Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator Roberthh

Multumesc oricum pentru ca mi-ati sarit in ajutor .. :aplauze Vera ai dreptate .........la primar si secundar inceputurile bobinelor erau scoase si atingeau spirele asa cum ai spus tu si am taiat protectia si le-am distantat de spire......acum merge perfect......Multumesc oricum pentru ajutor :) :88

Link spre comentariu
Vizitator gabineicut

Buna seara tin sa mentionez ca sunt incepator dar prind repede ideea mai ales ca am mai "bobinat" prin copilarie alaturi de tatal meu.Ce doresc acum este sa stiu daca se poate face un toroidal cu urmatoarele valori la secundar si daca da ce materiale necesita :U1= 2 x 47V / 350VAU2= 2 x 15V / 30VAU3= 2 x 47V / 350VAIn schema pe care am gasit-o sunt 2 transformatoare unul cu primele 2 tensiuni si unul doar cu 2x47V insa as dori sa fac un singur traf Multumesc anticipat

Link spre comentariu

Nu stiu la ce schema te referi dar ideea e ca atunci cand iti bobinezi singur traful ti-l poti face foarte usor exact asa cum poftesti tu, cu cate iesiri vrei, important este sa ai suficient spatiu de bobinat si aici se impune alegerea unui traf ( miezul ) cat mai generos ca si dimensiuni, daca il poti gasi atunci e simplu de calculat si realizat, in caz ca nu te descurci totusi cu calculele, posteaza dimensiunile exacte ale miezului si iti sugerez eu niste cifre apoi pe baza carora sa faci traful.

Link spre comentariu
gabineicut, dai comandă la Petratoroid sau la Romtoroid şi primeşti ce-ţi doreşti. Găseşti pe sait îndrumări şi detalii. Ar fi bine să laşi aşa cum sînt trafo, e separaţia mai bună între canale şi ampliful mai puţin înalt.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări