Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Seara buna.Am un toroidal si as vrea sa-i mai adaug niste spire. Problema e ca are in mijloc rasina de aia neagra si tare.E vreo metoda tehnica sa scot rasina de acolo? Eu ma gandeam sa bat in ea cu rotopercutorul dar mai vreau si alta parere inainte sa stric ceva.

Link spre comentariu

Buna. Am un transformator 2x 12V. Intrebarea mea este cum sa-l leg sa am 24V? Multumesc

Posted Image

Buna ziua,daca vreau sa pun 2 ca acesta cum le voi lega?..ca nu am facut asta niciodata.Voi face 24v la fiecare traf iar nulul impreuna ...sau fac 24 legand un fir al unuia cu al celuilalt? are vreo importanta?
Link spre comentariu

Fiecare traf va avea ablastrele la o punte redresoare. Iar +urile si -urile puntilor se vor lega impreuna.

Aşa e cel mai corect, în felul ăsta se evită problemele de fazare şi diferenţele de tensiune între secundare, rămîne doar poziţionarea trafo în carcasă.
Link spre comentariu

Atentie, fiecare transformator livreaza, in secundar, 12W. La 24V o sa livreze 0,5 Aca. Functie de necesitati si de ce pot livra transformatoarele, alegi schema de redresare cea mai convenabila-in punte sau cu priza mediana. Spor

Link spre comentariu

Buna ziua/seara etc.

am intrat posesia trafului de mai jos si nu am idee cum sa il alimnetez si nu as vrea sa incerc si pe urma sa imi para rau :freaza:

deci are cineva asa ceva sau macar stie cum sa il leg la retea

Multumesc!

p.s. scoate 24V?

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Merge ... numai ca va scoate mai putina tensiune , in raportul 220/380 ... Fa-i intai o verificare ohmetrica , intre infasurari si infasurari si miez . Pare ca a prins si zile mai bune ... mai bune decat foto . Curata-l cu o pensula ... si sufla-l , eventual cu un aspirator . Ar fi bun un compresor , dar merge si fara . Daca se poate , leaga-i si impamantarea la miez ! ( ar merge si ecranul E , dar numai dupa verificare ! ) .

Link spre comentariu

Cum se întîmplă destul de des, chinezii scriu date aiurea pe trafo.

Chinezii......oare si aerul vine tot din china?Multumesc inca o data de sfaturi....dar m-am razgandit si numai vreau sa fac treaba cu aceste 2 porcarii ..pentru ca adunate fac un dezastru. Am facut rost de un traf decent de 2x15 3A
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări