Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Ideal e un lac foarte subțire, fiindcă altfel se reduce secțiunea reală a transformatorului prin grosimea izolației. De aceea e bine la măsurarea grosimii pachetului de tole să se facă rotunjirea întotdeauna ,,în minus,,. De exemplu, dacă grosimea pachetului (strâns bine) este de 4,3cm mai bine să-l rotunjești la 4cm. Dacă lacul original e foarte degradat și tolele sunt ruginite rău, curăță-le bine cu șmirghel fin până devin lucioase, apoi le lăcuiești.Trebuie în general lăcuite doar pe o față, fiindcă se suprapun cu fața lăcuită în interiorul bobinei.

Link spre comentariu

de mumuşeaţă, şi pentru că "amintirile mă chinuieşte", mi-am adus aminte de singurele două dăţi când am dat peste un transformator de reţea compus exclusiv din tole I!

cred că erau tot ruseşti... cred! româneşti nu cred să fi existat altfel decât E+I sau C...

nu mai ţin minte ce treabă am avut cu ele, însă în 5 ani de bobinat şi rebobinat transformatoare am avut doar două cazuri de aşa ceva.

nu, nu erau relee! :)

la prima vedere puteai crede că sunt nişte C core mai dubioase, dar după ce desfăceai şuruburile din colţuri (trecute prin varnişuri, şi izolate de tole cu şaibe de textolit subţire), te trezeai că ţii în mână tole I, toate de aceeaşi mărime...

Link spre comentariu

"Validae...eu am slefuit cu smirghel de 400 pana lucea ca naiba si dupa am dat un efect de oglinda cu lana de otel.

Tolele arata foarte foarte bine...si nu am avut probleme."

Nu stiu cum se poate ajunge la 80 grade ca temperatura la un traf pentru o aplicatie audio de 2x60w.

Nu are cum sa se incinga atat de rau decat daca este foarte mic...sau ajunge in scurt printr-o defectiune.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Trebuie sa fie proiectat aiurea rau ca sa ajunga la 80 de grade.

In anul patru aveam un proiect, "Transformator trifazat de 500kVA".Unui coleg, dintr-o virgula pusa aiurea, i-a dat temperatura bobinajului 6000 de grade Celsius.Indrumatorul de proiect a spus ca ala e cuptor cu inductie nu transformator

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări