Untold Postat Iulie 11, 2013 Partajează Postat Iulie 11, 2013 Salutam cu respect.Am nevoie de un traf de retea pt ampliful meu PP in curs de finalizare cu GU29. Puterea la iesire va fi de aprox 2*20W (stereo) si vreau sa comand un traf toroidal la Petra.Pentru primar, 220V, normal, in secundar am nevoie de o tensiune de 350V pt anodica, dupa redresare si filtrare si in sarcina, iar pt filamente 12,6V/3A.Intrebarea mea este la ce curent sa fie infasurarea pt anodica si ce tensiune sa am in gol in alternativ.Pentru filamente, am dublat curentul necesar, doar pt anodica am nelamuriri. Si ce putere sa aiba traful. 100W ar fi suficient, zic eu. Nu stiu cum se calculeaza pt traf toroidal, de aia intreb.Multumesc anticipat celor carora ma vor putea ajuta cu un sfat avizat. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Pune 0,6...0,8A, să meargă lejer ampliful. Oricum cei de la Petra fac o oarecare economie acolo, ptr 5A pun sîrmă de 4A şi tot aşa, deci e bine să supradimensionezi. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Am trimis cerere pt oferta de pret pt traf:Tensiune primar: 220Frecventa: 50/60Power: 100Secundar 1 volt: 12,6Secundar 1 amp: 3Secundar 2 volt: 300Secundar 2 amp: 1Si am primit asta:Pentru transformatorul solicitat (378VA) pretul este de 188,37 RON/buc.Daca doriti si sistem de fixare, SF01, pretul este de 5,67 RON/buc.Termen de executie: 1-2 zile lucratoare din momentul comenzii ferme.Livrare si plata: Posta Ramburs sau Star Curier Ramburs.N-am inteles daca in pret e inclus transportul sau nu... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Nu strica să-l faci ptr 230V, sau cu prize la 220 şi 240V, ptr orice eventualitate.------------------Mi se pare că nu e inclus transportul, dar nu e mult, vreo 25 lei ptr trafo acela. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Nu strica să-l faci ptr 230V, sau cu prize la 220 şi 240V, ptr orice eventualitate.------------------Mi se pare că nu e inclus transportul, dar nu e mult, vreo 25 lei ptr trafo acela.Cand dau comanda, o sa trec primarul la 230V, sa mearga lejer, la mine nu creste tensiunea peste 225V.Despre Ua, ca sa am in sarcina (redresat si filtrat) 350V, e suficient 300V in alternativ? Pentru Ia am lasat 1 A, mult supradimensionat, imi place sa lucrez "ruseste". Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Despre Ua, ca sa am in sarcina (redresat si filtrat) 350V, e suficient 300V in alternativ?Aveţi nevoie de o tensiune alternativă de 350/SQRT 2 = 247 V.Dacă redresaţi şi filtraţi 300 V obţineţi 424 V, o tensiune anodicămult mai mare decât cea necesară (350 V) pe care aţi precizat-o.O rezistenţă serie pe alimentare nu va rezolva problema, deoareceaţi spus că amplificatorul este în contratimp (deci curentul anodicabsorbit nu este constant). Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 247V fiind tensiunea cu sarcina nominala. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Despre Ua, ca sa am in sarcina (redresat si filtrat) 350V, e suficient 300V in alternativ?Aveţi nevoie de o tensiune alternativă de 350/SQRT 2 = 247 V.Dacă redresaţi şi filtraţi 300 V obţineţi 424 V, o tensiune anodicămult mai mare decât cea necesară (350 V) pe care aţi precizat-o.O rezistenţă serie pe alimentare nu va rezolva problema, deoareceaţi spus că amplificatorul este în contratimp (deci curentul anodicabsorbit nu este constant).Multumesc, asa o sa comand traful, cu Ua 247V/1A. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 12, 2013 Partajează Postat Iulie 12, 2013 Pune omule 250V rotunjit, oricum variază cu tensiunea de la reţea. Ar fi bine să adaugi şi un secundar ptr negativare fixă, poate îl vei folosi în viitor. 40V/0,1A sînt acoperitori ptr multe lămpi.La fel, poate vrei să adaugi un secundar ptr un temporizator anodic cu 555 şi releu. 12-15V la 0,5A sînt suficienţi.Ar fi bine să separi secundarul ptr filamentele lămpilor finale de cel ptr lămpile de atac, care poate fi mai mare de 6,5V, ptr redresare şi eventual, o stabilizare. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Ampliful pe care-l am in lucuru e un PP hibrid cu integrat (LF353N) in atac si GU29 final. Alimentarea diferentiala a etajului de atac (si defazor) e facuta dintr-un traf micut de tot, cu 2 tensiuni de 18V stabilizat la +/-15V cu 7815 si 7915. O sa ii fac si secundar pt negativare fixa, e o idee buna, multumesc.Ampliful are si temporizator cu 555 si releu, pe placa lui am pus redresarea, filtrajul si un 7812. Temporizatorul vroiam sa-l alimentez din Uf (12,6V), iar filamentele tubului final le las in alternativ si le inseriez.E ok asa? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Uite cum gîndesc eu, chiar dacă proiectez un traf ptr un anumit amplif, mă gîndesc şi la varianta că nu va funcţiona şi să pot refolosi trafo la alt amplif, cu altă schemă, un fel de traf universal, cel puţin ptr cîteva variante de scheme şi lămpi. Referitor la înserierea filamentelor lămpilor, nu orice lămpi agreează varianta asta. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Pai GU29 cu cele 2 tetrode si doua filamente intr-un singur balon, de ce n-ar putea suporta inserierea filamentelor celor 2 tetrode? Are 3 pini pt filamente, unul comun si celelalte 2 capete ale filamentelor.Nu cunosc motivul pentru care n-ar fi ok sa le inseriez, vreau sa fac asta pentru ca Uf, 12,6V sa o folosesc si pt temporizatorul Ua, desi, cu toate ca releul e la 12V, azi l-am alimentat la 6,3V (temporizatorul) si a anclansat releul, dupa filtraj aveam cam 10V.Imi poti explica ce problema ar putea apare la inserierea celor 2 filamente dintr-un acelasi tub?Cred ca e exclusa situatia ca in timp unul din filamente sa se arda, celalalt ramanand nealimentat...oricum in cazul asta, cu o singura tetroda functionala nu am ce face...Scuze de off topic, dar e direct legat de traful de alimentare.Cat despre traful universal, este excelenta ideea, insa si costul trafului e mai mare, mai multe prize, mai multe tensiuni, etc.Ideal ar fi sa dispunem de acest traf universal doar pt teste, dupa obtinerea unor rezultate optime, facut traf dedicat pt amplif respectiv. Nu renteaza sa faci cate un traf universal pt fiecare amplif, nu? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 13, 2013 Partajează Postat Iulie 13, 2013 Reamintesc ca subiectul se numeste "Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea."Discutia despre lampi nu isi are locul aici. Link spre comentariu
cozmalau Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 buna! Am 4 transformatoare dar toate au 6-8 borne si nu stiu care sunt pentru intrari si iesiri,mai jos aveti poze cu bornele celor 4 transformatoare.Am la dispozitite si un multimetru digital. Link spre comentariu
cozmalau Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 aici continuarea pozelor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum