Vizitator Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 ...daca cumva intra in rezonanta, va da o tensiune si mai mare...Rezonanta la astfel de montaje este o chestiune destul de complicata, deoarece impedanta in primar depinde de sarcina. Daca condensatorul este corect dimensionat, atunci nu se va ajunge la rezonanta pentru un consum normal, in limitele puterii pentru care este construit transformatorul. Pe de alta parte, montajul cu inserierea unui condensator in primar, este util doar atunci cand consumul este constant - precum in cazul citat de @gica70. In cazul unei alimentari dinamice (cel mai frecvent) tensiunile (in primar si secundar) vor fluctua in functie de variatia sarcinii. Link spre comentariu
iop95 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Nu poate fi vorba de rezonanta, mai ales la un circuit LC serie, deoarece curentul ar f mare, limitat doar de rezistenta infasurarii. Oricum, rezonanta la 50Hz necesita valori destul de mari pt. L si C iar L este variabila cu sarcina.Dupa cum s-a spus, adaugarea condensatorului poate fi o solutie in cazul unui consum constant. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 ... sa alimentez un kit de amplificare.Concret, în discuţia de faţă nici nu se pune problemaunui consum constant, aşadar soluţia înserierii unuicondensator cu bobina primară a transformatorului arfi trebuit exclusă din start. Mă îndoiesc serios că acelkit (amintit în enunţ) lucrează în clasa A (pentru a seputea considera un consum constant, independent devolumul la care are loc audiţia). Link spre comentariu
Dorin007 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Am adaugat un condensator,dar imi tot scade puterea trafului de la 34 pana la 00... Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Restul vorbesc doar intre ei aici, nu? :sparge:Nu s-a scris destul pe tema condensatorului deja, cat sa stii ce consecinte are montarea lui? Link spre comentariu
Dorin007 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Poate ca inca nu m-am prins... Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Ti s-a explicat destul de clar ca solutia cu condensator nu e buna pt. ca ai sarcina variabila , adica dai volumul la maxim si scade tensiunea f. mult ( mai mult de jumatate !!) , dai volumul la zero si revine la normal...daca nu accepti solutia cu autotraf. atunci nu ramane decat rebobinarea , inlocuirea cu un altul potrivit ca tensiuni sau intercalarea unor stabilizatoare de putere pe fiecare ramura...Daca nu as avea incotro si ar trebui sa folosesc neaparat acest trafo ,as folosi un filtraj serios , stabilizatoare pe fiecare ramura pt. ca sunt convins ca , in sarcina maxima , tensiunea va scadea destul de mult...Pe de alta parte , aceasta metoda complica mult constructia si ai sanse mari sa dai gres...Concluzia - vinde-l si procura unul potrivit... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Totusi despre ce kit este vorba? Ca poate nu este atat de restrictiv si ori poate fi alimentat asa ori adaptat cumva si scapi de stresul asta, iar bonusul ar fi o putere audio marita.Altfel s-a spus deja, stabilizator serie dublu, sau modificarea trafului, vezi si tu poate permite adaugarea unor spire, dai 10-20 de spire si masori tensiunea pe ele pe care apoi o imparti la numarul de spire si aflii nr de spire per volt, apoi calculezi cat ar trebui sa adaugi in primar pentru a scadea tensiunile in secundare. Revenind la ideea stabilizatoarelor, pentru amplificare audio nu sunt recomandate surse stabilizate, afecteaza dinamica amplificatorului dar presupunand ca n-ai incotro atunci poate ar fi o ideie separarea celor 2 infasurari, redresarea fiecareia si cu cele 2 tensiuni distincte se poate recurge la cate un buck pe fiecare, iesirile se inseriaza si se obtine alimentare simetrica, in felul asta se castiga mult in randament, adica disipatie mult mai mica decat la stabilizator liniar dar complexitatea creste. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Traful ala e pacat sa-l desfaca, e prea bine facut, blindaj, impregnare totala. Mai bine-l da la schimb sau il vinde asa cum e. Link spre comentariu
Dorin007 Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Kit-ul este cumparat de aici de pe forum,inca nu mi-a ajuns dar am niste poze: http://i41.tinypic.com/2roonxc.jpg http://i44.tinypic.com/347wmx3.jpg Pare asemanator cu acesta: http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... 00w-p-4495 Stiu ca este o chinezarie,si multe altele...Dar pentru inceput vreau asa ceva,oricum comanda este facuta si trebuie sa imi ajunga... Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Of! Ce te costa să întrebi înainte de a face comanda, s-a discutat în neştire pe forum despre pocnitorile astea. Ca shemă sînt foarte bune, ca realizare şi piese folosite sînt catastrofe, ar trebui reconstruite, practic te alegi doar cu un cablaj. Link spre comentariu
dj cosmin Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 vreau sa construiesc un amplificator cu 2 tda 7294. in instructiuni zice :"Se alimenteaza cu sursa de tensiune dubla, simetrica in gama ?±10V÷ ?±35V". am cautat pe net despre alimentarea simetrica si tot nu m-am lamurit. am un traf de 2x18v. cum obtin aceasta alimentare simetrica. imi cer scuze daca am gresit locul, dar stiu ca aici pe forum voi gasi solutia... Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Ca mai jos . Evident, asta este schema simplificată. Link spre comentariu
dj cosmin Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 multumesc pentru schema. dar secundarele fiind inseriate nu ar trebui sa am +50v? Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 19, 2014 Partajează Postat Ianuarie 19, 2014 Si intre +25V si -25V nu ai 50V? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum