Vizitator dreadboy Postat Iunie 13, 2005 Partajează Postat Iunie 13, 2005 am spus ca merge la + - pt ca faci o dublare de tensiune..ceea ce e relativ rentabil sa faci asa ceva pt ca e vorba de rensiuni relativ mici.. dublarea detensiune nu e chiar asarentabila pentru are baga brum... mult, ca orice redresare monoalternanta1. la 50Vca @ 12A e rentabil sa faci asa ceva?? :?2. cat de mult brum baga dublarea de tensiune?! adica nu merge sa mareshti filtrarea si sa scapi?! Link spre comentariu
Shambala Postat Iunie 13, 2005 Partajează Postat Iunie 13, 2005 la redresarea monoalternanta cu toate ca teoretic daca dublezi condensatorii 'te-ai scos', in practica se dovedeste ca nu e chiar asa...alternanta lipsa e al dracului de greu de umplut. garantat ai sa ai brum mult mai mult decat iti doresti (sau accepti). nu ai loc pe traf sa mai adaugi spire - ca sa scoti tensiune mai mare?daca nu atunci iti ramane eterna solutie a rebobinarii secundarului .... (daca el e la 10-12A inseamna ca poti folosi o sarma mai subtirica; nu cred sa-ti trebuiasca mai mult de 6A) Link spre comentariu
csl1131 Postat Iunie 13, 2005 Partajează Postat Iunie 13, 2005 da..problema e ca nu ff multi au cum/stiu sa rebobineze un traf.. si nu au nici sarma..si la 40V cat trebuie condensatoare de asa voltaj..se gasesc relativ ieftine.. pe cand la 50V alternativ iti tre > 63V deci numa 100V ai sa gasesti..si alea is ff scumpe oricum cea mai buna solutie e sa rebobinezi traful..fix urmtoare solutie ar fii sa faci un dublor de tensiune.. Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iunie 14, 2005 Partajează Postat Iunie 14, 2005 un traf toroidal cum se calculeaza?! Link spre comentariu
Vizitator Kimnotyze Postat Iunie 14, 2005 Partajează Postat Iunie 14, 2005 un traf toroidal cum se calculeaza?!In principiu se calculeaza ca un transformator obisnuit pe tole, tinandu-se cont de sectiunea si permeabilitatea miezului.Ai aici un program de calculat transformatoare, iar aici un articol ce merita citit! Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iunie 15, 2005 Partajează Postat Iunie 15, 2005 1. linku` catre program nu merge2. misto articol.. pacat ca nu intzeleg pre multe si nici n`am avut timp sa`l citex totzi o formula clara despre cum se calc traf`urile toroidale Link spre comentariu
radu25 Postat Iunie 15, 2005 Partajează Postat Iunie 15, 2005 zi o formula clara despre cum se calc traf`urile toroidaleCred ca se calculeaza la fel ca cele clasice:Nr de spire pe volt=frecventa/sectiuneLa putere se alege un randament mai bun. Eu calculez puterea unui traf clasic folosind un randament de 0,8. Cele toroidale au un randament mai bun. Cred ca poti folosii 0,9 sau chiar mai mult.Deci P=S^2*0,9P- putereaS- sectiuneaNp=220V*NrspirepevoltNs=xxx*nrspirepevolt Link spre comentariu
csl1131 Postat Iunie 15, 2005 Partajează Postat Iunie 15, 2005 alea ce ai zis tu sunt complet empirice..merge..dar nu o sa "scoti" tot ce poate miezul respectiv....maine am sa postez un model de calcul pt trafuri toroidale..si cand am timp sa sa pun si pt cele coloana si pt cele E+I Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iunie 15, 2005 Partajează Postat Iunie 15, 2005 asha... macar sa pot "aproxima" un traf.. sa nu mai stau la toate sa le masor... fac rost de unu cat o roata de masina mica.. (aproape) in diametru si cam la vreo 20cm inaltzime...ps: luni mi`l masoara omu` si`mi zice ce poate... Link spre comentariu
Vizitator dj_smoke Postat Octombrie 7, 2005 Partajează Postat Octombrie 7, 2005 Stie cineva care sunt formulele dupa care se bobineaza un transformator toroidal ???? ma intereseaza ... vreau sa imi bobinez unu ......merci Link spre comentariu
csl1131 Postat Octombrie 8, 2005 Partajează Postat Octombrie 8, 2005 mai era un post cu forumulele... in fine.. uite un link Aici daca vrei sa rebobinezi numai secundaru atunci astea nu te ajuta ff mult, dar oricum acolo e extraoridinar de simplu calculele... Link spre comentariu
Vizitator valentine146 Postat Octombrie 12, 2005 Partajează Postat Octombrie 12, 2005 un soft simplu de calcul trafo Link spre comentariu
costy Postat Octombrie 28, 2005 Partajează Postat Octombrie 28, 2005 ca sa nu mai deschid alt topic;ce traf(Vsi A in secundar) am nevoie sa alimentez un tda 8560? Link spre comentariu
costy Postat Octombrie 28, 2005 Partajează Postat Octombrie 28, 2005 nimeni?Nu stiu unde am vazut ca ar consuma 8,5A(parca) dar ar insemna un traf de 100W pentru 2x40W si nici astia klumea Link spre comentariu
adi_0106 Postat Octombrie 28, 2005 Partajează Postat Octombrie 28, 2005 tda 8560 e ala care scoate 2 X 40 W/2 ohmi ???? din 12 V ???pai sa facem un calcul .... pt a fi treaba buna il alimentam la 14.4 Vcc - ca la masina -> deci ai nevoie ca in secundarul trafului sa ai 10 Vtda8560 ala parca consuma maxim 7.5 A (scrie in datasheet) ....... asa ca poti sa iti faci un traf de vreo 10 V * 7.5 A = 75 W :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum