Vizitator Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Eu am invatat singur ca sa pot rasponde pe forum.Deschid imaginea cu MO Picture Manager, din FILE selectez Export si resize 1024 x 768 sau 800 x 600 Link spre comentariu
Vizitator christyan Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Salut! am si eu un transformator de ups quantex si nu stiu de unde sa l conectez!are mai multe intrari exact in aceasta ordine 0v,196v,225v,252v,27v,0v,27v. la iesire are 3 borne 15v,0v,15v . va multumesc anticipat! am omis sa spun ca vreau sa l conectez la priza la 220! Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Conecteaza-l la retea (2220v ca) la bornele 0v si 225v. Lasa-l sa functioneze 1-2 ore (fara sa pui consumator) si vezi cat de tare se incalzeste. Daca trece de 40 grade alimenteaza-l la bornele 0v si 252v. Bineinteles ca va scadea tensiunea de iesire la bornele 15v 0v 15v dar transformatorul va functiona mai rece ( cu un curent de mers in gol mai mic). Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 0-252V direct! Altfel merge si mai cald.Sa nu fie bobinat cu aluminiu (cu lac colorat) totusi! Link spre comentariu
Vizitator christyan Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 L am conectat si vad ca functioneaza ! imi scoate 13 v intr o parte iar in cealalta 27! nu inteleg de ce asa mult! Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Pentru ca nu masori fata de 0v. Tine permanent un fir de la instrument pe 0v si verifica pe rand cele 2 fire de 15v. Ar trebui sa ai aceeasi tensiune. Tu ai masurat fata de un capat (15v) cele 2 fire, de aceea ti-a afisat 13 v si 27v ( aprox dublu). Infasurarea secundara 15v 0v 15v este o singura infasurare cu priza mediana (0v). Link spre comentariu
Vizitator christyan Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Chiar asa am procedat! am tinut pe 0 v si am masurat pe rand cele doua de pe lateral! am alimentat apoi la 252v si surpriza! am 16v pe o parte iar pe cealalta am 32v!! iar cat timp e alimentat la 252v bazaie putin. Link spre comentariu
Relav Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Cand l-ai alimentat prima data (la firul de 225v) spuneai ca livra 13 si 27 v iar cand l-ai alimentat la firul de 252v livra 16 si 32v ? Cred ca ai pe acolo fire inversate. Nu se poate ca alimentand la firul de 252v sa scoata mai mult ca atunci cand il alimentezi la firul de 225v! Si nici sa bazaie mai tare. Banui ca si pe secundar ai undeva la iesirea din trafo firele calarite(rasucite) si nu-ti dai seama care este cel de 0v. De ce nu pui o poza cu transfrmatorul sa vedem si noi cum este marcat si cum sunt scoase infasurarile?? Link spre comentariu
Vizitator christyan Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Iesirile de la transformator!Edit: Pardon acestea sunt iesirile de la transformatorr albastru 0 v iar rosu si alb 15vEdit 2: Ei bine tu aveai dreptate am incurcat firele intre ele! scuze! Link spre comentariu
tavi 84 Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Am cumparat cu 50 de lei de la piata de vechituri locala,un UPS cu carcasa partial lipsa si unele stricaciuni de natura mecanica,pentru a recupera transformatorul.Pe carcasa ramasa scria 1000W si ISO 9001,iar cele doua acumulatoare cu Pb etanse erau de 14 volti si 7 Ah.Transformatorul are sectiunea miezului de 23,2 cm patrati(6,1X3,8cm)si o rezistenta a primarului de 5 ohmi.Secundarul principal are sub 0,1 ohmi(era marcat ca avand 2X15,5 volti),iar celalalt are 1,2 ohmi(are de asemenea priza mediana).Alimentand tot primarul,care are doua prize la 22,5 si 44,5 volti masurate fata de un capat,la "220" am obtinut 2x12,5 volti pe secundarul principal si 2X22,7 volti pe cel bobinat cu sarma subtire ca a primarului.Presupun ca de fapt trebuie alimentat la una din prize pentru a obtine tensiunile nominale.Judecand dupa sectiune,ar trebui sa aiba un pic peste 500 de wati.Asta,daca nu cumva e bobinat cu sarma de Al precum cele de la cuptoarele cu microunde.Se poate verifica asta fara a-l deteriora? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 28, 2013 Partajează Postat Octombrie 28, 2013 Nu posta consecutiv!Apasa butonul 'modifica' pt a modifica mesajul anterior, daca ai uitat ceva.Mesajul trebuia sa arate cum arata acum Link spre comentariu
radusa Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 Daca masori prizele, dar de la celalalt capat al infasurarii primare, vei avea niste tensiuni mari pe prize, gen 200v si 175V. Primarul este de fapt gandit pt tensiuni de 0V-195V-225V-250V. Daca alimentezi intre 0V si priza de 225V ar trebui sa ai cei 15V pe iesire. Iesirile primarului sunt codate si cu niste varnisuri colorate, sau chiar firele de conexiune sunt pe diferite culori. Cateva variante ar fi: 0V-negru, 195V-rosu, 225V-portocaliu, 250-alb, 0V-rosu, 195V-galben, 225V-negru, 250V-verde,0V-albastru, 195V-maron, 225V-negru, 250V-rosu. Avand in vedere multitudinea de variante, in functie de producator, cel mai sanatos este determinarea prin masuratori. Atentie ca aceste transformatoare sunt bobinate foarte 'strans' adica se incalzesc si mergand in gol, deoarece fiind din UPS sunt gandite sa mearga doar 10-15 minute. Chiar si dupa sectiune se vede asta. Transformatorul are o sectiune care in mod normal ar suporta in jur de 500W, dar UPS-ul era dat de 1000W. Cred ca este bobinat pe cupru, dar pt a estima ce curent maxim poate livra, ar cam trebui sa ii masori sarma in secundar. Daca doresti sa il folosesti intr-o aplicatie unde ai nevoie de curent mare pe perioada lunga, este de preferat sa il alimentezi pe capetele primarului. Chiar si asa trebuie sa-i faci proba cu sarcina, pt a verifica la ce temperatura ajunge trafo, folosit in sarcina mare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 31, 2013 Partajează Postat Octombrie 31, 2013 UPSul e dat ca avand 1000VA. VA in domeniul UPSurilor doar pt marketing. La o sarcina rezistiva, de 1000VA sau W (ca doar e rezistiva), se va inchide de mult.Puterea lui reala e in jurul a 5-600W.Traful trebuie alimentat pe priza de 250V pt a nu merge prea cald (s-asa rece nu o sa fie nicodata!).Totodata, s-a mai discutat despre acest traf foarte recent: viewtopic.php?p=1393080#p1393080 Link spre comentariu
Vizitator paulinu Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Salut, Am cautat si nu am gasit, probabil nu am introdus termeni corecti. stiu ca este o formula de a afla lungimea sarmei cand stiu numarul de spire, sectiunea miezului .... Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Masori perimetrul miezului, si inmultesti cu numarul de spire necesar. Este valabil doar la primul rand deoarece o data cu randul urmator creste putin si lungimea unei spire, insa poti macar aproxima adaugand o rezerva la lungimea calculata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum