validae Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Calculul simplificat al transformatorului da rezultate suficient de bune si fara coeficientii aia.Citeste postarile de la inceputul topicului si vei intelege. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Se poate aplica orice metoda care ofera rezultatul corect , mentionat din catalog . Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) .Important e sa pastrezi intotdeauna o rezerva de putere, sa nu tragi maximul posibil, mai ales la aplicatii audio. Editat Ianuarie 17, 2015 de validae Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Aşa supraevaluează unii materialul şi apoi se miră că nu merge corect trafo. De fapt e vorba de orgoliu aici. Cine a desfăcut trafurile astea de Temp/Rostov (TC200) ştie ce inegal sînt miezurile finisate, grosimea pachetului e între 19 şi 23mm, colţuri lovite, etc... C-urile împerecheate din ladă şi totul corectat cu răşină la strîngere. Nu se compară cu cele Philips sau japoneze făcute ptr Loewe, Grundig, Palladium, etc, în care îţi poţi aranja freza ca-n oglindă. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 E....asta arata destul de ok...doar ca nu luceste atat de tare si nu este lovit. Este foarte silentios dar in momentul in care ii pun cutia de tabla care seamana cu ce a unei surse de pc...are un brum mai mare..si asa patesc si cu cel de a350 . sa inteleg ca trebuie stransa cumva mai bine...dar de ce fac asa cand sunt "invelite in tabla"? Link spre comentariu
vergil Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Pe acest tip de traf trb sa scrie cate spire are primarul , daca nu , luatil din manualul service . O sa vedeti la verificare , nu se potriveste cu calculul obisnuit ptr trafuri de retea cu U=50/S . Nu o sa iasa nr de spire . Altul este calculul , cu alta formula . Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 De ce? Tot traf de retea este, deci tot la 50hz lucreaza, si principiul de functionare este tot ala, e normal ca formula aia empirica sa se aplice si in cazul sau. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Poate e incarcat mai mult fiind facut cu tole de calitate si se incadreaza la 45/S. Dar singura deosebire dintre miezuri la calcul poate fi doar fluxul maxim admis (incarcarea magnetica) ce depinde de calitatea tolelor.Asa am intalnit si trafuri supraincarcate care erau calculate cu 40/S dar se incingeau ca naiba... Link spre comentariu
vergil Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) Nu stiu care este diferenta , dar urmariti va rog si o sa vedeti ca este o dferenta semnificativa . Nu e vb de 10/15 spire, de cel putin 150 spire , in functie de sectiune . Din cauza asta , la un calcul cu 50/S , nu ies niciodata tensiunile solicitate , nu mai vb de curentul necesar . . Nu stiu explicatia , dar vb din oarece experiente intamplate cu acest tip de traf , in special cel de tv RUBIN . De ROSTOV nu am rebobinat , dar banuiesc ca fiind rusesti , e aceiasi treaba . Poate dă altcineva explicatia . Editat Ianuarie 18, 2015 de vergil Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 ...la un calcul cu 50/S , nu ies niciodata tensiunile solicitate , nu mai vb de curentul necesar... Ce treaba are curentul cu 50/S? zau asa, e tot un banal traf de retea, curentul este dictat strict de grosimea sarmei folosite. Nu stiu ce experiente ai avut tu cu asemenea trafuri dar sigur ai inteles ceva gresit din ele, un traf este tot traf indiferent ce geometrie are, si calculul numarului de spire este la fel la orice forma geometrica ar avea el, trebuie sa intelegi ca indiferent de cum arata, principiul elementar de functionare este intotdeauna acelasi. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 nu este chiar asa marian,am si eu un traf cu tole in forma de L care daca ma iau dupa cate spire am desfacut in sec era facut dupa formula 35/S si merge bine mersi toata ziua fara a incalzi sarma,tolele se incalzesc dar nu frig,si dupa sectiune avea 225w dar in sarcina tragea peste 500w. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Emil, si unde am sustinut eu ca S^2 ar avea vre-o relevanta? ( ca amintesti de puterea in functie de sectiune ), din contra, daca mi-ai urmarit activitatea aici la alimentatoare atunci stii ca sustin exact contrariul, puterea nu depinde in mod direct de sectiune. Apoi cred ca ai inteles gresit ce am zis eu legat de calculul trafului, nu am incercat sa sustin ca 50/S este singura varianta posibila, Vergil sugereaza o cu totul alta formula pentru calculul acostor trafuri iar eu am incercat sa subliniez ca nu este asa, ca o fi 50/S, ca o fi 40/S, principiul de functionare este tot ala, numai numarul spirelor este diferit, si cat anume supra S alegi sa pui la calcul tine doar de tine proiectantul trafului. Link spre comentariu
vergil Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) Si Romania si Rusia tot in 50hz lucreaza . E altfel ? De ce trb sa luam in calcul 40hz ? Acele tole de pe trafurile in discutie , sant vizibil din alt material . Nu stiu ce . Nu trebuie pregatiri superioare sa vezi diferenta , dar ferosiliciu nu este . Eu nu am sugerat decat , că cine are un traf din acesta sa citeasca nr de spire din primar (in mod sigur scrie pe el) , apoi sa masoare sectiunea , si sa calculeze nr de spire cu formula 50/s . Sa ne spună si noua diferenta , daca exista . Editat Ianuarie 18, 2015 de vergil Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Stai putin ca 50/S nu inseamna 50hz/sectiune, e cu totul altceva, in rest fie fix cum ziceti voi, atatea mituri s-au tot lansat pe tema asta traf de retea incat m-am saturat, n-am de gand sa mai intretin inca o polemica, asa cum sunt zeci doar pe acest topic. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) "Este foarte silentios dar in momentul in care ii pun cutia de tabla care seamana cu ce a unei surse de pc...are un brum mai mare..si asa patesc si cu cel de a350 ." Posibil, aici, sa avem o amplificare a bazaitului din cauza rezonantei; incearca niste puferi. Recomand lui @vergil sa citeasca mai pe la mijlocul topicului; are ce invata! Editat Ianuarie 18, 2015 de gica70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum