Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Da, nu era lasat sa cupleze, tocmai pt. a masura curentul in aceasta situatie...asa am reusit sa-mi fac o idee despre consumul instantaneu...si acum ma gandesc ca era bine sa alimentez bobina fara miez si sa fac o masuratoare a curentului...oricum , au trecut ani , de atunci...!

Link spre comentariu

Mi-am tras si eu un Watmetru dinasta:

Posted Image

Cu urmatoarele specificatii:

-Recomandat pentru alimentarea cu energie electrica la 230 V c.a. 50 Hz

-Sarcina maxima 16 A, 3680 W

-Domeniu de masurare tensiune: 200-276 V c.a

-Precizie de masurare tensiune: + / - 0,5 %

-Domeniu de masurare intensitate: 0,005 - 16 A

-Precizie de masurare intensitate: + / - 0,5 %

-Domeniu de masurare putere: 0,1 - 3680 W

-Precizie de masurare putere: + / - 0,5 %

-Domeniu de masurare energie electrica cumulata: 0 - 9999,9 kWh

-Precizia ceasului: + / - 1 minut / luna

-Consum propriu de putere: < 0,5 W

Cand am un consum instantaneu de 100 Watt transformat in VA cat va fi ?

Link spre comentariu

In VA se masoara puterea aparenta(S) care este produsul dintre curent si tensiune.Puterea activa(P) se masoara in Watt si este P=UIcos(fi).Puterea reactiva(Q) se masoara in VAR(volt amper reactiv) si este Q=UIsin(fi).Relatia intre cele trei puteri este S=radical din (P^2+Q^2).

Link spre comentariu

@marianPai de aia mi-am cerut scuze, curentul de 0.25A l-am luat din specificatiile unui contactor de curent continuu la 24Vdc, m-am uitat la specificatiile altui contactor.Valoarea adevarata este de 3VA pentru contactorul de 24Vac la 20 de grade. ( inrush power )Mai am o intrebare.Intre un transformator de 400Vac/24Vac si un transformator de 380Vac/24Vac exista diferente constructive?Daca o sa cumpar un transformator de 400Vac/24Vac si il alimentez la 380Vac, o sa am o valoare mai mica decat 24Vac in secundar?Sau daca o sa cumpar un transformator de 380Vac/24Vac si il alimentez la 400Vac, in secundar o sa am mai mult de 24Vac?Multumesc,

Link spre comentariu

Buna seara,M-am capatat si eu cu un miez care a fost folosit la traf de sudura , cu sectiunea de 71.5 cmp. As dori sa fac un traf de separatie pentru teste la SMPS-uri. Problema e ca miezul e macar de 20-30 ani vechime si e ruginit. Nu stiu cum arata tolele intre ele, dar afara nu arata prea bine.Pot folosi miezul? Cam care ar fi calculele mai sigure in acest caz? sa merg cu nsp/v = 60/S sau cu clasicul 50/S ? Conductorul va fi de 2.5 .E clar ca miezul nu mai suporta toata puterea, dar oricum nu aveam nevoie chiar de 3.5Kw (la un calcul sumar asa da). Miezul are forma de patrat, tolele la colturi sunt intretesute, e prins intr-un mare jug. Nu am nici o sansa sa il desfac si sa curat tola cu tola. Si mai nasol e ca trebuie sa bobinez peste jug, si numai pe doua laturi. Probabil va trebui sa impart bobinajele intre cele doua laturi (fiecare jumate de primar si jumate de secundar).Prin faptul ca miezul e ruginit, pierderile vor fi chiar atat de mari?Multumesc!

Link spre comentariu

Asta din cate stiu este traf de pe la TV-uri vechi Romanesti, Sirius parca... bornele de jos ( cele la care ai masurat 124 Ohm ) sunt pentru alimentarea de la retea, are o iesire de circa 12Vca ( cea unde ai masurat 11 Ohm ) si una de 110 parca ( cea unde ai masurat 84 Ohm ). Deci pe scurt aia cu rezistenta mai mare este pentru 230Vca, adica pentru bagatul in priza. Atentia la cea de 84 Ohm cand trafu e alimentat, ca pisca.

Link spre comentariu

Buna ziua. Mai am o problema. Am masurat tensiunea pe cele patru iesiri, Numerotate de la stanga la dreapta - 1 - 2 - 3 - 4, 1 - 2 = 9 V 1 - 3 =15,8 V 1 - 4 = 35 V 2 - 3 = 17.5 V 2 - 4 = 33 V3 - 4 - 140 VAm pus o punte redresoare KBPC602, si vreau sa-l folosesc ca alimentare stabilizata pentru o placa breadboard. Se pot face aceste combinatii la iesirile transformatorului ?

post-38484-13982978827_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări