Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Avand doar trei fire, poate fi vorba de un autotransformator. Masoara rezistenta intre fire, luate cate doua.Intre firele cu rezistenta cea mai mare se alimenteaza la retea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Trafurile de retea tole E+I au pe majoritatea siteurilor unde se vand dimensinuile, numai ca nu stiu care sunt acestea..De exemplu un traf "Dimensiuni: EI-41*17" clar sunt mm, dar nu stiu la care anumkte parti se refera..Mai jos pun o poza despre cm cred eu ca sunt date dimensiunile, sa imi spuneti daca e ok asa.

post-20529-139829733536_thumb.png

Link spre comentariu

Ai masurat peste carcasa din tabla. In realitate, acolo ai un pachet de tole E6.4, conform STAS-ului romanesc. Lungimea tolei este de 38,4 mm si nu de 41 mm. Probabil ca nici grosimea pachetului de tole nu este de 17 mm ci de mai putin. Modalitatea cea mai corecta de a masura grosimea pachetului, este aceea de numara tolele din pachet si a inmulti cu grosimea unei tole, care de regula este de 0,35 mm.

Link spre comentariu

Da, am masurat pente carcasa, stiu ca tolele trebuie masurate, insa voiam sa stiu daca in acest fel sunt date dimensiunile trafului de catre magazinele online..si am aflat ca da..Multumesc.

Link spre comentariu

am un transformator cu secundarul de :6V25V16Vstiu ca sectiunea firului este de 0.32mm si am 2 punti redresoare de 1A cat ar trebui sa scoata transformatorul in conditii normale ?

Link spre comentariu

Trebuie sa spui si sectiunea miezului magnetic al transformatorului (aria tolelor care intra in carcasa bobinei)

Masori grosimea totala a tolelor alaturate si o inmultesti cu latimea tolei ce intra in carcasa bobinajului.

Din sectiune putem afla ce putere maxima poate asigura transformatorul.Daca citeai cateva postari din topicul Totul despre transformatoarele de retea, te lamureai singur. Oricum la grosimea sarmei pe care o ai in secundar, te poti astepta la un curent maxim sub 0,5A pentru cea mai mare tensiune din secundar.

Link spre comentariu
Vizitator Alin932

Salutare colegi, am un transformator care are iesirea de 24v dar la firele de la alimentare am un fir prins de transformator deasupra caruia scrie 0, iar al doilea fir unde scrie 380 ma gandesc ca asta e tensiunea la care functioneaza, mai jos am facut un desen ca sa va faceti o idee pana o sa fac o poza vreau sa va intreb ce se intampla daca las un fir pe 0 si pe celalalt il pun unde imi arata 5% sau 10 % ? si in spate unde are iesirea imi aprea la fel 0 si 24 apoi langa ele litera E, va multumesc Posted Image

Link spre comentariu

Ca sa ai tensiune maxima cand il legi la 220V, leaga-l intre 0 si -10%.Ca sa obtii 24V in sarcina nominala, intre aceste borne ar trebui aplicat 380V-(10%*380)=(380-38)V=342V.Borna E, este ecranul electrostatic dintre primar si secundar, se leaga la pamant din considerente de protectie.

Link spre comentariu

Nu 12V. O sa ai vreo 15V la sarcina nominala.A propos, puterea nominata marcata pe eticheta de tabla ai uitat sa o postezi (TMA...? VA).Cum ai calculat?Scrie cum ai facut calculul, ca sa-ti explic unde ai gresit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări