Vizitator danezzu123 Postat Aprilie 21, 2015 Partajează Postat Aprilie 21, 2015 Ok m-am uitat scrie 120v~ 60Hz 1,3A Link spre comentariu
Vizitator danezzu123 Postat Aprilie 22, 2015 Partajează Postat Aprilie 22, 2015 120×1.3=156w din cat am citit ar mai trebui +25% min = 195W asa se calculeza , scuza- mi nestiintaSi multumesc pt ajutor Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 se poate daca gasesti un traf tot pe 120v la aceias putere sau mai mare ca cel din tv pe care sa il pui in serie cu tv-ul.sa ma corecteze colegi daca gresesc Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Televizorul este o sarcina variabila, deci nu merge. Link spre comentariu
vera Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Nimeni nu a intrebat ce tip de TV este-TK, plasma , LED sau cristale. TK moderne au o putere intre 60-90W, LED si cristale mai putin. Sigur, acel TV are sursa in comutatie si de aceea este dat acel curent (ex: pe sursa de la PC de 550W este dat un curent de 10A/110V si 5A/230V). Asa ca are nevoie de un autotransformator care sa suporte acele varfuri de curent. In nici un caz nu se face inserierea cu o infasurare de 120V. Link spre comentariu
woodyteo Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Va salut. Pentru ca nu prea am timp sa citesc tot topicul care vad ca este destul de consistent, va rog sa ma ajutati cu unele informatii despre calculul unui transformator. Detin un miez de traf de tipul 2U cu miezul cu tole Fe-Si, de aproximativ 6,7cmp (3,2X2,1 cm). Ma intereseaza ce putere pot sa scot de pe un astfel de miez si daca calculul numarului de spire/volt se face ca si la transformatoarele de tip E+I. Unde gasesc un tabel cu puterile suportate de astfel de transformatoare in functie de suprafata miezului si cu calculul numarului de spire / volt? Va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Calculul transformatorului de rețea este discutat chiar de la începutul acestui topic.Respectiv, postarea #2 dar se repetă pe parcursul întregului topic.... Eu recomand totuși trecerea în revistă a acestui topic, sunt informații foarte utile.Nu este nevoie de niciun tabel, după ce se deprinde cel puțin calculul simplificat (empiric) al transformatorului de rețea....sunt calcule de bază, nu sisteme de ecuații. Link spre comentariu
Radu_N Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Calculul transformatorului de rețea este discutat chiar de la începutul acestui topic. Dar daca ne face cunostinta cu persoana din avatar ne mai gandim, sau postam un link direct pe pagina..... Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Haide totuși să nu deviem de la subiect.... 1 Link spre comentariu
woodyteo Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Calculul transformatorului de rețea este discutat chiar de la începutul acestui topic.Respectiv, postarea #2 dar se repetă pe parcursul întregului topic.... Eu recomand totuși trecerea în revistă a acestui topic, sunt informații foarte utile.Nu este nevoie de niciun tabel, după ce se deprinde cel puțin calculul simplificat al transformatorului de rețea....sunt calcule de bază, nu sisteme de ecuații. Acest calcul este valabil si in cazul miezului de tip 2U. In cazul meu puterea suportata de miez este de aproximativ 75W? Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Secțiunea miezului este aria miezului de tole ce intră efectiv în carcasa bobinajului.Pentru o estimare mai corectă ar fi bine să rotunjești întotdeauna în minus secțiunea transformatorului, fiindcă între tolele ce formează miezul mai sunt și straturi de vopsea sau email, care scad secțiunea eficace cu câteva procente. Link spre comentariu
woodyteo Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Secțiunea miezului este aria miezului de tole ce intră efectiv în carcasa bobinajului.Pentru o estimare mai corectă ar fi bine să rotunjești întotdeauna în minus secțiunea transformatorului, fiindcă între tolele ce formează miezul mai sunt și straturi de vopsea sau email, care scad secțiunea eficace cu câteva procente. In cazul miezului 2U aria acestuia se înmulțește cu 2 pentru ca sunt doua ramuri, sau se ia in calcul numai suprafata uneia dintre ele. In cazul trafului meu, suprafata pe o ramura este de 3,2x2,1 cm, aproximativ 6,7 cmp, puterea suportata fiind de 6,7x6,7 = 44,8W sau este dubla? Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Fiind două miezuri tip U ce intră în bobină, secțiunea totală este cea a celor două miezuri.Deci aproximativ 13 cm2 secțiune (rotunjind în minus ca să ținem cont de izolația dintre tole) ce corespund unei puteri de aproximativ 170W. După cum o să observi citind mai pe îndelete despre transformatoare, nu secțiunea propriuzisă limitează puterea unui transformator, ci diametrul maxim al conductorului ce poate fi folosit la bobinarea unui transformator cu acea secțiune. Dacă ai răbdare să citești un articol foarte bine explicat (deși în engleză): http://ludens.cl/Electron/Magnet.html Link spre comentariu
woodyteo Postat Mai 2, 2015 Partajează Postat Mai 2, 2015 Fiind două miezuri tip U ce intră în bobină, secțiunea totală este cea a celor două miezuri.Deci aproximativ 13 cm2 secțiune (rotunjind în minus ca să ținem cont de izolația dintre tole) ce corespund unei puteri de aproximativ 170W. După cum o să observi citind mai pe îndelete despre transformatoare, nu secțiunea propriuzisă limitează puterea unui transformator, ci diametrul maxim al conductorului ce poate fi folosit la bobinarea unui transformator cu acea secțiune. Dacă ai răbdare să citești un articol foarte bine explicat (deși în engleză): http://ludens.cl/Electron/Magnet.html Acum m-am lamurit cum sta treaba miezurile 2U, mi se parea mie cam mica puterea suportata pentru gabaritul lui si asta numai pentru ca luam in calcul numai una dintre ramuri. Va multumesc pentru rabdarea si intelegerea de care ati dat dovada. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 3, 2015 Partajează Postat Mai 3, 2015 Nu te apuca de calcule, intai pune o poza cu traful, vreau sa fiu sigur de ceva, pentru ca am impresia ca se revine din nou la o chestie ce nu are legatura cu realitatea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum