albasete Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 O.K., am inteles. Ai dreptate, se verifica rezultatul tau. Daca am 220Vca pe intrarea de 240Vca, la iesire am 23,8Vca ; la 230 am 24,9 si la 235 am 25,4. Totusi, transfoarmatoarele nu au un procent de +/- xx % marja de alimentare ? (Traf.ul in cauza nu este CHN.) Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Teoretic, orice trafo suportă variaţii de tensiune chiar dacă e notat numai ptr o valoate a tens de reţea. În minus scade tensiunea şi puterea, în plus creşte tensiunea şi se încinge trafo, asta cel mai simplu explicat. Adică tens din secundar nu e fixă, variază sincron cu cea din primar (în gol). Trafo e caracterizat de un raport de transformare, asta face el. Link spre comentariu
andreiask Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Buna ziua. Sunt foarte nou in ale electronicii. Am si eu o nelamurire, poate stupida pentru unii. Posed un transformator scos dintr-un stroboscop de discoteca, si doresc sa stiu daca este intrerupt pe interior sau nu. L-am alimentat la retea cu un stecher si am masurat cu multimetrul pe pozitia "ACV" (curent aleternativ) cele 2 fire ce ies din el (din secundar) , pe care ar trebui sa am 12 V. Rezultatul a fost 0. Este dus,sau nu am masurat eu bine ? Mentionez ca este vorba de un Transformator de retea ce da in secundar 12V /8W. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Posibil sa fie intrerupt. Cu acelasi aparat pus pe ohmi verifica continuitatea fiecarei infasurari; exista posibilitatea unei recuperari, deobicei e vorba de legatura desfacuta (deslipita) de la cose. Link spre comentariu
andreiask Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Am pus acum multimetrul pe Ohmetru, la 2000k. am pus bornele acestuia pe firele primei infasurari si vad ca exista o continuitate. am pus si pe a 2-a infasurare si la fel. le-am pus si astfel: borna + pe 1 dintre firele primei infasurari si borna - pe rand pe firele celei de a 2-a infasurare iar aparatul afiseaz cifre ce descresc. Cu toate acestea , alimentat la 220, puse bornele pe firele secundarului nu da tensiune deloc. Am pus borna + pe un fir, iar borna - pe al2-lea fir. Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Pune pe scala de 2000 ohmi! Link spre comentariu
andreiask Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Am pus acum. pe cel primar imi da 452 daca pun borna + pe un fir si borna - pe celalat fir. pe cel secundar nu spune nimic. iar daca le incerc impreuna , primarul cu secundarul la fel nu se intampla nimic Link spre comentariu
zal Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Pe secundar trebuia să ai o valoare foarte mică, maxim 1-2 Ohmi la sîrma folosită ptr tensiunea şi curentul respectiv (cu tot cu testerele multimetrului). Secundarul e întrerupt. Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Vezi daca secundarul e peste primar si legaturile de la cose. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Multumesc, Zal, am inteles. Traf.ul va fi folosit la o sursa de tensiune reglabila (de laborator) , deci supravegheat. Link spre comentariu
andreiask Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Este dus. Am fost azi sa iau altul nou de la electronice. Un coleg de forum mi-a spus sa iau unu de 1,5amperi. Vanzatoarea a zis ca imi tebuie de 700 si ceva,dar nu are si sa imi dea unul de 1amper (1000mA). Pana la urma de care imi trebuie? Pe cel vechi scrie primar 220v, secundar12v 8w. Conform formulei ce mi-a spus-o vanzatoarea, A=W/V ar insemna ca cel de 1000mA este ok. Voi ce spuneti? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Formula e corecta.Trafurile din magazine sunt in general chinezarii care se incalzesc cu prima ocazie, deci nu strica supadimensionarea! Link spre comentariu
andreiask Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Multumesc mult de ajutor. Am sa merg luni sa iau unul de 1A si il montez sa vedem ce iese. De ce valoare sa fie siguranta. Cea veche nu mai exista. Este din aceea rapida. 5x20mm parca. Are o lampa stroboscopica(xenon) de 750w si acest traf. Ambele sunt puse in "ranura" pe aceeasi siguranta. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 Ma scuzati ca va intreb, poate mai este scris undeva asa ceva dar nu am gasit... Am 2 miezuri toroidale pentru transformatoare, cum sa le aflu puterile, din cite stiu exista formula ... Mersi... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 1, 2013 Partajează Postat Iunie 1, 2013 E ceva mai mare decat partratul sectiunii. In functie de calitaile miezului, poate ajunge si la 2x Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum