kotezzyno Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) emile De ce dracu' mai exista topicul Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici! scrie undeva ca nu au voie incepatori aici? nu mai este forumul care a fost odinioara nu mai inganfati si sefii, incepatori nu mai au loc nicaieri (mai bine dute la un electrician) sau (mai bine cunmparati gata facut) astea sunt raspunsurile voastre nu frecventati forumul doar pentru a va arata intelepciunea si sa ii batjocoriti in loc sa le arata-ti cum se face "bine inteles daca stii" si daca ma duc la incepatori si deschid un nou topic se ia moderatorul de mine ca de ce nu am postat aici si ca deschidem 1000 mii de posturi. Domnule COTET. Pot bobina secundarul cu sarma mai mica decat cu ce din primar? de exemplu eu am in primar 1.1 CuEm si in secundar vreau 6V dar un curent max de 0.7Ah Editat Iunie 8, 2015 de kotezzyno 1 Link spre comentariu
iop95 Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) Regula tipic romaneasca, moderna, vad ca revine... cand se termina argumentele incep jignirile. Sunt multe reguli nescrise, nu mai cauta ca nu le gasesti pe pereti. Prima ar fi sa nu jignesti, apoi sa stii limba romana (basic), daca nu cumva aceasta nu ti-e limba materna. Restul sunt detalii si se invata... daca vrei. Editat Iunie 8, 2015 de iop95 Link spre comentariu
kotezzyno Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) OFF TOPIC hai sa nu sarim calu, ca eu unu nu intru pe www.elforum.info ca sa ma trag de sireturi cu "nepotii" intru ca sa imi clarific o treaba si pe langa asta invata si altii, din ce citesc de pe urma noastra (dar daca vine un sef, 2 sefii si incep sa batjocoreasca) nu cred ca este normal ON TOPIC: Pot bobina secundarul cu sarma mai mica decat cu ce din primar? de exemplu eu am in primar 1.1 CuEm si in secundar vreau 6V dar un curent max de 0.7Ah pot bobina infasurarea pentru 6V cu sarma de 0.8 de exemplu? Editat Iunie 8, 2015 de kotezzyno Link spre comentariu
validae Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Poți bobina cu ce vrei tu cei 6V dar cu condiția să nu fie înseriată acea înfășurare cu altele având sârmă mai groasă.Deci poți da circa 8 spire separat pentru cei 6V, cu sârma de 0,8mm. Cred că e clar motivul.....iar curentul se măsoară în Amperi, doar capacitatea acumulatorilor se expimă în Amperi/oră (Ah)... 1 Link spre comentariu
danpin Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Decat sa tot intrebi chestii "ciudate", ca sa nu spun altfel, mai bine cauta un manual de fizica de clasa a-X-a sau un manual de tehnologie de la un liceu cu profil electro si lamureste-ti mai intai cunostintele elementare, de baza! Putini se vor gasi sa-si piarda timpul cu cineva care intreaba ceva de genul "in secundar vreau 6V dar un curent max de 0.7Ah ". Link spre comentariu
kotezzyno Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 ar trebui sa se faca o inca ramura pentru si numai pentru cei EXPERIMENTATI, (Membru Evoluat) si acolo sa poti accesa doar in baza numarul de inregistrare diplomei personale de la master. hai sa fiu putin indulgent si doctorat OBLIGATORIU. Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Tu esti certat atat cu limba romana cat si cu electricitatea si pe deasupra incerci sa devi ironic; nu reusesti nimic daca procedezi asa! Link spre comentariu
kotezzyno Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 (editat) te supara adevarul Editat Iunie 8, 2015 de kotezzyno Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 iti alegi sarma dupa curentul de care ai nevoie Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Kotezzyno mai usor cu raspunsurile provocatoare te rog, nu trebuie sa fim recalcitranti. Este adevarat ca in ultima vreme cam multa maculatura aici pe topicul asta si aici Dl Matei are dreptate, probabil ca eu la randul meu am partea mea de vina pentru asta, dar suntem intr-un cerc vicios, tinerilor le este din ce in ce mai mare lenea de a citi, de a se documenta, li se pare mult mai comod sa intrebe direct si pretind si un raspuns cat mai rapid... Din bunavointa atat eu cat si ceilalti colegi raspundem, dar asta a dus la un topic maraton, care tocmai pentru ca este prea lung nu mai este deloc citit, ci se intreaba direct si uite asa se inchide cercul ala vicios... Probabil o chestie cu adevarat utila ar fi o curatenie pe acest topic, maculatura fie stearsa fie mutata la bodega, si pastrate doar informatiile importante, dar cine sa se apuce de asa ceva... Am multa rabdare e adevarat, dar sunt 370 de pagini...nici platit n-as face asa ceva. Alternativa ar fi sa inchid topicul si sa invit pe oricine sa citeasca, dar iarasi nu cred ca este o solutie, nu stiu cine are rabdare sa parcurga un topic maraton... O alta solutie ar putea fi inchiderea acestui topic deslipirea sa de pe lista din prima pagina, si deschiderea altuia nou pe acest subiect in care se vor posta mai mult sau mai putin detaliat, informatiile esentiale legate de acest subiect, se vor prezenta modalitati de calcul al diferitilor parametrii, totul intr-un mod cat mai usor de digerat pentru cititorii amatori, fara prea multa teorie fantastica, apoi cine posteaza o intrebare a carui raspuns se afla deja in cele ce s-au postat, va plati pentru neatentia sau eventual lenea sa, postarea i se va sterge direct si fara avertisment si va fi invitat sa citeasca ceea ce s-a postat deja, as putea sa mentin astfel un topic mai scurt, si totusi la cat de subiectivi suntem fiecare din noi, se vor gasi cu siguranta viziuni diferite la orice aspect, deci motive de maculatura... Nu stiu... ma mai gandesc...accept sugestii. Link spre comentariu
kotezzyno Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Eu imi cer scuze tuturor daca i-am suparat cu ceva. dar nu este cinstit. Toate acum se sparg in capul meu. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 8, 2015 Partajează Postat Iunie 8, 2015 Ti se pare doar, nu esti tu principalul responsabil al aparitiei celor 370 de pagini de topic, esti doar un mic contributor. Totusi topicul discuta despre trafuri de retea, titlul sau este suficient de relevant, astfel incat tot ce tine de acest subiect se va discuta aici, fie ca sunt generalitati sau chestii mai avansate, marginalizarea novicilor nu este o solutie, pana se va gasi o solutie care sa elimine eficient astfel de topicuri maraton, lucrurile vor ramane asa cum sunt, fie contribuiti cu solutii sau idei, fie va abtineti, la critici suntem toti experti. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 O solutie ar fi crearea unor topicuri/topice de genul "Cum se calculeaza aia", "Cum se face ailalta", etc care sa contina exact informatia necesara si nimic mai mult. Daca e sa fim sinceri, nu putem gasi mereu in forum ceea ce avem nevoie doar cu functia "Cautare". De multe ori aceasta functie nu prea returneaza ce trebuie. si ca sa cauti in 370 de pagini...... 1 Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Interesanta ideie, si oarecum in stilul uneia din propunerile mele, ar trebui totusi pastrate intr-un singur topic toate informatiile ce au legatura cu subiectul in cauza. O problema ar putea fi insa consensul, acest topic a demonstrat cat de subiectiv este acest...subiect..., constant au fost pareri pro si contra cu privire la anumite aspecte, astfel incat probabil ar fi utila un soi de dezbatere despre ce se considera relevant si util de postat intr-un astfel de topic, pentru ca sa se evite pe cat posibil contradictiile. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 9, 2015 Partajează Postat Iunie 9, 2015 Da , interesant . Poate că niște tutoriale făcute cumva de un grup de useri , eventual închise după ce sunt corectate și însușite . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum