bolek Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 "Am 4 bucati mu miez din fier."1.Eu am 4 bucati de lemn. Si nu au amperaj.2.Smilex mai are si el probabil si 4 bucati de carne. Nici alea nu au curent.3.Toti cei de pe pagina asta avem cred acasa si cate 4 bucati de paine.Ai un traf , sau 4 bucati de fier? Cat e de mare? E de retea? Are si sarma pe el ? De care? Cupru? E pentru 220V ? E groasa? E multa? E greu traful ala? E pentru 380V? Incape in buzunar? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 bun .si cum il masor???????Am sa presupun ca nu am citit intrebarea, ar trebui sa poti masura un curent folosind ampermetrul.Presupun de asemenea, bazandu-ma pe statistica si uzual, ca ai patru trafuri de retea (230Vca), cu miez ferosiliciu, bobinate, care au la iesire o anume tensiune. Iar ceea ce doresti este sa cunosti ce curent maxim poti extrage dintr-un traf. Daca lucrurile stau asa, trebuie sa te fixezi asupra unui randament. Voi presupune ca 90% te satisface. Adica montezi consumatori crescatori la iesire (rezistori), pana cand tensiunea scade, fata de mersul in gol, cu 10%. In acel moment masori curentul alternativ prin rezistor (sper ca nu intrebi cum) si vei afla ceea ce doresti. Daca vrei un randament de 95%, tensiunea trebuie sa scada pe rezistori cu 5% fata de mersul in gol.Cu mentiunea ca puterea maxima extrasa o vei obtine la 50% randament (daca functioneaza 2 secunde pe ora e ok), iar curentul maxim il obtii la scurtcircuit (nu e chiar ok). In functie de gradul de utilizare, te poti fixa pe un alt randament convenabil, cu riscurile aferente.Nu exista un curent anume. Exista un curent convenabil, pe care ar fi bine sa nu-l depasesti, insa asta nu inseamna ca nu poti. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Cum pot afla ce trafo am în dulap? Link spre comentariu
Vizitator radu_kahn3 Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 http://postimg.org/image/ul3r7yx97/ acum am imagini. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Cel mai simplu e la trafo românesc, măsoară dimensiunile ''fierului'' ca să ne dăm seama de puterea proximativă a miezului şi dacă poţi, grosimea sîrmelor ptr a aprecia curentul suportat de bobinaje. La trafo blindat e cel mai greu, dar la cel de sus se pot aproxima dimensiunile miezului iar cu sîrma, doar dacă se vede printre carcasele de plastic ceva. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 @radu_kahn3 ai citit ce a scris @Smilex? mi se pare extrem de simplu de determinat tot ce te intereseaza folosind sfaturile lui. Link spre comentariu
vera Postat Iunie 24, 2013 Partajează Postat Iunie 24, 2013 @radu_kahn3 ai citit ce a scris @Smilex? mi se pare extrem de simplu de determinat tot ce te intereseaza folosind sfaturile lui.Daca vrei sa determini exact puterea transformatorului, utilizezi graficul randament functie de putere [orientativ P=(1-1,69)S^2]Daca vrei o determinare si mai exacta, incarci transformatorul pana cand supratemperatura ajunge la 35 grade C (la 30 grade C temperatura mediului, transformatorul trebuie sa ajunga la 65 grade C stabilizata-adica, aceasta temperatura nu trebuie sa mai creasca dupa aprox 30 min. de functionare). Link spre comentariu
svm86 Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Am recuperat un transformator dintr-un magnetofon rusesc, si am gasit transformatorul Inainte sa il pun la treaba vroiam sa fiu convins de conexiuni si am gasit ca ar fi sub urmatoarea forma cu precizarea ca exista o conexiune intre 1 si 3` , iar alimentarea se face acum intre 1` si 3 Fiind destul de vechi este proiectat sa functioneze alimentat la 220. Acum ca la prize aveam 230 ma gandesc ca nu ii va fi foarte bine in timp. Avand in vedere ca are mai multe secundare, nu pot folosi unul sa inseriez cu primarul actual pentru a suporta mai bine cei 230V? Pentru mai multe detalii pun si linkul unde am gasit detalii, din pacate pentru mine e in rusa http://vprl.ru/index/transformatory_ts_40/0-46 Link spre comentariu
zal Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Ăsta e trafo de Majak. Întotdeauna sovieticii ''încurcau'' bornele, ca să nu le dibăcească inamicul. Nu prea merge ce vrei să faci, izolaţiile dintre secundare sînt mai subţiri decît între primar şi secundare. Link spre comentariu
svm86 Postat Iunie 25, 2013 Partajează Postat Iunie 25, 2013 Multumesc de raspuns!Nu imi ramane decat sa il folosesc asa. Imi place ca nu face zgomot. Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Nu imi ramane decat sa il folosesc asa.Dacă nu se-ncinge, bineînţeles.În MAIAK aşa se leagă şi se alimentează între 1 şi 3' ptr. 230V: Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Fiind destul de vechi este proiectat sa functioneze alimentat la 220. Acum ca la prize aveam 230 ma gandesc ca nu ii va fi foarte bine in timp.Problema ridicată de dvs. este una imaginară; gândiţi-vă câteaparate cu transformatoare de reţea (construite în perioadacând tensiunea nominală era de 220 V) funcţionează perfectşi în ziua de azi (şi vor mai funcţiona încă foarte mulţi ani deacum încolo) ! În plus, toate transformatoarele "Made in USSR" sunt vestitepentru proiectarea lor extrem de "solidă" !Deci în această privinţă nu trebuie să vă faceţi griji de nici-un fel. Link spre comentariu
svm86 Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Vroiam sa fiu precaut, fiindca la priza sunt uneori si 250V, casa este foarte aproape de punctul de transformare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 La 250V deja se incalzeste mai tare. Caz in care e bine sa-l incarci mai putin Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 26, 2013 Partajează Postat Iunie 26, 2013 Vroiam sa fiu precaut, fiindca la priza sunt uneori si 250VÎn acest caz ar trebui să vă faceţi probleme pentru alţiconsumatori (cu adevărat sensibili) pe care îi aveţi, nupentru acel transformator ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum