cristian_draghiescu Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Este un autotransformator, nu un transformator. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Avand doar trei fire, poate fi vorba de un autotransformator. Masoara rezistenta intre fire, luate cate doua.Intre firele cu rezistenta cea mai mare se alimenteaza la retea. Link spre comentariu
radu_bc Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Multumesc pentru lamuriri. Se poate folosi, in principiu, ca sursa de tensiune pentru ceva? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Se poate binenteles, dar mare atentie - nu e izolat galvanic, si te poti electrocuta.Faza retelei apare si pe consumatorul conectat. Link spre comentariu
radu_bc Postat Decembrie 22, 2013 Partajează Postat Decembrie 22, 2013 Multumesc inca o data! M-am lamurit... Mai bine folosesc din astea calsice. Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Trafurile de retea tole E+I au pe majoritatea siteurilor unde se vand dimensinuile, numai ca nu stiu care sunt acestea..De exemplu un traf "Dimensiuni: EI-41*17" clar sunt mm, dar nu stiu la care anumkte parti se refera..Mai jos pun o poza despre cm cred eu ca sunt date dimensiunile, sa imi spuneti daca e ok asa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Ai masurat peste carcasa din tabla. In realitate, acolo ai un pachet de tole E6.4, conform STAS-ului romanesc. Lungimea tolei este de 38,4 mm si nu de 41 mm. Probabil ca nici grosimea pachetului de tole nu este de 17 mm ci de mai putin. Modalitatea cea mai corecta de a masura grosimea pachetului, este aceea de numara tolele din pachet si a inmulti cu grosimea unei tole, care de regula este de 0,35 mm. Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Da, am masurat pente carcasa, stiu ca tolele trebuie masurate, insa voiam sa stiu daca in acest fel sunt date dimensiunile trafului de catre magazinele online..si am aflat ca da..Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Dacă mai scazi grosimea tablei folosite ca jug ptr pachetul de tole, cam 1mm, ajungi la ceva apropiat de realitate.Grosimea pachetului e de circa 15mm ptr poza de mai sus. Link spre comentariu
xragon Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 am un transformator cu secundarul de :6V25V16Vstiu ca sectiunea firului este de 0.32mm si am 2 punti redresoare de 1A cat ar trebui sa scoata transformatorul in conditii normale ? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Trebuie sa spui si sectiunea miezului magnetic al transformatorului (aria tolelor care intra in carcasa bobinei) Masori grosimea totala a tolelor alaturate si o inmultesti cu latimea tolei ce intra in carcasa bobinajului. Din sectiune putem afla ce putere maxima poate asigura transformatorul.Daca citeai cateva postari din topicul Totul despre transformatoarele de retea, te lamureai singur. Oricum la grosimea sarmei pe care o ai in secundar, te poti astepta la un curent maxim sub 0,5A pentru cea mai mare tensiune din secundar. Link spre comentariu
Vizitator Alin932 Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Salutare colegi, am un transformator care are iesirea de 24v dar la firele de la alimentare am un fir prins de transformator deasupra caruia scrie 0, iar al doilea fir unde scrie 380 ma gandesc ca asta e tensiunea la care functioneaza, mai jos am facut un desen ca sa va faceti o idee pana o sa fac o poza vreau sa va intreb ce se intampla daca las un fir pe 0 si pe celalalt il pun unde imi arata 5% sau 10 % ? si in spate unde are iesirea imi aprea la fel 0 si 24 apoi langa ele litera E, va multumesc Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Ca sa ai tensiune maxima cand il legi la 220V, leaga-l intre 0 si -10%.Ca sa obtii 24V in sarcina nominala, intre aceste borne ar trebui aplicat 380V-(10%*380)=(380-38)V=342V.Borna E, este ecranul electrostatic dintre primar si secundar, se leaga la pamant din considerente de protectie. Link spre comentariu
Vizitator Alin932 Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Multumesc frumos pentru lamurire daca leg intre 0 si 5% o sa am iesirea de 12 v ? Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Nu 12V. O sa ai vreo 15V la sarcina nominala.A propos, puterea nominata marcata pe eticheta de tabla ai uitat sa o postezi (TMA...? VA).Cum ai calculat?Scrie cum ai facut calculul, ca sa-ti explic unde ai gresit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum