Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

pai ca sa tii 2 ampuri de 300w,trebuie sa rebobinezi si primarul,ca acesta de acum tine maxim 2x150wsi din pacate nu merge sa-l bobinezi ca-n desen,tot clasic e cel mai usor si eficient--exact ce a spus emy

Link spre comentariu
:freaza:

pai ca sa tii 2 ampuri de 300w,trebuie sa rebobinezi si primarul,ca acesta de acum tine maxim 2x150wsi din pacate nu merge sa-l bobinezi ca-n desen,tot clasic e cel mai usor si eficient--exact ce a spus emy

dar ar fi loc pt al rebobina(in mod clasic)?am cam 2.4 cm loc pt bobinaj(cu tot cu primar)nu cred ca incape atata sarmasi ar fi de ajuns 2x150 wce diametru al sarmei ar fi nevoie?ar fi cam 1.2-1.3 cm loc pt sarma(in afara de de primar)daca ar merge pt 2 amplif de 300 w astept pareri :aplauze
Link spre comentariu

Nu stiu ce "pareri" iti trebuie, asta e o stiinta exacta(cu toate ca multi folosesc formule empirice fara sa le inteleaga, mai ales cand vine vorba de trasformatoare) nu critica literara. Apuca-te de treaba, fa si tu un calcul simplu, in functie de grosimea sarmii, cate spire incap pe un rand si apoi cate randuri poti sa pui in functie de dimensiunile ferestrei. Apoi dimensioneaza corespunzator si secundarul si ai grija sa nu ai o densitate de curent mai mare de 3 A/mm^2 ca sa nu se incalzeasca prea tare. Chiar ai nevoie de tot mura-n gura?

Link spre comentariu

Am un transf destul de maricel care imi scoate cam 16 volti. Momentan alimenteaza o statie de masina in casa dar vreau sa-l modific sa scoata +-25 V pentru un lm3886( pe sub) si 2 lm1875( sateliti). Ceva sfaturi? Cum se face trecerea de la ~ la +-?

Link spre comentariu
dre, ca sa obtii +/-25Vcc ai nevoie de un traf cu secundar de 2x18Vca (miezul si sirma folosita trebuie sa asigure puterea necesara), redresezi cu o punte de diode sau monolitica corespunzatoare curentului si filtrezi cu 2 condensatori de minim 4700uF/35Vcc (pot sa fie si mai mari).
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dupa cum spunea si proverbul "curiozitatea a omorat pisica", intreb si eu din curiozitate :Merge bobinat un transformator monofazat pe tole pentru trifazat ( 3 coloane egale ca latime , pe cand la monofazat, E+i, cea din mijloc=2*laterala ) ???Multumesc !

Link spre comentariu

La astea trifazice, campurile magnetice ale fiecarei infasurari sunt defazate unele fata de altele si atunci cand se compun, in bratele exterioare, aceste campuri sunt mult mai mici sau chiar se anuleaza. La cel monofazat nu e cazul. Oricum, de incercat poti sa incerci, dar trebuie sa il calculezi folosind aria piciorului central.

Link spre comentariu

Nu stiu ce "pareri" iti trebuie, asta e o stiinta exacta(cu toate ca multi folosesc formule empirice fara sa le inteleaga, mai ales cand vine vorba de trasformatoare) nu critica literara. Apuca-te de treaba, fa si tu un calcul simplu, in functie de grosimea sarmii, cate spire incap pe un rand si apoi cate randuri poti sa pui in functie de dimensiunile ferestrei. Apoi dimensioneaza corespunzator si secundarul si ai grija sa nu ai o densitate de curent mai mare de 3 A/mm^2 ca sa nu se incalzeasca prea tare. Chiar ai nevoie de tot mura-n gura?

astazi am facut testul cu 10 spire si a rezultat 4 v ~

deci nr de V/spira = 0,4

am comandat niste sarma de la un user de pe forum de 1.5 mm pt a bobina traful

ma gandeam sa il bobinez cu 2 sarme in acelasi timp

deci infasor un rand dar dupa aceea al doilea rand sarma va veni in sens invers ca in poza

va afecta acest lucru transformatorul?

este un alt mod de a bobina ??

astept raspuns

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări