Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

...Explica-mi te rog, cum intervine cuprul in cazul transformatorului cu infasurari supraconductoare (cand R=0), pt. ca eu nu stiu...

Daca si acum ma ignori esti de-a dreptul lipsit de orice farama de politete... deci as avea o ultima intrebare dupa care daca dai un raspuns probabil ca renunt la a mai urmari tema asta:

Tu ai materie prima ca sa realizezi un transformator cu superconductor?

E o intrebare destul de simpla care cere un raspuns simplu, Da, sau Nu, nimic mai mult.

Link spre comentariu

sincer nu stiu unde vedeti dumneavoastra galeti ? pe bune nu stiu , pentru ce imi trebuie , pai pentru acel vumetru de kastan la care ma chinui ma bine de o luna sa imi faca cineva unul, si mi se pare ca toata lumea se uita la mine si priveste...cu nestiinta ? :cry:

Dr.L: subiect aditional 1

Link spre comentariu

buna seara, am primit urmatorul transformator (poza) el se alimenteaza la 380v si are trei iesiri 24v 26v si 28v si am urmatoarele intrebari:

1. Il pot alimenta la reteaua de 220v?

2. Din ce mi-am dat eu seama vad ca are 5 iesiri... teoretic din vastele mele cunostiinte trebuia sa am doar 4 iesiri respectiv Gnd si cele 3 valori mentiontionate mai sus.(nu am mai folosit niciodata un transformator ce trebuie alimentat la 380v deci s-ar putea sa gresesc).

3. daca il pot alimenta la 220v ce montaj as putea face ca sa fac cu el o sursa de tensiune reglabila? precizez ca am si un integrat primit odata cu transformatorul (poza)

Dr.L: subiect aditional 2

post-73690-139829711607_thumb.jpg

post-73690-139829711623_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca scriai Galati, cu litera mare, nu mai existau confuzii.Ce transformator vrei sa faci ? Poti sa modifici unul de fabrica mai usor decat sa-l faci de la zero.

Link spre comentariu

La o prima citire si eu inclinam sa cred ca s-a referit la galeti nu la galati(cu g nu cu G) :rade:

Ca sa obtii o rezolvare trebuie sa dai amanunte,ce tensiuni ai nevoie si ce curenti.Daca se nimereste sa aiba careva aruncat prin sertare,te-ai scos,nu mai trebuie sa-l bobinezi.Altfel mai greu,ca nu sta nimeni sa caute pt tine in scheme ce tensiuni ai nevoie acolo(mai cu seama un bobinator...)

Link spre comentariu

ola_nicolas este ultima incercare de a te convinge ca gresesti. Luam urmatorul exemplu-am 3 transformatoare identice de 230V/24V/100VA. Daca le alimentez in monofazat (toate 3 in paralel) in secundar pot alimenta 3 becuri de 24V/100W legate in paralel. Daca aceleasi transformatoare, le alimentez in trifazat (primarele legate in stea) secundarele pot alimenta, independent, cele 3 becuri. Daci am disponibili tot 24V/300VA. Unde apare cresterea de putere datorata cresterii nr. de faze ?

Link spre comentariu

Poti fara grija sa-l alimentezi la 220V, va scoate o tensiune proportional mai mica la iesiri.Borna suplimentara poate fi legata la un ecran aflat intre primar si secundar.Pentru a-l folosi la o sursa reglabila te poti inspira de pe forum si in general de pe net, cel mai simplu ar fi sa faci o sursa liniara cu LM317.

Ai nevoie de o punte de diode la un curent mai mare decat cel maxim dorit, condensator de filtraj 4700uF/50V de exemplu si LM317. Schema de utilizare a LM 317 se gaseste peste tot, in diverse variante

http://www.circuitstoday.com/few-lm317- ... r-circuits

Daca vrei sa folosesti integratul BA 723 http://www.eleccircuit.com/regulator-0- ... 055-2part/

Link spre comentariu

si cum trebuie sa conectez firele pentru intrare de la retea la transformator?

precizez ca pe intrare am 4 fire iar cel care mi-a dat-o mi-a dato cu ultimele 3 fire legate intre ele iar primul singur. este corecta conectarea?

Link spre comentariu

Cred ca este un transformator trifazat.Are trei bobine in primar si trei in secundar.Nu poti sa faci mai nimic cu el in monofazat.Ai putea sa-l desfaci sa scoti bobinele de pe coloanele laterale, atentie cele trei bobine sunt legate in stea sau in triunghi, si sa folosesti bobinele din mijloc la 220V monofazat dar e foarte posibil sa bazaie foarte rau in functionare, el nefiind calculat sa mearga in acest regim.

Link spre comentariu

Nu are cum sa fie 3 bobine pe aceeasi coloana...cele trifazate au altfel de miez.Cel in discutie se alimenteaza intre 2 faze,si are o singura bobina primara,posibil cu ceva prize pt +/- 10% compensare valoare tensiune intrare.Nu se cupleaza in nici un caz mai multe capete impreuna pe primar.Restul a fost spus.

Link spre comentariu

Corect.M-a indus in eroare cablul infasurat pe langa transformator , am crezut ca are bobine si pe coloanele laterale.Scuze pentru informatia gresita!

Link spre comentariu

Asertiunea nu are nici o logica. Nimeni nu a spus ca trei trafuri in stea pe trifazat sunt mai puternice decat trei in paralel pe monofazat. Daca vrei, compara cele trei trafuri de 100 VA legate in stea cu un singur traf monofazat, care insumeaza trei sute de volt-amperi. Abia atunci vei observa diferenta de gabarit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări