află numărul de spire/Volt și se poate scoate numărul necesar de spire din primar pentru funcționarea la 230V. Apoi se rebobinează secundarul la loc. 

Link spre comentariu

Am descoperit prin ' biblioteca ' personala un traf identic...stiam eu ca mai vazusem undeva exact acest tip de tola! Pachetul are grosimea de 34mm si am demontat o tola , aveti aici dimensiunile exacte:post-228380-0-49810200-1434566656_thumb.jpg

Iar aici acea diferenta intre inaltimea ferestrei si inaltimea carcasei , aici e vorba de 3mm:post-228380-0-63108400-1434566754_thumb.jpg

Daca as reface calculul si daca l-as construi pt. mine as scoate garantat 200W din miezul asta...

Link spre comentariu

Mai trebuie tinut cont de caderea de tensiune in sarcina pe secundar. Undeva pe acest topic, dupa cate stiu, am atasat un tabel cu caderea de tensiune in secundar la transformatoarele produse de uzina Electrotehnica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări