Vizitator Razvan_TL Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 L3 230v dar restu nu le stiu.. ma poate ajuta cineva sa imi spun si tensiunile ? Precizez ca e facut pe miez de ferita .. ferita luata de la tv vechi al negruideia e ca mar interesa sa il fac mai puternic Multumesc anticipat Link spre comentariu
Kazimir69 Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 L3 230v dar restu nu le stiu.. ma poate ajuta cineva sa imi spun si tensiunile ? Precizez ca e facut pe miez de ferita .. ferita luata de la tv vechi al negruideia e ca mar interesa sa il fac mai puternic Multumesc anticipatDin datele oferite, rezulta ca transformatorul detinut nu are o putere mai mare de 100 W. in L1 este o tensiune aproximativa de 18 V(9V+9V) ce ofera un curent de 4,8A; in L3 8 V(4+4) si un curent de 0,9 A Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Miez de ferita? Si lucreaza conectat direct la priza? Pai aia nu e ferita Sa il faci mai puternic? Simplu, faci/cumperi altul!Presupun ca nu-l folosesti in tv, nu? Link spre comentariu
Vizitator fan7oma Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Salutma tot chinui de ceva timp sa calculez un transformator pentru un amplificator audio si am ajuns intr-un final la aceste rezultate. Poate cineva care se pricepe sa isi dea cu parerea despre aceste calcule?U1=230VU2=50VP=75VA eu am nevoie de 60VA dar am pus un randament de 80%(in regim de amator)I1=P/U1=0.33AI2=P/U2=1.5AA=1.6*sqrt(P)=13.85 => 14cm2 acel 1.6 este un coeficient care arata cat de mult este folosit (sau ceva de genul nu prea am inteles de unde e) era intre 1.3 si 1.9am ales o tola EI E20 si mi-a iesit o grosime de 3.5 cmgrosimea tolei este de 0.35 mm iar nr de tole este de 100E=4.44*f*N*fluxulBm=0.9 Tnr de spire/volt=3.57N1=3.57*230=822N2=3.57*50=179d1=0.8*sqrtI1=0.46mmd2=0.8*sqrtI2=1mmMultumesc anticipat Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Mutat in subiectul cu trafuri Link spre comentariu
Vizitator Razvan_TL Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Dr.LIl folosesc la un invertor si unde as gasi asa ceva de cumparat ? zimi relativ ce tensiuni scoate ca momentan e ars cel vechi Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 ce fel de invertor? am de sudura de 200A dar il dau numai in cazul celor care stiu ce se face cu el. Link spre comentariu
xragon Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 stiu ca exista o sectiune dedicata numai transformatoarelor dar din pacate nu am gasit , daca incurc cu ceva rog adminii sa il schimbe la sectiunea respectiva . asa sa incepem , am un transformator care cand am vrut sa lipesc un pin pe placa mi sa rupt datoranduse miscarii frecvente ale firului si am desfacut tolele si am scos un tur de sarma si nu mai imi arata voltajul specific trafului , dar nu asta este problema , problema este ca nu stiu cati amperi scotea.... http://postimg.org/image/5zareye93/ http://postimg.org/image/ex02q1w2v/ http://postimg.org/image/vjd1ldzmv/ Si mai am doua punti 2w10 de 2 amperi , ca un indiciu Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!, Poate ca n-ai cautat suficient. Masori cu un subler grosimea sarmei din secundar si apoi admitand o densitate anume de curent pe mm^2 de sectiune, stii cam cat poate suporta acel traf in regim normal de lucru. Link spre comentariu
xragon Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 la prima poza grosimea conductorului este de 0.32 mm Link spre comentariu
__farad__ Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Uite aici proiectarea transformatoarelor.Mccp05-Pr-traf.pdf Link spre comentariu
catax4u Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Salut.Am un traf care are miezul format din 2 bucati fiecare in forma de U. Acum, eu as vrea, daca se poate, sa obtin din el un curent de 6 A sau minim 5 A si o tensiune de pana la 20 V, sau putin sub insa ar fi mai bine 20 V. Traful asta l-am recuperat dintr-un televizor vechi Diamant 220 parca. Am facut niste masuratori, in sensul ca, am desfacut traful si am masurat dimensiunile miezului si e cam asa, o jumatate de-aia de la miez in forma de U are lungime de aprox 15 cm si latime de 3.1 cm. Acuma, daca fac totalul ar veni 30 cm lungime cu 3.1 cm latime,o arie de 93 cm2. Cum fac sa calculez sectiunea miezului? Formula data pe forum aici e S=1.2/P. Eu nu stiu ce putere in wati are el. Credeti ca as putea sa scot din el ce am eu nevoie? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Eu nu as umbla la primarul unui traf deja bobinat, consider ca cel care l-a proiectat este mai "profesionist" decat majoritatea de pe forum.Este un traf rusesc si ei cam scriu tensiunile pe bobine, deci se poate afla nr de spire/volt la debobinare.Apoi la recalculare se are in vedere densitatea de curent recomandata de zeci de ori pe forum iar in final tot practic se vede daca intra bobinajul in carcasa.Se fac apoi ajustari prin modificarea diametrului sarmei sau te multumesti cu tensiunea rezultata daca este mai mica. Link spre comentariu
catax4u Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Traf-ul asta are 2 galeti care sunt bobinati. pun link-urile la 2 poze(aici sunt prea mari sa pun direct): http://www.freeimagehosting.net/8hheq http://www.freeimagehosting.net/newuploads/m8w1o.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum