Florin31 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca transformatorul pe care eu il am poate fii folosit pentru un kit de amplificator audio cu 2xtda7294 in punte. Mai exact detin un transformator ce la iesire are 3 fire. 2 rosii si 1 negru la mijloc. Dupa ce am montat o punte redresoare si un condensator de 63vSi 20.000uF am obtinut asa: daca masor tensiunea intre firu 1 si 2 am 28 v si 18A daca masor tensiunea intre firu 1 si 3 am 56 v si 15A daca masor tensiunea intre firu 2 si 3 am 28v si 18A deci practic pot obtine din el 2 tensiuni de 28v daca folosesc asa 1si 2 2si 3 adica firul 2 este GND . Acum din ce am vazut eu kiturile se alimenteaza pana la 30V se alimenteaza cu sursa de tensiune dubla, simetrica. la acest transformator cum se calculeaza tensiunea cea intre pinul 1 si 3 sau intre 1 si 3 sau 2 si 3 ? pun si o poza. Este bun acest transformator pentru acest kit ? sau se calculeaza tensiunea intre 1si 3 si vine voltaj prea mare ? Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 (editat) 7294 suporta tensiune de pana la 50V... problema e ca trebuie redresare simetrica (plus U ,minus U, masa ) . bate pe google redresoare simetrice si te vei lamuri ! Traful e bun pentru ampliful tau. Editat Septembrie 8, 2014 de romicap Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Sa inteleg ca dupa redresare si filtrare ai 28 Vcc pe fiecare ramura. Atunci este perfect, poti alimenta ampliful. Deja ai un traf. cu iesire simetrica. Firul 2 este priza mediana a transformatorului, asa cum ai spus, intre 1 si 2 = 28 V si intre 2 si 3 = 28 V. Cum ai masurat amperajul ? Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Il poti folosi pentru TDA 7294, numai ca iti trebuie 2 condensatori de filtraj identici, nu doar unul, conectati ambii intre pinul 2 al trafului si bornele +, respectiv - ce ies din puntea redresoare. 7294 suporta tensiune de pana la 50V.. De unde ai scos asta ? Ca in datasheet scrie ca suporta 80V maxim sau +-40V. Link spre comentariu
romicap Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Il poti folosi pentru TDA 7294, numai ca iti trebuie 2 condensatori de filtraj identici, nu doar unul, conectati ambii intre pinul 2 al trafului si bornele +, respectiv - ce ies din puntea redresoare. De unde ai scos asta ? Ca in datasheet scrie ca suporta 80V maxim sau +-40V. http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25103/STMICROELECTRONICS/TDA7294.html Probabil e defect computerul tau...la mine scrie +_ 50V ! Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Poate te ajuta : Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25103/STMICROELECTRONICS/TDA7294.html Probabil e defect computerul tau...la mine scrie +_ 50V ! In acelasi pdf scie foarte clar: VERY HIGH OPERATING VOLTAGE RANGE (±40V) Apoi mai jos la abolute maximum ratings: Symbol Parameter Test Condition Min. Typ. Max. Unit VS Supply Range ±10 ±40 V Iq Quiescent Current 20 30 60 mAoi mai jos la abolute maximum ratings: Suporta +-50V doar fara semnal, ori nimeni nu e interesat sa foloseasca un amplificator in asemenea conditii, nu ? Link spre comentariu
Florin31 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Amperajul l-am aflat cu un ampermetru digital ce suporta 100A practic 1 fir al ampermetrului l-am pus pe pinul 1 si celalalt pe 2 sau 3 ( l-am pus in scurt ) pentru 3 sau 4 secunde dupa puntea redresoare care este de 50A. Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 (editat) Amperajul l-am aflat cu un ampermetru digital ce suporta 100A practic 1 fir al ampermetrului l-am pus pe pinul 1 si celalalt pe 2 sau 3 ( l-am pus in scurt ) pentru 3 sau 4 secunde dupa puntea redresoare care este de 50A. Pai asa masori tu curentul in secundar la un traf sau la o redresare cu punte????? Editat Septembrie 8, 2014 de mihaighe Link spre comentariu
Florin31 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Dar cum il masor ? pun un consumator mare inseriat cu ampermetru sau cum anume ? si ce mia afisat mie acolo in scurt ce este ? 18A in scurt ? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 E total greşit şi periculos! Ai măsurat curentul de scurtcircuit, nu curentul de care e capabil acel trafo în sarcină. Orientativ, între cele două e un raport de 3/1, în funcţie de calitatea acelui traf. Link spre comentariu
Robert22 Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Buna seara am o intrebare legat de un miez de la un traf toroidal ce initial era un traf de 12V/350W trecut pe eticheta de pe acesta,sa ars primarul l-am desfacut ptr al rebobina acuma pe primarul trafului am gasit o eticheta pe care era trecut nr de spire pe volt adica 3,6,dimensiunea miezului este: Dimensiune exterioara=12cm,dimensiune interioara 7cm,inaltime 4cm acuma dupa formula de mai jos am 5 spire pe volt care ar fi corect? (De-Di)*H/2=Sectiune cm2.Numarul de spire pe volt=Frecventa impartit la sectiune.50/s=Nr.spire pe volt. Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 50 din formula aia NU e frecvența, e un coeficient care poate fi mai mic chiar și 35 sau , uneori mai mare ( mai mult de 55 nu am văzut ). Dacă miezul e de calitate poate să aibă 3,6 spire/volt. PS Dacă ar fi frecvența , ar însemna că la frecvență mai mare punem spire mai multe , când, de fapt , e pe dos. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) Industrial se calculează în mod uzual mai economic, cu 45/S folosindu-se tolă de calitate.Calculul cu 50/S e foarte bun atunci când nu știm nimic despre tola folosită sau folosim tole vechi, recuperate.Mulți fac greșit legătura între constanta empirică 50/S și frecvență. Chinezii calculează cele mai multe trafuri cu 25 sau 30/S dar transformatoarele se încing al naibii și în gol din cauza suprasolicitării Editat Septembrie 15, 2014 de validae Link spre comentariu
Robert22 Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) Acest calcul ii luat de pe net,primarul trafului a puscat pe o portiune ca si cum ar fi ars izolatia de pe conductor si a facut scurt acuma dupa parerea dvs care ar fi corect 5 sau 3,6 spire pe volt?De calitatea miezului nu stiu ce sa spun traful era facut la noi in tara. Editat Septembrie 15, 2014 de Robert22 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum