subsemnatul2012 Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Cum se stabileste ce amperaj scoate un transformator?Am un ampermetru , cum trebuie sa il folosesc ca sa aflu amperajul transformatorului?Ms !!! Link spre comentariu
Dorin007 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Buna ziua.Am un transformator de 2x34v si as vrea sa ii scad tensiune la 2x26 sau 2x28 ca sa alimentez un kit de amplificare.Nu vreau sa modific bobinajul.Daca mi-ati putea explica sau trimite poze,pe intelesul unui incepator... Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Nu poti modifica tensiunea alternativa livrata de un transformator fara sa modifici bobinajul. Poti insa adauga un stabilizator liniar de tensiune care sa-ti reduca tensiunea continua redresatra la valoarea dorita. Dar in cazul tau nu cred ca e cea mai fericita idee. Ori modifici traful, ori cumperi altul care sa se potriveasca la kit-urile tale ori faci alte etaje finale care sa se potriveasca cu traful pe care il ai. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Si cum crezi ca s-ar putea face asta fara sa intervii in bobinaj ? O posibilitate este sa inseriezi cu bobinajul primar un condensator nepolarizat de o anumita valoare.Alta varianta e sa inseriezi cu primarul o bobina cu miez magnetic cu o anumita reactanta. Cel mai bine ar fi sa scoti un numar de spire pana ajungi la tensiunea dorita, scoti o priza mediana si bobinezi la loc spirele scoase.Astfel vei avea si tensiunea dorita, si pe cea maxima. In niciun caz nu recomand varianta cu variator de tensiune cu triac, fiindca strica forma de unda sinusoidala.Varianta cu stabilizatorul de tensiune dupa redresare e si ea o posibilitate, dar presupune o pierdere de putere inutila in varianta sursei liniare si prezenta unui zgomot de inalta frecventa in varianta in comutatie (si complicatii inutile)Pune o poza cu traful in cauza, sa vedem cat de greu s-ar putea modifica... Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Nu asa se afla curentul, daca nu ai informatii despre transformator pune o poza cu el si cu ceva alaturi pentru a putea compara (de ex. o cutie de chibrite).Ampermermetrul se pune in totdeauna in serie cu sarcina si cu sursa. Link spre comentariu
Dorin007 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Imaginile cu transformatorul! Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Adevarat ca nu se justifica demontarea acelui transformator, e genul construit ,,beton,, :rade:Poti incerca inserierea primarului cu diversi condensatori nepolarizati, cu tensiunea de minim 400Vca. Valoarea condensatorului se poate estima doar daca stii ce curent maxim va fi absorbit din secundar la tensiunea dorita.Dat fiind ca se va forma un circuit oscilant serie, capacitatea condensatorului va fi critica, nu merge cu orice valoare... Am folosit aceasta metoda cand am rebobinat transformatoare de retea miniatura si nu aveam sarma foarte subtire pentru primar.Atunci bobinam doar jumatate din numarul de spire, ca pentru 110V, dar cu sarma mai groasa. Pentru compensare inseriam un condensator ales prin incercari, pana obtineam tensiunea corecta in secundar, la curentul nominal. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 1) Trebuie niste conzi imensi, sute de uF2) e ca si cum s-ar folosi o rezistenta, in afara de lipsa caldurii degajate: in gol tensiunea e cea maizima, dar in sarcina scade rapid si mult!3) daca cumva intra in rezonanta, va da o tensiune si mai mare, suprasolicitand infasurarile, incalzind miezul si poate si impuscand condensatorul.E o varianta proasta, pt scopul propus.Tensiunea se poate scadeacorect ori prin scoaterea spirelor din secundar, ori prin folosirea unor stabilizatoare dupa redresare. Dar stabilizatoarele vor disipa caldura care altfel ar fi disipat-o finalul (in caz ca ar rezista la tensiunea data de traf). Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Nu chiar sute de microfarazi, sa nu exageram, ca nu are 1kW .De modificat, nu cred ca merita sa-l desfaca fiind impregnat foarte bine, nu m-ar mira sa fie si sudat pe laterale.E pacat sa-l strice. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Dorin007:O soluţie relativ ieftină, nu cu mult mai voluminoasăfaţă de un stabilizator dublu (câte unul pentru fiecareramură şi care la rândul lor vor necesita radiatoarede căldură) este alimentarea transformatorului nudirect de la reţea, ci dintr-un autotransformator.Pierderile sub formă de căldură vor fi sensibil mai micifaţă de situaţia în care aţi utiliza elemente regulatoare serie. Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Raportul de transformare la trafo din poza, este de 6,5 => 170 V in primar pt. 2 x 26 V in secundar...Dupa aspect nu are mai mult de 150 W , asta inseamna cam 0,7 A in primar...puterea autotraf. nu ar depasi 50W cu rezerva cu tot...aprox. 7cmp sectiune...desi ,ma indoiesc ca va adopta aceasta solutie... Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Ca autotraf se poate folosi un alt transpformator, care are in secundar tensiunea ce trebuie scazuta.Adica un traf cu un secundar de 60V, sau doua de 30V (care se vor inseria) etc.Intr-adevar asta e iarasi o solutie f buna, chiar cea mai buna!@validae - da, ai dreptate, 37uF e valoarea necesara. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Un alt trafo nu e un capăt de ţară, scapă şi de experienţele cu priza. Link spre comentariu
Dorin007 Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Un alt trafo nu e un capăt de ţară, scapă şi de experienţele cu priza.Cred ca asa o sa fac,sper ca voi gasi pe cineva,care ar vrea sa facem schimb.Multumesc oricum! Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Am folosit si eu aceasta metoda cu inserierea unui condensator cu primarul unui traf. inspirat de montajele d-lui Oprescu (Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace si sa-l ierte). A functionat ani intregi incontinuu (era cu un beculet pt. o candela). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum