Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Vă asigur că trafo de Rostov e bine calculat, dovada e că merge rece în gol. S-a făcut un compromis cu acea cutie ptr ecranare, la fel ca la trafo de la A-350. Zbîrnîitul e de la tablele din jur.

Se pot face calcule şi cu 100/S, depinde cum calculăm suprafaţa miezului folosită efectiv de bobinaj, aici nu înţeleg mulţi cum funcţionează trafurile cu circuit electromagnetic unic (C+C, L+L, U+I...), faţă de cele cu circuit împărţit (E+I, 2C+2C, 2U+2I, F+F...).

Link spre comentariu

Voi pune niste saibe de cauciuc intre tabla si traf. Carcasa viitorului amplificator va fi din mdf de 8 sau 12mm si ma gandeam sa asez traful pe niste "suspensii" de cauciuc ceva mai tare ca sa nu fuga nici stanga dreapta si sa nu transmita nici vibratii lemnului.....pentru ca se aude ciudat in contact cu lemnul.Nu foarte tare ...este aproape inexistent fara "ecranare" dar am dubii ca noaptea se va auzii destul.

Cand il pun in sarcina pe un kit cu 2n3055 traful are un bazait mai mare decat in gol..si nu e de la tole ci de la sarma....se aude un zgomot micut de sarma care creste o data cu semnalul de intrare aplicat kitului.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Daca desfac suportul de prindere si scot suruburile voi putea scoate tolele jumate cu jumate?

Am desfacut si am incercat sa trag dar cred ca sunt sudate....nu am cum sa vad foarte bine, am luminat cu o lanterna mica si se vede o dunga exact la jumatate...dar nu pot separa

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Distracţia maximă e montatul la loc. Cu ce deranja faptul că sîrma nu e strînsă prea mult pe carcase? Operaţiunea asta are rost doar dacă se rebobinează un trafo fără alte speranţe şi există şanse să iasă mult mai zgomotos după remontare. Suprafeţele miezurilor trebuie curăţate şi şlefuite din nou cu şmirghel fin. Răşina de lipire e specială dar merge şi vopsea, cianoacrilat sau prenadez, adică orice umple spaţiul liber dintre suprafeţele de contact. 

Link spre comentariu

L-am desfacut. Era lipit cu o picatura de lac.

Am slefuit fin lacul ramas si am inceput sa scot tensiunile care nu imi foloseau.

A ramas decat 2x24 pe care ulterior l-am facut 2x32 cu sarma de acelasi diametru...adica 1mm.(Am mai adaugat spire)

Am decis sa fac asta pentru ca aveam nevoie de aceasta tensiune noua si nu m-am putut abtine cand am vazut ca infasurarea de 24v ocupa doar jumatate din carcasa.

Am lasat o tensiune de 2x10v si una de 14v.

Am pus o tola la locul ei cu tot cu bratul de prindere si am pus cate 2 picaturi de superglue pe fiecare pachet de tole (am considerat ca este cel mai bun si nu este vascos).

Am prins totul la locul lui cu strangere pana la refuz...+bucatelele de carton presat care tineau tolele fixe de plastic si....acum parca e mort.....e mai silentios ca niciodata chiar si cu carcasa de tabla pusa.

Nu m-am putut abtine.............

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări