Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Am un trafo cu tole L+L care rezulta un dreptunghi!! Vreau sa stiu cum se calculeaza pentru acest tip de transformator puterea lui in W!!! Nu e la fel cu cel al E+I? Asa fi foarte recunascator!!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Deci, intrebare intrebatoare... se poate realiza transformarea curentului continuu de o anumita tensiune in curent continuu de tensiune mai mare doar cu elemente pasive? rezistente, condensatoare, bobine...? Se poate realiza un montaj doar cu condensatoare, care sa functioneze ca si un transformator? in ce sens, adica sa-i dai de exemplu 220Vc.a. si sa-ti iasa 24Vc.a. dar cu conditia ca: curentul de iesire sa fie mai mare decat curentul de intrare. ?

Link spre comentariu

1. Nu se poate.2. S-a mai discutat, e periculos, nerentabil, inestetic daca ai nevoie de puteri mari vei folosi condensatori imensi... etc.Renteaza numai la puteri mici, gen incarcatoare de acumulatori, in cutii bine izolate.

Link spre comentariu

Salut!! Dupa cum scrie si in tilu am cateva intrebare!!! Am un traf made in romania cu tole E+I cu sectiunea de 16cm patrati!!! Ce putere maxima poate debita? Am gasit pe net calcule, formule dar am gasit doar de 15cm patrati care are 350W!!! Am aproximat puterea ( 400W ) si am facut cateva calcule pentru primar am asa: 687spire 0.8mm 2A asta ar veni 440W ; pentru secundar am asa: 109+109 spire cu diametrul sarmei de 1.5 care suporta maxim 6A!!! Voltaju in secundar va fi de 70V in total! 70 ori 6= 420 W!!! Inchepe pe transformator toate astea?

Moderator: viewtopic.php?f=41&t=89 <- in topicul asta, care e sus in sectiunea asta, gaseai raspunsuri la toate intrebarile, si puteai pune altele. Continua acolo! Asta se inchide.

Link spre comentariu

Ai acolo un tabel cu nr de spire pe cm2, vezi cit ai fereastra la carcasa si daca incap cele calculate de tine, nu uita sa adaugi vreo 10% izolatia intre straturi si primar-secundar. Trafo tau va putea alimenta un amplif de 2x50-60W sinus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări