dj_bryz Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 Aha, probabil e modelul acela constructiv cu 2 carcase independente pt. primar respectiv secundar care se imbraca una peste alta si impreuna constitue carcasa finala...Din punctul meu de vedere acest model constructiv obliga la subdimensionarea puterii disponibile pe respectivul miez dar se castiga la productivitate si calitatea izolatiei...destul de rar am intalnit - in practica- aceasta varianta constructiva iar procesul de rebobinare al primarului nu se poate face decat cu pretul distrugerii carcasei secundarului... Da, cam asa ceva. Am avut unul acum cativa ani si a trebuit sa topesc plasticul sa umblu la primar sa iau sarma pentru alt proiect. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 (editat) Eu am rebobinat cu mult timp în urmă asemenea traf cu două carcase concentrice, dar se putea scoate primarul din secundar, e drept cu ceva caznă fiind impregnat după montare. Editat Ianuarie 5, 2015 de validae Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Nu ştiu să fi folosit românii carcase ce se îmbucau una într-alta ca japonezii, o fi fost o serie scurtă. Asta înseamnă că va fi greu de găsit unul similar. Astfel de carcase se desfac foarte uşor de pe miezuri, au folosit şi sovieticii la trafo C+C de la Rostov 105S. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 (editat) Concret , am gasit asa ceva la TV-urile AN marca SPORT fabricate dupa 1988...dar exista acest model de traf doar la putine TV-uri din respectiva serie fabricata adica E+I fata de marea majoritate care aveau C-core...am gasit si trafuri cu miez C -tot in respectivele televizoare- care aveau bobinajul plasat pe astfel de bobine ' imbracate' .... O sa caut prin ' librarie ' poate gasesc ceva... Editat Ianuarie 6, 2015 de flomar60 Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Si eu am rebobinat trafuri de tv Sport cu miez C care aveau bobinele cum spuneti. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) Va rog puteti sa imi spuneti ce se alimenta cu acest traf...si cam ce putere are? Nu stiu cum se afla puterea la c-core....este ca la toroidale? Interiorul nu este rotund si nu stiu cum sa calculez... Pachetul de tole are 12cm lungime, 7cm latime si 4cm inaltime....iar "grosime" 2.3cm Tensiuni: 2x24 3A 2x21 2A 1x10..... Si cred ca mai are si altele cu sarma subtire gen 45v,65v..daca am masurat corect. Editat Ianuarie 17, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Am vazut la pagina 88 ..ceva asemanator si se spune ca nu pot "trage" din el 350w? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Masoara aria miezului care intra efectiv intr-o bobina si aia e sectiunea lui. Mai precis din rezultat trebuie scazut un procent-doua ce reprezinta grosimea lacului izolator al tolelor. Link spre comentariu
vergil Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Imaginea i-mi este cunoscuta . Cred ca este din magnetofoanele rusesti , gen Rostov , sa Kastan. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Vergile, nu te supara, nu se scrie "imi" cu cratima. Link spre comentariu
vergil Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Scuze . Viteza .......... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) E trafo de care povesteam mai sus, cel din Rostov 105S (miezul e identic cu cel din Rostovul 105 şi tv Temp6), cu carcasele din plastic ce se îmbucă una într-alta. Puterea e de circa 200VA, cît consuma aparatul, secţiunea 16cm2, puterea teoretică e vreo 250VA, dar nu e folosită la maxim din cauza finisării defectuoase a miezurilor. Doar secundarul de 2x20Vca se poate folosi ptr un amplif de maxim 2x30W/8 Ohmi. Editat Ianuarie 17, 2015 de zal Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) In cataloagele sovietice miezurile magnetice folosite la Rostov 105S sunt creditate cu o putere in primar de 330VA , fiind o licenta General Electric . La magnetofoane nu se puteau folosi decat miezuri magnetice perfect finisate , altfel tot aparatul era plin cu brum de retea . Editat Ianuarie 17, 2015 de marian Editat moderator: Aici nu este sectiunea de amplificatoare, postam la subiect si platim polite in alte parti! Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 (editat) Masoara aria miezului care intra efectiv intr-o bobina si aia e sectiunea lui. Mai precis din rezultat trebuie scazut un procent-doua ce reprezinta grosimea lacului izolator al tolelor. Ce tuta suna...era atat de usor Multumesc tuturor! Sau nu e bine?...... Editat Ianuarie 17, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 17, 2015 Partajează Postat Ianuarie 17, 2015 Nu , pentru calculul puterii unui miez de tip C core se mai aplica un " coeficient de corectie " datorita factorului de forma si al lungimii liniilor de camp magnetic ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum