Emil 1986 Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 ..4 kit-uri audio fet 200 Caracteristici:...Curent suportat: max. 4A...Nu stiu de unde ai luat informatia asta dar eu n-am auzit nicaieri cum ca FET200 suporta doar un anume curent maxim... nu exista asa ceva, . http://e-psc.ro/html/fet200/FET200_print.pdf Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 Nu stiu cine a scris acel pdf dar sa spui ca ampliful ala suporta un anume curent maxim e cel putin neinspirat, asta ar presupune ca trebuie neaparat sa dimensionezi transformatorul foarte precis la sectiunea conductorului ca altfel amplificatorul nu-l suporta si face bau... Corect era spus Curent necesar xA. Asa cum am spus curentul necesar depinde direct de tensiunea de alimentare si sarcina de interes, si avand in vedere diferenta mare dintre Vcc minim si Vcc maxim recomandat, si curentul necesar difera destul de mult. Deci ce tensiuni de alimentare te intereseaza si ce sarcina? Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 +-60vcc 4R,adica maximul pentru 4R. acolo spun 225w la tensiunea aiamai demult v-am adus o alta nelamurire a mea tot cu un traf cu tole ca astea u+i doar ca alea erau in forma de L dar tot ca asta este ca forma,si era bobinat in asa fel incat doar daca lu-ai ca formula de calcul 35 supra sectiunea miezului ieseau acel nr de spire pe volt si totusi traful acela il folosesc si astazi mai toata ziua si nu s-a ars,doar ca se incalzesc tolele la 50 si ceva de grade(l-am masurat)dupa toata ziua de stat in priza,si dupa formula de calcul a puteri dupa dimensiunea miezului el avea doar 225 w dar cu ampemetru in serie si alimentand 2xfet200 tragea aproximativ 3a la 215v cat era la priza tensiunea cand am masurat euPuterea de ieşire maxima: 225 waţi RMS @ 4 Ohmi @ 1% THD @ ±60V Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 60V pe sarcina de 4 Ohm presupune un curent de varf de 15A, kitul contine doar 2 perechi de finali, nu recomand deloc sa mergi mai sus de 50V pentru 4 Ohm. Link spre comentariu
Kazimir69 Postat Octombrie 20, 2013 Partajează Postat Octombrie 20, 2013 http://e-psc.ro/html/fet200/FET200_print.pdfdin acel pdf rezulta ca ai nevoie de un traf ce ar debita o putere de cel putin 320 W(am tinut cont de clasa amplificatorului). Trebuie sa obtii o tensiune dubla de 55 V si un curent de vreo 3 A, de unde rezulta un diamentru al conductorului de 1mm!!! La o tensiune de +-24 V in nici un caz nu o sa obtii acei 200W la iesirea amplificatorului. Link spre comentariu
Vizitator Razvan_TL Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Ma poate ajuta si pe mine cineva sa imi spuna cam cati wati scoate trafu asta ?Tip transformator toroidalPutere 300VATensiune primară 230V ACTensiune secundară 1 12VTensiune secundară 2 12VCurent în înfăşurare secundară 1 12.5ACurent în înfăşurare secundară 2 12.5AMasă 2.9kgTerminale cabluriDiametru 118mmÎnălţime 58mmClasă etanşeitate IP00Clasă izolaţie IIClasă termică Ta40BConform cu norma PN-EN 61558Pri./sec. putere izolaţie 4kV/60sLungime cablu 150mmDiametru orificiu de montaj 6.5mm Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Putere 300VAAia e... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 ...am un aparat de sudura awelco luat din magazin si am masurat miezul si are 800w ,si mia dat cineva de aici de pe forum o punte redresoare de 200a si sudeaza si cu electrod de 3,5mm ori ce tip acum, inainte suda bine doar cu electrod de buzau 2mmNu am inteles prea bine ceea ce vrei sa spui. Cum ai masurat cei 800 W?! Banuiesc ca vrei sa spui ca nu trebuie musai o sectiune cu suprafata recomandata de mine. Aparatele de sudura din comert, la care transformatoarele par liliputane in comparatie cu cele despre care vorbim noi aici, cunt construite din aliaje continand crom si nichel. Ele sunt incarcate cu inductii cu valori in jurul a 2 T si chiar mai mult. De aceea ne contrariaza prin dimensiuni mici. Pentru aliajele silicioase romanesti, pe care le avem noi de obicei la dispozitie, normale sunt sectiunile pe care le-am indicat eu. Link spre comentariu
Vizitator Razvan_TL Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Multumesc pentru raspuns Dr.LMa mai interesa daca pot sa il folosesc la in invertor Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 21, 2013 Partajează Postat Octombrie 21, 2013 Mai mult sau mai putin. Depinde in primul rand ce vrei sa alimentezi din el.Orice traf merge folosit in ambele sensuri, problema e insa tensiunea obtinuta.Ar fi bine sa citesti p-aici: viewtopic.php?f=41&t=57463Oricum, discutia trebuie continuata in subiectul ala! Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Cum ai masurat cei 800 W?! sectiunea miezului 28 cm patrati.fereastra trafului este mare si au bagat sarma groasa .spun ca are 3kw Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Cauta pe Google dupa tema cu titlul: O relatie importanta pentru calculul transformatoarelor, dedusa utilizand bazele electrotehnicii tratata in blogul subsemnatului. Citeste exemplele de dimensionare de acolo si ai sa vezi cata baza poti pune pe formula S=√P. Link spre comentariu
Vizitator cosmin_ciocea Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Buna ziua!Imi poate spune cineva de unde as putea face rost de un miez pentru un transformator toroidal?As vrea sa fac un transformator de 600w, deci din cate am citit aici pe forum as avea nevoie de un miez cu urmatoarele dimensiuni D=130, d=66, h=55. Link spre comentariu
Vizitator Razvan_TL Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Cine ma poate lamuri si pe mine daca tipul asta de transformator se poate gasi undeva si cum se numeste tipul Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Se numeste: "transformator". Si atat. Cand il faci la comanda, prezinti acest desen, care arata ce infasurari trebuie sa contina.Exista firme si useri de pe forum care fac trafuri la comanda. Sau poate il gasesti prin ceva aparate, caz in care trebuie sa precizezi si tensiunile + puterea.Ma rog, se cam deduc din infasurari (cel putin tensiunile). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum