Vizitator Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Dupa STAS (-7...+10%) este in regula. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Acum sînt alte norme, ENxxxxx. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 STAS-ul a ramas si este foarte apropiat de DIN-ul german. S-au mai adaugat in plus noile norme europene, care sunt optionale si care sunt o chintesenta de standarde franco-germane. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Din păcate nu sînteţi la curent, respectivul STAS 930 - Reţele electrice. Tensiuni nominale si abateri admisibile (ultima variantă confirmată fiind cea din 1989) a fost abrogat acum 14 ani: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=21833 A fost înlocuit cu: SR CEI 38+A1:1997; SR CEI60038+A1:1997 Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Da, dar traful e conform normelor vechi Link spre comentariu
geomx Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 al dracu` traf ! .... s-au schimbat stas-uri, norme, guverne ..... ... si el tot continua sa mearga...eu propun sa-l bage in priza si sa constate practic daca se incalzeste sau nu ( nu cred ca e cazul sa aflam din stas-uri sau altceva raspunsul...); oricum io cred ca o sa treaca testul cu brio....e rusesc totusi.....nu-i o chinezarie subbobinata si/sau eventual cu spire din aluminiu; teoretic, daca tensiunea e mai mare cu 10% atunci sa reduca si el cu 10% curentul din secundar; cati dintre voi ati inlocuit transformatoarele bobinate acu mai bine de 10 ani (sau daca le-ati mai reactualizat primarul) si cati din cei de aici de pe forum stiu ca noi oficial avem 230v? stiati ca multi isi calculeaza noile traf-uri luand de referinta tot 220V? stiati ca sunt ingineri electronisti (si care lucreaza in domeniu) pe care daca ii intrebi ce tensiune au la priza acasa vor spune ca 220? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Ptr multe alte probleme ale tensiunii de la prize, aveţi aici un subiect generos de 35 pagini. http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=31521 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 @zal: Fi linistit. Se va face altul. STAS-ul nu va dispare. Este doar in criza impreuna cu societatea romaneasca. Asa cum DIN-ul, UNF-ul, GB-ul, GOST-ul, etc, vor ramane in continuare si vor fi puternice. Trebuie sa mai tinem cont ca la ora actuala, unificarea europeana tehnica, este doar o iluzie. Exista concomitent ISO/SRISO/SRENISO/SREN/EN/SI, si poate si alte sisteme care se ciocnesc in europa. Noi am preluat EN-ul, sau SREN-ul, din lipsa unui standard national. Situatia este anormala. Ca o comparatie logica, nu au disparut standardele de intreprinderi (SF-urile, sau ND-urile, sau NDI-urile, etc) desi in mod teoretic exista STAS-uri. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Iulie 1, 2013 Partajează Postat Iulie 1, 2013 am o intrebare legata de acest soft. Dimensiunea este data la diametrul sarmei sau la sectiune (mm^2) Eu am dedus ca ar fi la diametrul sarmei dar doresc sa fiu sigur deoarece majoritatea softurilor dau sectiunea Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Este vorba despre diametrul sarmei ( thikcness => Grosime, in cazul de fata diametru ), fapt sugerat si de simbolul de dupa text. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Diametrul se masoara in mm, iar sectiunea in mm^2.Deci, inca o data, e clar diametrul Link spre comentariu
caldararu Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Vâ salut,am o rugâminte si anume-vreau sâ constriesc un tr.ac220-ac220 nu un autotransformator.Am tole E45 cu sectiunea de 60cmp si as dori sâ-mi dati datele de confectionare a tr,ce sârma sâ folosesc,câte sp.pe volt-multumesc Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 2, 2013 Partajează Postat Iulie 2, 2013 Pui 190 spire spire in primar si in secundar tot atat, insa scote priza la -15,-10,-5%Sarma de cel putin 2,2mm sa te poti bucura de sectiunea miezului Link spre comentariu
caldararu Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 multumesc pentru raspuns si pentru indrumari Link spre comentariu
zal Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 Poate n-ar strica să pună prize şi în primar, ptr 200 - 220 - 230(240)V şi un comutator serios, rez la tensiune. Asta ptr situaţiile cînd tens e diferită de 220V. Aşa poate face trafo ''universal''.Nu uitaţi de siguranţa de reţea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum