Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

Vizitator dreadboy

am spus ca merge la + - pt ca faci o dublare de tensiune..ceea ce e relativ rentabil sa faci asa ceva pt ca e vorba de rensiuni relativ mici..

dublarea detensiune nu e chiar asarentabila pentru are baga brum... mult, ca orice redresare monoalternanta

1. la 50Vca @ 12A e rentabil sa faci asa ceva?? :?2. cat de mult brum baga dublarea de tensiune?! adica nu merge sa mareshti filtrarea si sa scapi?!
Link spre comentariu

la redresarea monoalternanta cu toate ca teoretic daca dublezi condensatorii 'te-ai scos', in practica se dovedeste ca nu e chiar asa...alternanta lipsa e al dracului de greu de umplut. garantat ai sa ai brum mult mai mult decat iti doresti (sau accepti). nu ai loc pe traf sa mai adaugi spire - ca sa scoti tensiune mai mare?daca nu atunci iti ramane eterna solutie a rebobinarii secundarului .... (daca el e la 10-12A inseamna ca poti folosi o sarma mai subtirica; nu cred sa-ti trebuiasca mai mult de 6A)

Link spre comentariu

da..problema e ca nu ff multi au cum/stiu sa rebobineze un traf.. si nu au nici sarma..si la 40V cat trebuie condensatoare de asa voltaj..se gasesc relativ ieftine.. pe cand la 50V alternativ iti tre > 63V deci numa 100V ai sa gasesti..si alea is ff scumpe oricum cea mai buna solutie e sa rebobinezi traful..fix urmtoare solutie ar fii sa faci un dublor de tensiune..

Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze

un traf toroidal cum se calculeaza?!

In principiu se calculeaza ca un transformator obisnuit pe tole, tinandu-se cont de sectiunea si permeabilitatea miezului.Ai aici un program de calculat transformatoare, iar aici un articol ce merita citit!
Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

1. linku` catre program nu merge2. misto articol.. pacat ca nu intzeleg pre multe si nici n`am avut timp sa`l citex totzi o formula clara despre cum se calc traf`urile toroidale

Link spre comentariu

zi o formula clara despre cum se calc traf`urile toroidale

Cred ca se calculeaza la fel ca cele clasice:Nr de spire pe volt=frecventa/sectiuneLa putere se alege un randament mai bun. Eu calculez puterea unui traf clasic folosind un randament de 0,8. Cele toroidale au un randament mai bun. Cred ca poti folosii 0,9 sau chiar mai mult.Deci P=S^2*0,9P- putereaS- sectiuneaNp=220V*NrspirepevoltNs=xxx*nrspirepevolt
Link spre comentariu
Vizitator dreadboy

asha... macar sa pot "aproxima" un traf.. sa nu mai stau la toate sa le masor... fac rost de unu cat o roata de masina mica.. (aproape) in diametru si cam la vreo 20cm inaltzime...ps: luni mi`l masoara omu` si`mi zice ce poate...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

tda 8560 e ala care scoate 2 X 40 W/2 ohmi ???? din 12 V ???pai sa facem un calcul .... pt a fi treaba buna il alimentam la 14.4 Vcc - ca la masina -> deci ai nevoie ca in secundarul trafului sa ai 10 Vtda8560 ala parca consuma maxim 7.5 A (scrie in datasheet) ....... asa ca poti sa iti faci un traf de vreo 10 V * 7.5 A = 75 W :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări