Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Aha, probabil e modelul acela constructiv cu 2 carcase independente pt. primar respectiv secundar care se imbraca una peste alta si impreuna constitue carcasa finala...Din punctul meu de vedere acest model constructiv obliga la subdimensionarea puterii disponibile pe respectivul miez dar se castiga la productivitate si calitatea izolatiei...destul de rar am intalnit - in practica- aceasta varianta constructiva iar procesul de rebobinare al primarului nu se poate face decat cu pretul distrugerii carcasei secundarului...

Da, cam asa ceva. Am avut unul acum cativa ani si a trebuit sa topesc plasticul sa umblu la primar sa iau sarma pentru alt proiect.

Link spre comentariu

Nu ştiu să fi folosit românii carcase ce se îmbucau una într-alta ca japonezii, o fi fost o serie scurtă. Asta înseamnă că va fi greu de găsit unul similar.

Astfel de carcase se desfac foarte uşor de pe miezuri, au folosit şi sovieticii la trafo C+C de la Rostov 105S.

Link spre comentariu

Concret , am gasit asa ceva la TV-urile AN marca SPORT fabricate dupa 1988...dar exista acest model de traf doar la putine TV-uri din respectiva serie fabricata adica E+I fata de marea majoritate care aveau C-core...am gasit si trafuri cu miez C -tot in respectivele televizoare- care aveau bobinajul plasat pe astfel de bobine ' imbracate' ....

O sa caut prin ' librarie ' poate gasesc ceva...

Editat de flomar60
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va rog puteti sa imi spuneti ce se alimenta cu acest traf...si cam ce putere are?

Nu stiu cum se afla puterea la c-core....este ca la toroidale? Interiorul nu este rotund si nu stiu cum sa calculez...

Pachetul de tole are 12cm lungime, 7cm latime si 4cm inaltime....iar "grosime" 2.3cm

Tensiuni:

2x24 3A

2x21 2A

1x10.....

Si cred ca mai are si altele cu sarma subtire gen 45v,65v..daca am masurat corect.

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

E trafo de care povesteam mai sus, cel din Rostov 105S (miezul e identic cu cel din Rostovul 105 şi tv Temp6), cu carcasele din plastic ce se îmbucă una într-alta. Puterea e de circa 200VA, cît consuma aparatul, secţiunea 16cm2, puterea teoretică e vreo 250VA, dar nu e folosită la maxim din cauza finisării defectuoase a miezurilor. Doar secundarul de 2x20Vca se poate folosi ptr un amplif de maxim 2x30W/8 Ohmi.

Editat de zal
Link spre comentariu

In cataloagele sovietice miezurile magnetice folosite la Rostov 105S sunt creditate cu o putere in primar de 330VA , fiind o licenta General Electric .

La magnetofoane nu se puteau folosi decat miezuri magnetice perfect finisate , altfel tot aparatul era plin cu brum de retea .

Editat de marian
Editat moderator: Aici nu este sectiunea de amplificatoare, postam la subiect si platim polite in alte parti!
Link spre comentariu

Masoara aria miezului care intra efectiv intr-o bobina si aia e sectiunea lui. Mai precis din rezultat trebuie scazut un procent-doua ce reprezinta grosimea lacului izolator al tolelor.

Ce tuta suna...era atat de usor  :rade: Multumesc tuturor!

Posted Image

Sau nu e bine?......

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări