dj_bryz Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Multumesc pentru sfaturi. Sper ca in cel mai scurt timp sa il vedeti in actiune alimentand ceva ok...intr-un topic la amplificatoare. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Salut !Ce pot folosii pentru a izola tolele intre ele daca stratul de izolatie din fabrica este sarit? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Ideal e un lac foarte subțire, fiindcă altfel se reduce secțiunea reală a transformatorului prin grosimea izolației. De aceea e bine la măsurarea grosimii pachetului de tole să se facă rotunjirea întotdeauna ,,în minus,,. De exemplu, dacă grosimea pachetului (strâns bine) este de 4,3cm mai bine să-l rotunjești la 4cm. Dacă lacul original e foarte degradat și tolele sunt ruginite rău, curăță-le bine cu șmirghel fin până devin lucioase, apoi le lăcuiești.Trebuie în general lăcuite doar pe o față, fiindcă se suprapun cu fața lăcuită în interiorul bobinei. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Merge cu orice fel de lac? Sau trebuie un lac special ? Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Si rugina e izolatoare, dar rugina plus lac e prea mult. Este important sa se pileasca bavurile de la stantarea tolelor, maresc spatiul ocupat in carcasa. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Așa-numitul Shellac e foarte bun, altfel poți folosi asta : http://www.policolorexim.ro/pozedir/1003111406331/1003111406331.pdf Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Trebuie folosit un lac care nu se topeste la temperatura de functionare a transformatorului. Shellacul se topeste pe la 80-100°C, câteodata si mai putin, depinde de impuritati. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Este vorba de lacul din link ?http://www.complexart.ro/shellac-serlac-decerat-lichid-masserini.html Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Dacă traful nu va depăși 60*C în funcționare se poate folosi. Dacă va depăși acea temperatură (traf de sudură subdimensionat sau pistol de lipit) trebuie folosit lacul cu temperatură de topire mai înaltă. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Multumesc de raspunsuri ! O sa caut un magazin policolor sa vad daca gasesc lacul recomandat Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 de mumuşeaţă, şi pentru că "amintirile mă chinuieşte", mi-am adus aminte de singurele două dăţi când am dat peste un transformator de reţea compus exclusiv din tole I! cred că erau tot ruseşti... cred! româneşti nu cred să fi existat altfel decât E+I sau C... nu mai ţin minte ce treabă am avut cu ele, însă în 5 ani de bobinat şi rebobinat transformatoare am avut doar două cazuri de aşa ceva. nu, nu erau relee! la prima vedere puteai crede că sunt nişte C core mai dubioase, dar după ce desfăceai şuruburile din colţuri (trecute prin varnişuri, şi izolate de tole cu şaibe de textolit subţire), te trezeai că ţii în mână tole I, toate de aceeaşi mărime... Link spre comentariu
Vizitator Victor1977 Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 bobinarea in sensuri diferite incinge pana la ardere orice tranformator datorita campilor electromagnetici formati in contrasens! Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Multumesc de raspunsuri ! O sa caut un magazin policolor sa vad daca gasesc lacul recomandat Nici o sansa ,daca citeai cu atentie vedeai ca : Ambalare: - butoaie metalice de 185 kg Link spre comentariu
dj_bryz Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 (editat) "Validae...eu am slefuit cu smirghel de 400 pana lucea ca naiba si dupa am dat un efect de oglinda cu lana de otel. Tolele arata foarte foarte bine...si nu am avut probleme." Nu stiu cum se poate ajunge la 80 grade ca temperatura la un traf pentru o aplicatie audio de 2x60w. Nu are cum sa se incinga atat de rau decat daca este foarte mic...sau ajunge in scurt printr-o defectiune. Editat Februarie 8, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
valangjed Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Trebuie sa fie proiectat aiurea rau ca sa ajunga la 80 de grade. In anul patru aveam un proiect, "Transformator trifazat de 500kVA".Unui coleg, dintr-o virgula pusa aiurea, i-a dat temperatura bobinajului 6000 de grade Celsius.Indrumatorul de proiect a spus ca ala e cuptor cu inductie nu transformator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum