Dr.L Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Ca idee, am intalnit o bobina PFC cu 4 fire, intr-o sursa micuta (100W) Astec...Credeam ca-i traful pt sursa de 5Vsb, pana cand am vazut cum e legata Link spre comentariu
cearda Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Da despre cel din dreapta este vorba (cel cu 4 fire). Nu cumva este transformator care se alimenteaza la 110v si scoate 220v? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Nu cumva este transformator care se alimenteaza la 110v si scoate 220v? Ca idee, am intalnit o bobina PFC cu 4 fire, intr-o sursa micuta (100W) Astec...Credeam ca-i traful pt sursa de 5Vsb, pana cand am vazut cum e legata Oare ce crezi? :nas:Mai departe: ce ar alimenta el, de la 110V la 220V?Ce tensiune de alimentare accepta sursa? Daca si 220 si 110V, atucni ce face comutatorul rosu, de selectie? Link spre comentariu
cearda Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Sa inteleg ce se foloseste acest transformator in sursele care se pot alimenta si la 110v. Acesta ce rol are,are doar doua fire? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Un transformator nu poate avea doar doua fire. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Cred ca este un PFC pasiv. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Toate sunt PFCuri pasive... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Am şi eu unul pe tole E+I exact ca în prima poză de pe pagină, doar că are două fire ce ies din el, sîrma e destul de groasă, provine dintr-o sursă veche AT. Chiar m-a frapat asemănarea, inclusiv la decupăturile laterale din mantaua de strîngere din tablă. În sursă era legat înaintea filtrului pe miez de ferită de pe reţea. Link spre comentariu
cozmalau Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 buna! am un traf cu multe iesiri sau intrari , habar nu am care ce este , cum pot sa aflu ? am nevoie sa imi fac o sursa cu multe iesiri . Link spre comentariu
gab19 Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 mama dar putine fire mai sunt acolo .. pai stii macar unde este primarl sa-l alimentezi si sa vezi ce si cum..ca acolo nu avem cum sa sti ce si cum la cate fire sunt Link spre comentariu
cozmalau Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 nu stiu absolut nimic Link spre comentariu
validae Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Identifica in primul rand firele ce duc la diode, acelea sunt secundarele de joasa tensiune. Restul trebuie masurate cate doua si intre cele care vor da cea mai mare rezistenta vei conecta reteaua. Pentru siguranta sa alimentezi primarul inseriat cu un bec de minim 100W, daca e ceva in neregula, becul se va aprinde puternic.Daca e OK, becul va fi doar slab inrosit sau stins.Aceasta metoda e buna oriunde nu esti sigur de o conexiune sau daca probezi o sursa in comutatie reparata. Link spre comentariu
cozmalau Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 are pe partea de jos 5 fire albastre , restul cele rosii intra la diode si la cutia de borne , am masurat rezistenta intre cele 5 si un fir fata de alte 2 are o rezistena de 76 ohmi Link spre comentariu
cozmalau Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 sunt pozitionate 2 in partea dreapta iar 3 in partea stanga dupa cum se vede si in poza, firul al doilea de pe partea dreapta are rezistenta de 76 ohmi fata de ultimul si penultimul fir albastru Link spre comentariu
Florin berdila Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Salutare am un traf de la cuptoru cu microunde am scos primaru liţa subţire şi am conectat la priza secundaru acestuia nu bazaie tare dar se incarzeşte vreau sal fac un redresor ce ma sfatuiţi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum