gica70 Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 (editat) O baterie (auto de 12V) incarcata trebuie sa arate la bornele ei, cu clestii pusi, cam 15Vc.c. Editat Noiembrie 11, 2014 de gica70 Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 (editat) Desi e cam tarziu , am reusit sa fac acele teste pe traful toroidal . Aici se pot vedea: http://youtu.be/Mj2BgatXvFE si partea 2 http://youtu.be/3MGZt8WnrR4 In primul test am pus pe una din infasurari 2 rezistente de 4R inseriate si in al doilea una singura pe aceeasi infasurare . In acest caz puterea pe care o debiteaza traful in primul film ar fi in jurul a 250VA /ramura ....P.S : Nu am luat in considerare caderea de tensiune de pe celalat secundar ! In cel de-al doilea film puterea ar fi undeva la 480-500VA ...+ ca acel ampermetru masoara eronat deoarece in cazul primului film, prin formula I=U/R se obtine I=52/8=> I=6,5A si o putere de 338VA . Astept comentarii cu privire la metodele de calcul aplicate ... Editat Decembrie 13, 2014 de claudiu_XD Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 13, 2014 Partajează Postat Decembrie 13, 2014 Bateria aparatului de masura e descarcata. De ce n-o schimbi? 1 Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 E prea mare sila....oricum masoara destul de bine acel multimetru in toate domeniile(chiar si cand apare semnul bateriei pe display) . Am facut de-a lungul timpului comparatii cu alte multimetre si diferenta dintre era foarte foarte mica.... Ceva pareri ? Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 (editat) S - ar putea sa primesti pareri de la cei care masoara cu baterii consumate la multimetru . Si nu stiu cat te vor ajuta . Ai dreptate , e prea mare sila ... ca si electronica . Ai cerut pareri ... una o ai deja . Tot off - topic : de ce crezi ca apare avertizarea cu baterie consumata ? Sa - i " faci cu bani " pe cei care vand asa ceva sau pentru siguranta ta ? Cred ca e o abordare cel putin " anti - electronica " ... sa nu zic altfel ! Editat Decembrie 14, 2014 de gauss 1 Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 Un multimetru cu baterie consumata poate induce in eroare, este o chestie deja demonstrata pe forum, si din cate imi amintesc, chiar aici la alimentatoare, asadar si eu subscriu la parerea ca bateria trebuie totusi inlocuita, e mai bine sa previi decat sa tratezi. Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 14, 2014 Partajează Postat Decembrie 14, 2014 O sa schimb bateria la multimetru si o sa refac testele pentru linistea mea si off-topicurile altora ...revin in zilele ce urmeaza cu testele ... Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 (editat) o intrebare am si eu ,am ,miezul din fotografie ,l-am luat de la fier vechi cu niste ani in urma,e bun de ceva ? Sau macar e vorba de miez ?Sau e doar un simplu sul de tabla .Poate fi folosit la construirea unui traf pentru un amplificator audio? Editat Decembrie 23, 2014 de nel65 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 (editat) Pare un miez magnetic din tabla silicioasa, puteti face un traf de circa 500VA din el. Un sul din tabla ordinara nu ar fi fost inchis la un capat cu nit, ca cel din poza As crede ca provine de la un autotransformator vechi cu reglaj manual, cum erau pe vremuri la TV-urile cu lampi. Editat Decembrie 23, 2014 de validae Link spre comentariu
Vizitator Mihai_G Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 (editat) Buna ziua,Va spun din start ca sunt putin pe langa, dar as dori un sfat.Am in plan sa montez in bucatarie, mai exact in mobila de bucatarie, niste spot-uri led.Led-urile sunt cu fasung MR16 (GU5.3) si se alimenteaza la o tensiune de 12V. Puterea este de 3W/bucata. Planul este sa instalez vreo 5-6.Gaurile sunt date, ramele sunt montate, cablaraia de asemenea, in schimb, m-am oprit in transformator.Pana sa cumpar led-urile, am folosit halogene clasice de 40W cu un transformator osram.Dupa ce am scos din circuit halogenele, am constatat ca puterea scrisa pe transformator este intre 30 si 150w, in consecinta, in momentul in care am montat led-urile, datorita puterii scazute, sistemul a refuzat sa mai functioneze.Am returnat transformatorul initial si am cumparat unul chinezesc de 9 lei. Nu sunt zgarcit, dar altceva n-am gasit.Acum urmeaza intrebarile referitoare la transformatorul nou.1. Puterea maxima inscrisa este de 60W. Nu exista nicio limita inferioara. Inseamna ca pot folosi si un led de 1W?2. Iesirea este 12V curent alternativ. Are vreo importanta ca nu este continuu? Din ce am citit pe net, la curent alternativ ar pulsa lumina, oricum, la o intensitate mult prea mare pentru a fi perceputa. 3. Lungimea maxima a circuitului, dintre transformator si consumator trebuie sa fie de 20cm. Ce se intampla daca o depasesc?Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Editat Decembrie 23, 2014 de Mihai_G Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 (editat) Pentru lampile acelea cu led, trebuie sa cumparati surse de curent constant potrivite puterii care va trebuie, nu folositi surse pentru halogene fiindca e cu totul alta necesitate aici. Vedeti chiar pe forum, la sectiunea Bazar, sunt colegi care va pot ajuta cu surse special concepute pentru leduri. Fara sa se doreasca o reclama, uitati aici cam ca va trebuie > http://www.ledlight.ro/?p=productsList&iCategory=64 Editat Decembrie 23, 2014 de validae Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Salutare, vin si eu cu o problema legata de traful din a350 .amplificatorul romanesc. Traful are sectiunea de 15cm2 si 2x24vca bratul de putere...si il aveam ce ceva timp prin casa.Nu a mai fost folosit pentru ca unul din firele de la masa s-a rupt din interior...adica exact de unde s-a inceput bobinarea. Astazi m-am chinuit cu el sa ii desfac tolele (E+I) si sa rebobinez secundarul cu alta tensiune ...daca tot m-am apucat. Am ales 2x33v cu sarma de 0.8 si dupa un calcul a iesit ca am nevoie de aprox. 86 spire pentru secundar. Am dat jos infasurarea originala si am inceput sa bobinez cu sarma dubla noua. Deci....astazi am desfacut tolele unui traf pentru prima data. Am terminat infasurarea si de ce imi era frica nu am scapat ....adica nu au mai intrat toate tolele dupa ce am lucrat la el 8 ore........ Au ramas 18 bucati E si 18 I....si am 4.6cm...nu mai sunt 5cm. Am turnat in jur de 30ml lac de unghii...(ca nu am avut altul) peste secundar si putin peste tole.....asta dupa ce am strans bine suruburile pentru ca nu mai suportam..nu mai simteam varfurile degetelor . E....cand il bag in priza bazaie..cam cu 50% mai mult de cat o facea cand era "intreg"...si am incercat sa mai bag cate doua tablite "i" intre miez si plastic si au mai intrat doar cate 2...deci am incercat cat am putut sa indes cu ciocanul cum am putut ...si nu mai intra. Eu cred ca este miezul tolelor cel care face urat pentru ca nu este strans cu suruburi ca la colturi. Secundarul nu baraie...pentru ca se aude din interior ...exact din mijloc. Ce sa fac sa il desfac iar( e un chin) si sa pun un lipici cu intarire intarziata intre fiecare tola? A..si nu mai stiu daca am infasurat secundarul in acelasi sens in care a fost primarul infasurat....pentru ca nu am reusit sa vad asta ca era sub plastic....dar nici nu se incalzeste ..si il am in priza de 1 ora...si cred ca e infasurat corect. Multumesc, Florin Editat Ianuarie 4, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Trebuiau curățite de lacul de impregnare rezidual tolele, mai întâi se montează cele mai curate și drepte dintre ele, apoi se pun și cele mai urâte.Mă tem că ați montat tolele de-a valma și nu s-au așezat bine.Nu e bine să rămână atâtea tole lipsă.Sfatul meu e să dați tolele jos cu grijă și apoi le montați cu răbdare, prima dată E-urile alternat, apoi I- urile se introduc ultimele. La final, când tolele intră mai greu, se poate introduce între carcasă și ultima tolă o lamă subțire de cuțit, sau o tolă I, pentru a ușura inroducerea ultimelor tole.Vor intra destul de forțat ultimele, dar trebuie răbda re și atenție.Se pot bate ușor cu un lemn sau ciocan de cauciuc să nu se deformeze tolele.Atenție, se poate din greșeală introduce decalat miezul central al unei tole E pe sub tola precedentă, în loc să fie peste tola.Astfel de eroare creează un întrefier nedorit miezului și sporește pierderile magnetice.Asamblați tolele la lumină suficientă și cu mare atenție, fără grabă sau nervi. Editat Ianuarie 4, 2015 de validae Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Exact asta am facut, am curatat tolele ..care si asa nu aveau lac foarte mult, am pus tolele la fel cum au fost si nu s-a incalecat I peste E. Treaba cu cutitul am facut-o la sfarsit si am bagat pana nu s-a mai putut...pentru ca sunt foarte subtiri tolele si se stramba la ciocan.....chiar data am indreptat totul pe o masa dreapta cu un ciocan la sfarsit..pana sa strang suruburile Am bagat la inceput pe cele mai frumoase...defapt astea 18 sunt cele strambate putin de mine . Tin sa cred ca este secundarul infasurat invers fata de primar...sau nu are legatura? Editat Ianuarie 4, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 ........Au ramas 18 bucati E si 18 I....si am 4.6cm...nu mai sunt 5cm. Mult. Asta din cauza ca nu ai facut sablon de lemn in interiorul carcasei, iar dupa bobinare aceasta s-a strans. Scoate toate tolele si adu carcasa la forma si dimensiunile initiale, folosind numai lemn, iar ca scula ciocan de lemn sau plastic.In mod normal sarma va suporta o mica intindere fara sa se distruga emailul, daca lucrezi cu grija. Fa si un sablon la dimensiunile corecte, cu care verifici in final. Ca sa nu zbarnaie, nu e nevoie de adezivi sau alte prostii, ci de tolare corecta. Toleaza-l intretesut 2+2 tole si fii atent ca la fiecare 2 tole E sa fie cate 2 tole I, sa nu ai grosimi diferite, altfel va vibra. Daca tolele sunt partial ruginite, tine-le un timp in petrol si curata-le bine sa nu ramana mizerii intre ele. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum