EmyRulz Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 Pai bobinezi normal, adica dai un strat de bobinaj, pui folie izolatoare, si apoi continui in aceelasi sens. Daca schimbi sensul nu e bine. Link spre comentariu
BLK Postat Noiembrie 14, 2008 Partajează Postat Noiembrie 14, 2008 nu va veni in sens invers, gandeste-te ca prin el curentul va circula in acelasi sens, desi tu vei bobina stanga dreapta (ca sa umpli uniform suportul) e ca si cum ai pune fir peste fir (daca ai putea...), dar tu bobinezi in aceeasi directie. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 E normal, ca daca ai plecat sa bobinezi din stg carcasei cu sirma spre dr, cind termini primul strat si il incepi pe al doilea (deci neintrerupt), sa bobinezi de la dr spre stg si tot asa. Se schimba sensul numai daca rasucesti carcasa cu 180*, pastrind directia sirmei. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Pai bobinezi normal, adica dai un strat de bobinaj, pui folie izolatoare, si apoi continui in aceelasi sens. Daca schimbi sensul nu e bine.ce fel de folie izolatoare trebuie folosita??unde se gaseste ???o sa vad daca e asa cum a zis zal dupa ce imi vine comanda cu sarmacred ca pe miercuri si va tin la curent Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 15, 2008 Partajează Postat Noiembrie 15, 2008 Notiunea de bobinaj in aceelasi sens e relativ ambigua. Ceea ce este important este aceasta: daca ai face o sectiune imaginara prin bobina si miez, curentul fiecarei spire care intra in planul sectiunii(sau planul ferestrei trafululi) trebuie sa fie in aceelasi sens.Dar nu-ti face griji, atata timp cat bobinezi normal(cum bobineaza orice om) nu o sa ai probleme. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 pt lorik199 ca folie izolatoare,varianta ieftina,se poate utiliza folia obtinuta din condensatoarele pt neoane,de CA.ex-2-3 uf,care se taie la latimea necesara.[sint in carcasa de aluminiu sau plastic]pt trafurile mici merge si banda de teflon . Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 18, 2008 Partajează Postat Noiembrie 18, 2008 pt lorik199 ca folie izolatoare,varianta ieftina,se poate utiliza folia obtinuta din condensatoarele pt neoane,de CA.ex-2-3 uf,care se taie la latimea necesara.[sint in carcasa de aluminiu sau plastic]pt trafurile mici merge si banda de teflon .te referi la acea hartie maro si subtire care sa gaseste in condensatoarele acelea mai mari ca volum si in carcasa de Al ?am desfacut chiar azi un electrolitic de 2 x 100 uf si are multa folie maro(e foarte subtire) care izoleaza acea foaie subtire de aluminiu presupune buna acea folie?astept raspuns Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 19, 2008 Partajează Postat Noiembrie 19, 2008 Daca e recuperata din electrolitic, NU, in nici un caz!Branca ti-a recomandat-o pe cea din condensatoarele nepolarizate.In mod normal, la transformatoarele facute industrial se foloseste folie poliesterica. Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 20, 2008 Partajează Postat Noiembrie 20, 2008 Daca e recuperata din electrolitic, NU, in nici un caz!Branca ti-a recomandat-o pe cea din condensatoarele nepolarizate.In mod normal, la transformatoarele facute industrial se foloseste folie poliesterica.pe condensator scrie urmatoarele:I.P.R.S.EG2470100+100uFT250 VCC8 1990CRED CA E ELECTROLITIC DIN CAUZA CA AVEA ACEA FOLIE DE ALUMINIU SAU CE-O FI INVELITA IN FOLIE DIN ACEEA MARO MENTIONATA MAI SUS SI FACUTA SUL Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 21, 2008 Partajează Postat Noiembrie 21, 2008 Nu e bun, ptr ca e electrolitic si e umezita cu altceva folia, iti trebuie din condensatori cu ulei, cit mai mari ca volum, in cutii de tabla.Sa ti cont ca daca folosesti astfel de folie, nu mai poti fierbe trafo in parafina sau sa-l bagi in lac, ca nu prinde pe ulei. Link spre comentariu
battobataaree Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 are careva idee de la ce aparat este transformatorul acesta si cat este b-ul (inductia magnetica in tesla sau gauss) ,sau alte date legate de materialul tolelor? poze aici: http://i496.photobucket.com/albums/rr32 ... 8_1251.jpg http://i496.photobucket.com/albums/rr32 ... 8_1250.jpg http://i496.photobucket.com/albums/rr32 ... 8_1247.jpg http://i496.photobucket.com/albums/rr32 ... 8_1246.jpg Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 In principiu datele miezului se pot determina prin masurari daca se cunosc nr. de spire , diametrul conductoarelor primar-secundar ,caderea de tensiune in sarcina, depinde ce pretentii tale si de efortul investit... Link spre comentariu
battobataaree Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 pai traful asta ,de fapt din 2 transformatoare la fel imi fac eu transformator de iesire pentru amplificator dar ideea e sa nu sara de 0,8 maxim 1 tesla pentru ca va oscila la frecvente inalte..eu vreau sa functioneze pana la 12000 de hertzi de la 100 de hertzi frecv cea mai joasa (audio frecventa) ai idee despre un calcul al inductiei ,de fapt o masuratoare,niste transformari ecuatii? orice ,fdar cu rezultate optime? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 @blue De unde si pana unde nr de spire si caderea de tensiune in sarcina ne spune mare lucru despre miez? Ne spune foarte multe despre dimensionarea infasurarilor si despre pierderile in cupru, care oricum sunt mult mai mari decat cele in fier pt trafurile de 50 Hz.@battobataareeInductia in miez se determina din legea lui Faraday: E = Ndfi/dt unde fi este fluxul prin miez si N nr de spire. B= fi/A, A sectiunea miezuli. Inductia maxima depinde de materialul din care este facut miezul procesul de fabricatie etc. Aici ar trebui sa ai datele producatorului, ca altfel nu prea vad alternative.... Acum, depinde si ce fel de transf. vrei sa faci, daca e pt SE si cu intrefier, atunci trebuie sa dimensionezi intrefierul in functie de ce inductanta maxima pe care vrei sa o obtii. Aici se aplica Legea lui Ampere. Hdl = Itotal. Link spre comentariu
battobataaree Postat Noiembrie 26, 2008 Partajează Postat Noiembrie 26, 2008 mai eu stiu ca se poate determina in functie de infasurare pana unde se satureaza miezul si ca de aici se ia curentul pana la care s-a saturat transformatorul ,si alti parametrii masurabili si intr-un final dupa niste relatii se poate calcula b-ul adik inductia ..atat stiu ,mai mult nu stiu ..ar fi fost mai usor pt mine sa stiu deja date despre miez de la cineva care stie despre ce transformator este vorba ,dar daca nu incerc sa depistez intr-un fel ..deci stie cineva ceva despre asta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum