Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator Razvan_TL

L3 230v dar restu nu le stiu.. ma poate ajuta cineva sa imi spun si tensiunile ? Precizez ca e facut pe miez de ferita .. ferita luata de la tv vechi al negruideia e ca mar interesa sa il fac mai puternic Multumesc anticipat

Link spre comentariu

L3 230v dar restu nu le stiu.. ma poate ajuta cineva sa imi spun si tensiunile ? Precizez ca e facut pe miez de ferita .. ferita luata de la tv vechi al negruideia e ca mar interesa sa il fac mai puternic Multumesc anticipat

Din datele oferite, rezulta ca transformatorul detinut nu are o putere mai mare de 100 W. in L1 este o tensiune aproximativa de 18 V(9V+9V) ce ofera un curent de 4,8A; in L3 8 V(4+4) si un curent de 0,9 A
Link spre comentariu
Vizitator fan7oma

Salutma tot chinui de ceva timp sa calculez un transformator pentru un amplificator audio si am ajuns intr-un final la aceste rezultate. Poate cineva care se pricepe sa isi dea cu parerea despre aceste calcule?U1=230VU2=50VP=75VA eu am nevoie de 60VA dar am pus un randament de 80%(in regim de amator)I1=P/U1=0.33AI2=P/U2=1.5AA=1.6*sqrt(P)=13.85 => 14cm2 acel 1.6 este un coeficient care arata cat de mult este folosit (sau ceva de genul nu prea am inteles de unde e) era intre 1.3 si 1.9am ales o tola EI E20 si mi-a iesit o grosime de 3.5 cmgrosimea tolei este de 0.35 mm iar nr de tole este de 100E=4.44*f*N*fluxulBm=0.9 Tnr de spire/volt=3.57N1=3.57*230=822N2=3.57*50=179d1=0.8*sqrtI1=0.46mmd2=0.8*sqrtI2=1mmMultumesc anticipat

Link spre comentariu

stiu ca exista o sectiune dedicata numai transformatoarelor dar din pacate nu am gasit , daca incurc cu ceva rog adminii sa il schimbe la sectiunea respectiva .

asa sa incepem , am un transformator care cand am vrut sa lipesc un pin pe placa mi sa rupt datoranduse miscarii frecvente ale firului si am desfacut tolele si am scos un tur de sarma si nu mai imi arata voltajul specific trafului , dar nu asta este problema , problema este ca nu stiu cati amperi scotea....

http://postimg.org/image/5zareye93/

http://postimg.org/image/ex02q1w2v/

http://postimg.org/image/vjd1ldzmv/

Si mai am doua punti 2w10 de 2 amperi , ca un indiciu

Link spre comentariu

Salut.Am un traf care are miezul format din 2 bucati fiecare in forma de U. Acum, eu as vrea, daca se poate, sa obtin din el un curent de 6 A sau minim 5 A si o tensiune de pana la 20 V, sau putin sub insa ar fi mai bine 20 V. Traful asta l-am recuperat dintr-un televizor vechi Diamant 220 parca. Am facut niste masuratori, in sensul ca, am desfacut traful si am masurat dimensiunile miezului si e cam asa, o jumatate de-aia de la miez in forma de U are lungime de aprox 15 cm si latime de 3.1 cm. Acuma, daca fac totalul ar veni 30 cm lungime cu 3.1 cm latime,o arie de 93 cm2. Cum fac sa calculez sectiunea miezului? Formula data pe forum aici e S=1.2/P. Eu nu stiu ce putere in wati are el. Credeti ca as putea sa scot din el ce am eu nevoie?

Link spre comentariu

Eu nu as umbla la primarul unui traf deja bobinat, consider ca cel care l-a proiectat este mai "profesionist" decat majoritatea de pe forum.Este un traf rusesc si ei cam scriu tensiunile pe bobine, deci se poate afla nr de spire/volt la debobinare.Apoi la recalculare se are in vedere densitatea de curent recomandata de zeci de ori pe forum iar in final tot practic se vede daca intra bobinajul in carcasa.Se fac apoi ajustari prin modificarea diametrului sarmei sau te multumesti cu tensiunea rezultata daca este mai mica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări