nustiunimic Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Am dezmembrat transformatorul (cu greu).I-am rupt colierul, in rest piesele par sa fie intregi. Chiar dupa ce am dat colierul jos, inainte sa scot C-urile, am mai facut o proba. De data asta bazaitul a fost mult, mult mai intens. Presupun ca daca cele 2 C-uri inca ar mai fi fost bine lipite, n-ar fi bazait chiar asa tare.Mai ramane sa curat piesele de clei, poxipol si rugina, si sa gasesc un colier de vreo 25cm, plus adezivul potrivit ptr miezuri. N-am idee cu ce sa le lipesc, merge cu picatura/loctite etc ? Colier sper sa gasesc la Baumax (la Fierul nu au mai mari de 4cm). Link spre comentariu
vera Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Ca sa recuperezi C-urile ai 2 variante:1-curatare chimica, cu acetona (multe rasini se dizolva in acetona, nu stiu daca si rasina folosita de tine);2-curatare termica-incalzesti C-urile la 90 grade Celsius (nu mai mult pt. ca s-ar putea sa dauneze calitatii tolelor), temperatura la care rasina devine plastica si poatefi indepartata cu o carpa.In nici un caz, nu indepartezi rasina mecanic, deoarece ai mari sanse sa deteriorezi suprafetele tolelor. Cu C-urile curatate, montezi transformatorul, il strangi cu coliere si il alimentezi. Masori curentul lui de mers in gol si il compari cu cel al transformatorului bun. Daca sunt pe aproape este OK. Daca acest curent este mult mai mare decat al transformatorului bun, inseamna ca ai cateva spire in scurtcircuit si poti sa strangi tolele pana iese zeama din ele, transformatorul tot o sa bazaie. De impregnat, poti sa-l impregnezi, numai dupa ce l-ai montat, potrivit tolele pt. curent min. de mers in gol, bazait minim. Spor Link spre comentariu
tepesa Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Inainte de a stringe C-urile, pune orice lipici cu intarire mai lenta intre ele, poate fi si prenadez. Sa verifici intii daca calca corect unul peste celalalt. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 13, 2013 Partajează Postat August 13, 2013 Lasa rugina acolo, ca nu deranjeaza cu nimic (e izolatoare electric).Daca o indepartezi, risti sa faci mai mult rau (sa faca tolele contact intre ele). Link spre comentariu
em2006 Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Nu cred ca are spire in scurt, ar trebui sa se si incalzeasca, nu doar sa bazie. Cred ca problema e doar de pasuire si strangere miez. Link spre comentariu
nustiunimic Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Am o pereche de maini stangi, nici nu-mi fac iluzii c-o sa reusesc sa pun traful asta la punct.Din pacate cele 2 C-uri au primit deja cate-o portie de zgarieturi. Suprafetele de contact intre C-uri arata bine, au luciu metalic, si niste usoare urme de adeziv.O sa revin cu poze dupa ce-mi gasesc un colier. Link spre comentariu
bolek Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Problema :Degeaba au ele luciu metalic daca nu se lipesc pe toata suprafata, ci doar pe un colt.Solutie:Iei un geam.Iei o foaie subtire si fina de smirghel.Pui geamul pe masa.Pui smirghelul pe geam, cu partea rugoasa in sus, evident.Pui potcoava cu partea de contact pe smirghel ( adica in jos desigur)Si freci, si freci, si freci, si freci.Apoi freci in continuare....Pana cand toata suprafata ambelor capete de pachet de tole pare frecata.La inceput va fi doar o parte mica.Apoi mai mult, si tot asa pana cand se ALINIAZA AMBELE capete si devin perfect plane.Repeti operatia la toate potcoavele. 2, 4, cate ai.Infingi potcoavele la loc in bobine, si le strangi cu coliere metalice CU SURUB. Nu cu capsare, repet, ci cu SURUB.Strangi suruburile pana iese apa.Sau pana nu mai bazaie deloc, whichever comes first...Adeziv intre ele e optional.Important e daca totusi pui, sa fie extrem de subtire ca sa nu faca intrefier. Link spre comentariu
vera Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Nu cred ca e problema de pasuire. Am desfacut multe transformatoare facute in vest, printre care si Philips si toate au suprafetele "oglinda" si se "pupa" perfect-nu se compara cu cele rusesti. Manual este exclusa rectificarea lor, deoarece dureaza o vesnicie si nu se pot obtine suprafete perfect plane. La masina de rectificat, am avut eu o experienta trista, se deslipesc tolele si atunci chiar nu mai poti recupera miezul. Poate cu laser sa mearga, nu stiu. Parerea mea este sa lasi miezurile asa zgarite cum sunt (nu le zgaria mai mult), sa le cureti si sa asamblezi transformatorul asa cum e. Daca functioneaza bine, daca nu, altul. Pe cel cu probleme, iti exersezi metoda de recuperare. Link spre comentariu
nustiunimic Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Am dat jos lac de pe cele doua piese cu mare grija, cu acetona si cu un bisturiu.Pe fetele care se imbina era doar putin lac, pe asta l-am scos cu metoda folosind smirghel fin pe geam de sticla.La imbinare am avut 2 probleme: colierul prea lung (cam 1cm daca era mai scurt era perfect) si spatiu prea mult intre miez si carcasa.Am pus un surub sub colier pe partea opusa surubului de strangere, arata urat, dar l-am putut strange bine macar.N-as fi putut alinia nicicum piesele daca nu incapeau la fix niste socluri gen sir de cu pini intre miez si carcasa.A trecut proba, nu mai face niciun zgomot, deci trebuie sa le fixez cu ceva lac, n-am de gand sa las pinii acolo.Ce lac imi recomandati sa pun? N-as vrea sa mai pun poxipol, e prea vascos, nu curge pana la mijlocul carcasei. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 cauta lac folosit in constructi format din 2 substante,lac si intaritor si le lipesti bine.mie mi-a dat cineva sa dau pe bobine la difuzoare si am facut o proba si nu am mai putut des-face sarma se rupea sau se lua si lacul de pe ia Link spre comentariu
bolek Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Deci daca doresti sa nu le mai desfaci niciodata, asa faci...Daca insa vrei numai sa le fixezi bine, baga niste fasii taiate exact la latime si lungime, din textolit/pertinax/lemn/placaj , intre miez si carcasa, sa stea fixe. Link spre comentariu
Emil 1986 Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 le desface.am desfacut traf-uri din astea de prin tv color rusesti si din 5-6 doar unul am reusit sa il fac cu colier,si ele tot asa erau lipite,nu stiu daca cu lac sau alt ceva dar erau lipite Link spre comentariu
nustiunimic Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Pe de-o parte mi-e putin lene sa trec pe la Baumax dupa lacuri, pe de alta parte imi fac griji cat ar tine daca doar inghesuiesc miezul cu placute pcb.Dilema lenesului. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Ala nu e lac, e tot rasina epoxi. La fel ca poxipolul (- prafurile colorate). Link spre comentariu
nustiunimic Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 Am cumparat un kit Bison Epoxy Universal, sistem cu 2 seringi.Ma gandesc sa torn epoxy si sa bag si placute pcb.Edit: si maglavaisul asta e tot ca si poxipolul. l-am turnat si-am inserat cate-o placuta de pcb ptr prototipare.Daca dupa ce se intareste nu e rezolvat, asa ramane. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum