MaesTTro Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 Ideea este ca bornele sint numerotate , chiar si pe transformator ... Lipsesc citeva , mai ales ca acesta este format dintr-un numar frumos de bobine. L-am inspectat destul de bine pe afara... Link spre comentariu
zal Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Şi nu se văd legături între o carcasă şi cealaltă, care nu trec pe la borne? Şi trafo de la magul Kashtan are două astfel de ştrapuri, ce nu apar pe carcase dar apar în schemă. Asta ca un exemplu. Link spre comentariu
MaesTTro Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Mai pe scurt, asa ceva... Deci sanse sa gasesc aceste bobine este 0 dupa cum inteleg eu. Link spre comentariu
zal Postat Mai 17, 2013 Partajează Postat Mai 17, 2013 Mă tem că da, sovieticii aveau raţiuni de securitate în industrie, asta însemnînd în primul rînd inducerea în eroare a oricui studia tehnica lor (conexiuni schimbate pe traseu, inversarea pinilor la semiconductori, denumiri cifrate... etc), la fel ca şi americanii. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 am un transformator cu 4 tensiuni de 8vca si as vrea sa pun cate 2 in serie pentru a scoate 2x16Vca (sau pe toate pentru 32Vca).....cum trebuie legate, inceputul uneia cu sfarsitul alteia......bobinele sunt ca si in imagine cu firele scoase exact ca acolo.....nu pot vedea bobinajulalbastru cu albastru = 8Vverde cu verde = 8Valb cu alb = 8Vmaro cu maro = 8V Link spre comentariu
Marian Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Teoretic da, sfarsitul uneia trebuie legat la inceputul celeilalte, practic insa daca spui ca nu ai acces vizual la bobine este greu de distins, o metoda ar fi cu punte LC pentru masurarea inductantelor, masori 2 secundare separat si notezi valorile obtinute, apoi le inseriezi si masori inductanta de la capetele ramase libere, daca valoarea este suma celor precedente/individuale atunci inserierea este corecta, daca valoarea este mai mica decat cele individuale atunci sunt conectate gresit; o alta metoda este prin masurarea tensiunii, inseriezi 2 secundare si masori tensiunea dintre capetele libere, daca sunt inseriate ok atunci ai 16V, daca sunt conectate invers ( semiparalel daca pot spune asa ) atunci tensiunea tinde catre 0V, sau oricum este mica. Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 Daca sunt pe coloane diferite, cum e in desen, in majoritatea cazurilor se leaga inceputurile impreuna si se culege suma tensiunilor pe sfarsituri. Asta, pentru ca cele 2 spuluri sunt bobinate in acelasi sens si sunt introduse pe miezuri in acelasi mod (in majoritatea cazurilor). Ma refer la cele de fabricatie industriala, Dar verificarea se face simplu prin inseriere si masurarea tensiunii, cum zice @marian mai sus.Nu e nici un risc sa le inseriezi, chiar gresit, apoi sa masori tensiunea rezultata. In paralel sa nu faci asta, in caz de greseala o infasurare debiteaza pe cealalta si le poti arde daca insisti. Link spre comentariu
zal Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Ptr experienţe de genul ăsta eu folosesc un multimetru clasic cu ac, e mult mai rapid decît cele digitale, îl conectez la terminalele secundarelor ce trebuie verificate şi doar bag 1-2 secunde trafo în priză, suficient ca să văd dacă am legat bine acele secundare. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 In conditiile in care se interconecteaza doar cate un terminal de la infasurari, timpul de alimentare al trafo nu prea are importanta, nici la inserierea normala nici la conectarea semiparalel, ramurile ramanand libere nu exista nici un risc de probleme, afland astfel sensul de bobinare poti apoi sa conectezi corect si informat oricum doresti, fie serie, fie paralel. Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 ...timpul de alimentare al trafo nu prea are importanta, nici la inserierea normala nici la conectarea semiparalel, ...Cum e "semiparalel"? Eu nu stiu decat de serie (cand cele 2 infasurari au un punct comun), si, de paralel (cand cele 2 infasurari au 2 puncte comune). In serie le poti lasa oricat, chiar legate gresit (antifaza), in paralel NU, decat daca-s fazate corect. Cel care a intrebat, asta trebuie sa retina, anume ca probele preliminare atunci cand nu esti sigur de fazare se fac conectand infasurarile in SERIE. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 E o expresie aleasa intrutotul de mine si mi-o asum, eram destul de sigur ca vor aparea indoieli cu privire la sensul ei dar speram totusi sa se subanteleaga... totusi avand in vedere ca Dvs ati ridicat acel semn de intrebare ma simt dator sa ma explic, ideea este ca m-am referit la conectarea infasurarilor in paralel cu fazare corecta ( adica inceput la inceput, sfarsit la sfarsit ), daca unul din capetele conexiunilor de intrerupe/desface raman practic 2 infasurari inseriate dar fazate necorespunzator pentru configuratia serie, deci cum ar veni, jumatate de conexiune paralel... nu stiu daca ma fac inteles si daca nu atunci imi cer scuze si promit sa nu mai folosesc expresia, dar nu stiu sa explic altfel... Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 am reusit sa fac 2*16Vca.....va multumesc.....acum partea a 2-a, pot folosi ca suport de prindere o tabla pusa peste cele 2 bobine (sau peste traf) pe care sa o prind cu suruburi de carcasa si tabla sa preseze traful? Link spre comentariu
zal Postat Mai 25, 2013 Partajează Postat Mai 25, 2013 Da, atîta vreme cît tabla nu presează excesiv bobinele, sau să zgîrie cumva izolaţiile şi sîrma. Pune o foaie de cauciuc sau un carton preşpan între tablă şi trafo. Mai corect e să-i faci un suport de prindere de miez. Sau şi mai elegant, îl prinzi de şasiu cu coliere mai zdravene de plastic - şoricei ptr cabluri. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Salutare. Am un traf. care se alimenteaza la 220 si 240 (0-110 - 0-110 si 0-120-0-120). Alimentat la 220 scoate 26 Vca. Cum tensiunea livrata de Electrica fluctueaza (acasa am masurat 225 - 235 Vca), ma gandeam sa-l alimentez la sectiunea de 240Vca. In aceasta situatie ce tensiune am pe iesire ? Desi nu cred ca este corect, am folosit regula de 3 simple si rezulta 28,36 Vca. Va multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Foloseşte regula invers, vei obţine o tensiune mai mică, între 24,3...25,4V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum