Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Nu cumva este transformator care se alimenteaza la 110v si scoate 220v?

Ca idee, am intalnit o bobina PFC cu 4 fire, intr-o sursa micuta (100W) Astec...Credeam ca-i traful pt sursa de 5Vsb, pana cand am vazut cum e legata :nas:

Oare ce crezi? :nas:Mai departe: ce ar alimenta el, de la 110V la 220V?Ce tensiune de alimentare accepta sursa? Daca si 220 si 110V, atucni ce face comutatorul rosu, de selectie?
Link spre comentariu

Am şi eu unul pe tole E+I exact ca în prima poză de pe pagină, doar că are două fire ce ies din el, sîrma e destul de groasă, provine dintr-o sursă veche AT. Chiar m-a frapat asemănarea, inclusiv la decupăturile laterale din mantaua de strîngere din tablă. În sursă era legat înaintea filtrului pe miez de ferită de pe reţea.

Link spre comentariu

Identifica in primul rand firele ce duc la diode, acelea sunt secundarele de joasa tensiune. Restul trebuie masurate cate doua si intre cele care vor da cea mai mare rezistenta vei conecta reteaua. Pentru siguranta sa alimentezi primarul inseriat cu un bec de minim 100W, daca e ceva in neregula, becul se va aprinde puternic.Daca e OK, becul va fi doar slab inrosit sau stins.Aceasta metoda e buna oriunde nu esti sigur de o conexiune sau daca probezi o sursa in comutatie reparata.

Link spre comentariu

are pe partea de jos 5 fire albastre , restul cele rosii intra la diode si la cutia de borne , am masurat rezistenta intre cele 5 si un fir fata de alte 2 are o rezistena de 76 ohmi

Link spre comentariu

sunt pozitionate 2 in partea dreapta iar 3 in partea stanga dupa cum se vede si in poza, firul al doilea de pe partea dreapta are rezistenta de 76 ohmi fata de ultimul si penultimul fir albastru

Link spre comentariu

Salutare am un traf de la cuptoru cu microunde am scos primaru liţa subţire şi am conectat la priza secundaru acestuia nu bazaie tare dar se incarzeşte vreau sal fac un redresor ce ma sfatuiţi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări