UDAR Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Pun și eu o întrebare de oră târzie . Chiar ars fiind , de ce nu ai numărat spirele , măcar aproximativ ? Iar cu calculul luat de pe net .... Link spre comentariu
Robert22 Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) da aveti dreptate poate asa ar fi trebuit sa procedez dar acest traf sa defectat cu o sarcina de aprox 230W folosit cateva ore pe zi daca folosesc acest nr de spire nu stiu cat va functiona,as dori sa fac un traf ptr o sursa reglabila din acest miez si nu as vrea sa ma trezesc ca pusca trafu acest,am mai cautat pe google asa am ajuns la formula de mai sus,am mai gasit inmultirea sectiunii miezului cu 42 acuma eu as dori sa obtin ceva de durata de aceea am apelat la sfaturile dvs! Editat Septembrie 15, 2014 de Robert22 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) 50 nu e frecvenţa reţelei. E o constantă izvorîtă din practică, ptr 45 sau 40/S iese un trafo ce se încinge în gol şi poate lua foc, ptr 60/S unul rece şi cu pierderi de cîmp mici (e vorba de brum mic indus în montaje), etc. ........... P.S.1 Acum mi-am dat seama că s-a explicat mai înainte. P.S.2 Ca să nu fie un post inutil, mă gîndesc că se poate face o medie între cele două valori, rău nu are se să fie, doar va încăpea sîrma mai greu în miez. Chiar şi o rotunjire la 4sp/V ptr primar ajută mult cînd reţeaua are tensiunea mai mare. Evident ptr secundar trebuie recalculat nr de spire cu tensiunea dorită şi x1,05...1,1 ptr a compensa pierderile (ochiometric, neştiind datele miezului). Editat Septembrie 15, 2014 de zal Link spre comentariu
Robert22 Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) deci ar fi indicat 60/S adica as avea 6 spire pe volt fata de 3,6 dat de producator,economie la cupru viata scurta la traf Editat Septembrie 15, 2014 de Robert22 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) Poţi să foloseşti şi 100/S dar nu e realist. Majorează cu puţin nr de spire/volt şi va merge mai bine. În funcţionare să aibă şi o siguranţă înseriată cu primarul. N-aş fi sigur că miezul susţine un trafo de 350W, totuşi o siguranţă de 2,5...3A temporizată (lentă) e potrivită ptr el. Editat Septembrie 15, 2014 de zal Link spre comentariu
Robert22 Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) informatile de mai sus sunt de pe traf acuma ca are mai putin sau mai mult eu nu pot sa va spun acesta ar fi motivul ptr care am apelat la niste sfaturi de la cineva mai priceputi decat mine. Va multumesc! Editat Septembrie 15, 2014 de Robert22 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Dacă vrei fiabilitate maximă de la el, la utilizare de lungă durată, calculează-l cu 50/S, dar înainte de a-l rebobina, calculează bine suprafața ocupată de bobinaje să nu ai surpriza că nu mai încape. Link spre comentariu
Robert22 Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 am inteles va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 (editat) Credeam ca stiu, dar nu stiu. Daca un transformator are tensiune 12VAC dupa redresare si filtrare (punte, condensator), ce tensiune va avea ? 15V? Stiu ca e vorba de varfurile de tensiune. Dar daca vreau sa am 12V DC, ce transformator aleg ? In genere cum se calculeaza ? Editat Noiembrie 5, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 5, 2014 Partajează Postat Noiembrie 5, 2014 (editat) Dacă vrei o tensiune fixă foloseşti după redresor un stabilizator, caz în care nu mai are atîta importanţă valoarea tensiunii de intrare, doar să fie mai mare decît minimul necesar stabilizatorului, altfel tensiunea va fluctua după consum. ............... Uca x radical din 2 = Ucc Se mai scade căderea de tensiune pe diode, ce poate fi şi de 1V sau mai mult, dar asta e importantă numai în sarcină, în gol nu contează. Editat Noiembrie 5, 2014 de zal Link spre comentariu
vergil Postat Noiembrie 6, 2014 Partajează Postat Noiembrie 6, 2014 Pentru un traf de sudură , aș dori să știu , 1 - Ca să fac reglaj în trepte , în partea primară , din cîți în cîți volți , ar trb sa fie bobinat ? Doresc sa fac reglajul în 4 trepte . ex ; 220v-230v-240v-250v. Care este numărul de volți , optim , pentru un reglaj cît de cît optim ? Precizez că nu se va suda decat cu electrod de 2,5mm . Dar din cauza variațiilor de tensiune din retea ,se impune un asemenea reglaj . 2 - Care ar fi avantajul/dezavantajul , in caz că folosesc sîrma de aluminiu (în loc de cupru) , pentru secundar , 8x4=32mm/patrati . Sau nu este indicat ? Multumesc anticipat . Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 6, 2014 Partajează Postat Noiembrie 6, 2014 (editat) E bine să faci prize pe primar cu pas între 5 - 10V. Patru prize de 10V ar fi suficiente, dar poți face practic și mai multe, dacă alegi un pas de 5V cu un reglaj mai fin al curentului. Avantajul barei de aluminiu ar fi greutatea mică, dezavantajul e rezistivitatea mai mare la aluminiu, dar nu e așa mare problemă. Editat Noiembrie 6, 2014 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 6, 2014 Partajează Postat Noiembrie 6, 2014 (editat) Dacă vrei o tensiune fixă foloseşti după redresor un stabilizator. 15A .. deci mai bine o sursa in comutatie.. Editat Noiembrie 6, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Florin berdila Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 Domni mei ce tensiuni trebuie sa am la clesti de la un redresor auto va rog mult Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 Cam 12-13V maximum de obicei. Asta fiind o tensiune medie, cea de vârf corespondentă fiind de circa 16,9-18,3V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum